17.4.2018

Sininen trenssi


Näytät paljon paremmalta kun viihdyt vaatteissasi.

Yksi vaate jossa viihdyn keväästä toiseen on trenssi. Jos tarkkoja ollaan se on tämä sama trenssi. Tilasin muistaakseni viisi vuotta sitten tämän Mark's and Spenceriltä, ainaka ennen kuin koko liikettä edes oli Suomessa. Riittääköhän viisi vuotta edes. Sen muistan että takin hinta oli noin 100€ toimitettuna Suomeen ja se tuntui siihen maailman aikaan aivan valtavalta summalta. Mitä jos en pitäisi takista? Panostinko nyt aivan väärässä kohdassa? Rahalla saisi muutaman edullisemman takin? Entä jos se ei istu oikein?

Kaikki nämä huolet kuitenkin katosivat samantien kun nostin takin pussista jossa se tuli. Se oli ja on edelleen aivan täydellinen. Se hylkii vettä hyvin pitkälle, se on oikean mittainen ja istuu kuin unelma. Yksi nappi on toisesta hihasta jonnekin matkan varrella kadonnut mutta se ei ole toistaiseksi haitannut. Aloin kuitenkin hiljalleen vaatetta tässä yksi päivä tarkastelemaan ja totesin että kovin montaa kevättä en tästä enää käyttöä saa. Alkaa ikä painamaan ja hiljalleen näkymään. Takki on kuitenkin ollut niin ahkerassa käytössä, että hihansuutkin alkavat kulumaan. Tämä kevät menee kuitenkin vielä tämän kanssa. Mahdollisesti vielä seuraavakin mutta sen jälkeen on oikeasti jo pakko hankkia uusia. Rajansa kaikella.

Olen hiljalleen katsonut, hyvin varovasti, valikoimaa. Samanlaista takkia tuskin tulee enää vastaan, mutta olen huomannut että tumman sininen on oivallinen väri itselleni keväälle. Viihdyn tässä muutenkin sen verran hyvin, että muita värejä en ajatellut edes katsoa. Ei kaikkien takkieni sentään ole tarve olla mustia. Samoin tämän pituus on ehdoton. Vähän se voi olla pidempi, mutta ehdottomasti ei lyhyempi. Olen tottunut polvimittaiseen takkiin ja mielelläni takin sen mittaisena pidän keväällä jatkossakin. Pitää myös olla klassisen trenssin mallinen, mitään sen suurempaa moderniutta en kaipaa. Tottakai se Burberryn klassikko olisi täydellinen mutta jotain rajaa hinnan kanssa. Jokusen satasen olen valmis sijoittamaan, en niin paljon kun se takki vaatisi. Stoccalla oli kyllä Lauren Ralph Lauren tarjouksessa, mutta ihan vielä en uutta kuitenkaan osta. Tummansininen on niin klassikko väri että tätä tulee vielä muinakin keväinä vastaan.

Millainen on sinun suosikki kevät takkisi? Mikä on vaatekaappisi klassikko?
Upeaa uutta viikkoa!

Takki/Trench: Mark's and Spencer // Farkut/Jeans: GAP // Huivi/Scarf: Tommy Hilfiger

You look better when you are comfy.

I remember when I got this trench coat. It was hugely expensive at that point of my life, 100€ for student is quite something. But it was at least 5 years ago and as it serves me every spring as it has been ever since I got it I think it was money well spent. It's slowly getting a bit old, but no need to get new one, at least not just yet. I think on next spring I need to start looking for new navy trench coat. And at the latest spring after that I need one. But this year it's still this one. Well, I will look sales off course if I do any findings, but not on actual price this spring. 

What is your go to spring coat? Any one else looking at new trench coat?
Lovely day all!

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

6 kommenttia:

 1. Just ihana takki! Rento, mutta siisti ja asiallinen samaan aikaan. Ja se on sellanen yhdistelmä, jota meikäläinen ei vaan kertakaikkiaan tunnu löytävän, vaikka kuinka etsin.

  Ja juu. Tummansininen on tällä hetkellä myös mun väri, vaikken tiedä, sopiiko se mulle vai ei. En anna haitata, koska itse tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka <3 Se on muuten todella vaikea löytää noiden kahden yhdistelmää. Sen takia vähän kammoksuttaa se uuden etsintä vaan eiköhän se löydy kun pitää vaan silmät auki.

   Musta väri sopii kantajalleen silloin kun kantaja pitää väristä itse! Just niin, ihan sama sopiiko jonkun värianalyysin mukaan vai ei, jos itse tykkää niin silloin toimii!

   Poista
 2. Trenssi on ihana klassikko ja itsekin tykkään käyttää sitä vuodesta toiseen. Samoin sininen väri on aina tyylikäs ja ajaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sitä itsekin ajattelen, ennemmin sitten investoin kerralla kunnolla kun ostan joka kevät uuden takin. Onneksi on se mieleinen löytynyt, vaikka kohta saakin uutta jo metsästää.

   Poista
 3. Jos minut tunnetaan pinkistä, niin sinut satavarmasti sinisestä. Sopii sulle 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana <3 Kiitos Maiju <3 Niin se taitaa kyllä olla, että sinistä on kaapissa joka sävyssä paljon :D

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!