Sky Road ja Kylemore Abbey


Elämä on kirja, he jotka eivät matkusta eivät lue kuin ensimmäisen sivun.
- St. Augustine -

Matkustaminen on pitkään ollut se asia, johon olen valmis sijoittamaan rajoistani eniten. Viimeisten vuosien aikana reissuja on kertynyt todella monta Irlantiin eikä tämäkään ensimmäinen kolmen hengen perheen voimin tehty reissu ollut mikään poikkeus. Yksi syy Irlannin valinnalle oli sen tuttuus, me tiesimme mitä odottaa emmekä pettyneet. Tulen tekemään toukokuussa vielä kokonaisuudessaan erillisen postauksen siitä, millaista oli lentää ja matkustaa 6kk vauvan kanssa, joten jätän ne vinkit kokonaisuudessaan siihen postaukseen vaikka Neiti tietenkin näissäkin teksteissä vilahtelee.

Lupasin sunnuntaina, että koko tämä viikko ollaan Irlannissa, joten ota hyvä asento ja tervetuloa tutustumaan kanssamme Irlannin läntisimmälle rannikolle ja ennen kaikkea Connemaraan. Olen viimeiset pari vuotta ottanut kuvat pelkästään kännnykällä ja ne eivät oikein ole blogiin saakka päätyneet. Kamera jolla yleensä kuvaan blogia varten taas on vähän suurehko, joten ei kun puhelin käteen (kuvainnollisesti, todellisuudessa laitoin kyllä mailia) ja kysymään Focus Nordicilta apua. Lainaan löytyi nopeasti Panasonicin Lumix TZ90 joka on tarkoitettukin olemaan matkakamera. Kokonsa puolesta ihan mahtava, kulkee hyvin käsilaukussa. Wifin kautta siirtämällä kuvat sai samantien puhelimelle ja suoraan Instaan. Postauksen kuvia en juurikaan ole jaksanut käsitellä, sekin pääosin koska kamera teki riittävän hyvää jälkeä. Aurinkoinen keli toki auttoi asiaa omalta osaltaan sekin. Mahtava saada pitkästä aikaa kunnon kuvia otettua jollain muullakin kuin puhelimella. Palautti kyllä uskoa valokuvaamiseen ihan huikeasti. 

Huipulla tuulee, tällä kertaa suoraan etelästä.

Reissu aloitettiin oikeastaan maanantaina, mutta se sisälsi lennon ja ajomatkan Connemaraan. Siinä ei kovin paljon kyllä valokuvia otettu. Tiistaina oltiin kuitenkin hyvissä ajoin liikkeellä ja kerettiin lopulta tekemään vaikka ja mitä. Aloitettiin Sky Roadilta, joka on yksi niistä ah niin monista paikoista joissa Irlannin länsirannikolla voi nähdä Atlanttia. Aavistuksen sumuinen keli tarkoitti että ihan paras mahdollinen ei näkymä ollut vaan eipä tuo huonokaan ole. Kuten seuraavasta kuvasta näkyy, niin tuuli oli aikamoinen. Irlannin keli on siitä petollinen että vaikka kuinka olisi kauniin aurinkoinen päivä niin sitten kun tuulee mereltä niin ihan oikeasti ja aidosti myös tulee mereltä. Autossa on mukavan lämmin ja oven avatessa meinasi ovi livetä kädestä kun siihen kunnon puhuri osui.

Clifden, Connemaran pääkaupunki, oli lounaspaikkana. Perunapurjo keitto jäi kuvaamatta, mutta yksi suosikki korukaupoistani sai kyllä luopumaan jälleen rahoista. Niistä ostoksista mahdollisesti myöhemmin. Sen jälkeen matka jatkui kohti Connemara heritage centreä. Sinällään en odottanut kovin paljon mutta pääsin ilahtumaan ja yllättymään postiviisesti tällä kertaa. 8€/aikuinen sisäänpääsymaksulla näki varsin kattavan puolen tunnin videon Connemaran historiasta jonka jälkeen pääsi vielä kiertämään muutaman paikan. Toki ulkoilmanäyttely on vähän haasteellinen lapsen rattaiden kanssa, sai tehdä duunia kun toista työnsi mäkeä ylös, mutta tulipahan nähtyä ja koettua sekä kelttien aikainen järvimaja ja 1800-luvun lopun kivitalo. Omalla tavallaan vähän kun kävisi meillä Seurasaaressa.

Majat rakennettiin järvelle jotta niiden puolustaminen olisi helpompaa.

Koska aikaa oli vielä ja Neitikin tuntui jaksavan yllättävän hyvin otettiin vielä kohteeksi Kylemore Abbey. Matkalla oli kuitenkin pakko stopata yhdelle suosikkikohteelleni koko Connemarassa. Rakastan Atlanttia, mutta tämä järvi ja sitä ympäröivät "vuoret" (hyvä kun ovat tunturin kokoisia) luovat valtavan kauniin ympäristön jossa voisi istua hyvän tovin. Connemarassa on äärettömän puhdasta ja käytännössä yli puolet alueesta on luonnon puistoa. Sanktiot roskaamisesta kiinni jäämiselle ovat sen mukaiset ja hyvä niin. Ei tuota luonnon kaunista aluetta kukaan halua tuhota.

Tällä samalla järvellä olen tainnut kuvauttaa itseni joka ikisellä Irlantiin ja Connemaraan sijoittuvalla reissulla, tällä kertaa Neidin kiskoessa unia jäi Mies autoon odottamaan kun minä pinkaisin ottamaan peilikirkkaasta vedestä muutamaa kuvaa. Sumuinen päivä näkyi täälläkin, mutta usva oli sen verran korkealla, että tuosta saa jo jotain hahmotettua siitä, minkä näköistä siellä oikeasti on. Valehtelematta liki koko Connemara on saman näköistä. 




Sitten se Kylemore Abbey. Alunperin yksityisasunnoksi rakennettu linna toimii sekä matkakohteena että luostarina tänä päivänä. Yksi parhaista paikoista muuten jos Connemaraan menee niin syödä. Ruoka on todella hyvää, sain jopa vadelmahillopurkin kuljetettua kotiin saakka ehjänä. Ruoka on myös makuunsa nähden edullista. Maksoimme kahveista ja leivistä noin 10€ ja syötävää riitti kyllä niin paljon että kelpasi hyvin lounaasta. 

Kylemoressa on Viktoriaaninen puutarha jonne emme tällä kertaa suunnanneet, edellisellä kerralla kävimme kyllä. Kaunis luonnon puutarha, vähän erilainen kun näiden saarien puutarhat yleensä, mutta Connemaran villiin luontoon varsin sopiva. Kävimme sen sijaan kävelemässä tiluksilla noin muuten ja kyllähän niitä kuvia tuli otettua sitten sen mukaisesti. Ylemmässä kuvassa näkyy TZ90:n voima, kuva on otettu 300m päästä ja tsuumattua olisi saanut paljon lähemmäskin.

Kaikkineen tiistai oli reissun aktiivisin päivä mitä tulee kohteisiin, keskiviikkona kohteita oli vain yksi, torstaina oikeastaan samoin ja perjantaina käytiinkin vielä ennen illan lentoa Galwayn puolella. Niistä kuitenkin vielä myöhemmin tällä viikolla. Alkuun nyt nämä kuvat. Torstaina sitten enemmän siitä paikasta ja syystä miksi alunperin Irlantiin kohteena ihastuin.

Upeaa uutta viikkoa!


These are my last weeks travellings posts. I will keep these only in Finnish due to amount of text I need to write. How ever I hope you enjoy the lovely photos.


Postauksen kuvat otettu Panasonic Lumix TZ90
Yhteistyössä Focus Nordic

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

Kommentit

  1. En kyllä yhtään ihmettele, että reissaatte tuonne aina uudelleen. Omissa haaveissa on niin Norjan vuonot, kuin Uusi Seelanti ja Irlanti ja Skotlanti, shoppailureissut suurkaupunkeihin ei enää nappaa, vaan että sielu saa lepoa ja jotain näin kaunista katseltavaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norjan vuonot ja Uusi-Seelanti olisi kyllä täälläkin haaveissa vahvasti. Tykkään shopata isossa kaupungissa myös, mutta perheen kanssa lähden enemmin muualle. Ehkä sitten kun tyttö kasvaa niin lähdetään kahdestaan kaupunkiin ja isi saa vapaata :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!