10.4.2018

Musta jakku arjen pelastajana


Epäilyksen itskiessä, tartu jakkuun.

Olen aikaisemminkin puhunut siitä, että jakku tuntuu olevan työvaatteistani se aivan ehdoton ykkönen. Käytän sitä sekä mekkojen, hameiden että housujen kanssa. Tuntuu, että ne menevät tilaisuudessa kuin tilaisuudessa ja niitä onkin kaapissa useampi. Olen koittanut pitää värivalikoimaa jakuissa niin, että jokaista väri on oikeasti vaan yksi. Tämä on onnistunut kohtailaisen hyvin. Harmaasta on pari eri sävyä, tumman sinisiä on kaksi ja sitten on ne mustat, näitä on viisi. Joo, luit oikein. Viisi. Yksi niistä on vain juhlakäyttöön, jos ihan tarkkoja ollaan niin olen pitänyt sitä vain hautajaisssa. Masetava käyttötarkoitus, mutta toisaalta se on hyvä kotimaista tekoa oleva jakku noin 25 vuoden takaa. Löysin sen siis taannoin vahingossa kirpparilta ja kotiutin vaikka sille ei oikeastaan ole suuremmin ollut tarvetta. Ottaen huomioon mssä sitä olen pitänyt, hyvä niin.

Sitten ovat nämä töissä pidettävät neljä. Kahden kanssa joudun vielä mallaamaan, en oikein mahdu niihin vielä kauniisti, ne on ostettu toissa syksyn alesta ja niissä mitoissa ei ihan vielä olla. Vaan sekin aika tulee vielä, siitä olen aivan varma. Tämä H&M:n versio oli kokemassa jo kohtalonsa kunnes tulin raskaaksi ja tämä jäi kaappiin. Nextin musta on myös toiminut oivallisena työversiona, eiköhän siitä saada kuvaa. Käytännössä samanlainen joskin pidempi jakku on kyseessä.

Sinällään kuvassa oleva kokonaisuus on aika tyypillinen, farkut, jakku ja huivi. Vielä kaiken päälle mustalla paidalla, yleensä tosin siinä ei ole mitään kuvaa, mutta tuona päivänä tein poikkeuksen. Joskus on hyvä tunnustaa vähän olevansa fani. Alkaa tuo sohjokin katoamaan maasta, kenkiä pitää katsoa ja sovittaa... Siitä olikin tässä taannoin jo puhetta tässä Harmaa neule -postauksen puolella. Pitää vähän katsella, mihin niistä mahtuu ja mihin ei. Toivottavasti kaikkiin.

Mikä on teidän luottotyövaatteenne? Jakku vai jotain muuta? Olenko ainut jonka kaapissa on musta jakku toisensa perään?

Aurinkoista tiistaita!

Jakku/Blazer: H&M // Paita/Blouse: Primark // Huivi/Scarf: Tommy HIlfiger //
Farkut/Jeans: GAP // Kengät/Shoes: Varusteleka // Laukku/Bag: Longchamp

When in doubt, through on a blazer.

I'm such a blazer girl when it comes to office clothing. I have so many lovely clothes n my closet, but it seems that my go to outfit when ever I think what to wear is blazer. And I have several of them on my closet. My go to one at the moment is this old H&M one. I think I use it if not weekly, at least every other week. On Winter time even more. Well trouble is that I soon need a new one. Basic me, leaning to my elbows at office I see some worn out things on it already. There are couple of more waiting at the closet for some baby weight to drop, not much anymore, so I think I can go with this one at the mean while.

What colour is your go to blazer? Do you even use them?
Lovely day all!
Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

4 kommenttia:

 1. Minä pidän usein töissä mustia housuja, tunikoita ja sen kanssa neuletakkia. Värit vaihtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on niin ihanan värikkäitä vaatteita. Mä aina mietin että nyt ostan jonkun värikkään ja sit kävelen kotiin kaupasta kassissa mustaa. Tai jos oikein oon hurja niin tummansinistä :D Pitänee jossain vaiheessa tsempata värien kanssa!

   Aurinkoista viikon jatkoa Maiju!

   Poista
 2. Mulla on ollut aika rentoa työpukeutumista, jakkuja en ole tarvinnut. Pari löytyy kaapista, en vain osaa niitä käyttää. Toinen niistä on juurikin tyyliin hautajaisia varten, joita ei onneksi ole sattunut kohdalle yli 10 vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös huomannut, että en halua käyttää hautajaississa ollutta missään muualla. Muutoin meilläkin voisi rennommin pukeutua mutta olen jotenkin omaksunut jakut jo niin työvaatteena että näillä mennään.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!