17.5.2018

Kevään luottohame


"Aika etsiä se yksi hame..."

Oli ajatukseni kun kevätpäivät alkoivat vihdoin voittamaan talven päivät. Tiesin tasan tarkkaan mitä etsin, hametta jonka olen ostanut Lontoosta meidän häämatkalta kohtalaisen hyvässä alessa vieläpä. Hame oli se, jonka perään olin huokaillut jo jonkun aikaa nähtyäni sen jossain muotilehdessä. Elokuisella häämatkalla sitten satuimme kävelemään FrenchConnection liikkeen ohitse ja siellä tämä kaunotar sitten odotti, tukevassa allennuksessa vieläpä. Hame sinällään jatkaa sarjaa niistä vaatteista joita tunnun etsivän päälleni tiettynä aikana vuodesta. Sinällään se on poikkeuksellinen vaate itselläni, että se on jotain muuta kuin yksivärinen. Hameen upean värikkyyden takia pidän sitä hyvin yksiväristen vaatteiden kanssa tosin, yleensä juuri näin aloittaen mustalla kokonaisuudella. Jossain vaiheessa vaihtuvat ensin sukkahousut vaaleisiin ja sitten paita valkoiseen. Syksyn tullessa sitten viikkaan hameen takaisin kaappiin odottamaan seuraavaa kesää.

Se, että hame on värikäs on pääosin aika poikkeuksellista itselleni. Edelleen sen värimaailma kuitenkin viehättää silmääni. Veden värit ovat mieleeni, tässä kokonaisuudessa myös vihreä toimii, vaikka muutoin en vihreän ystävä oikeastaan ole. Tämä on kuitenkin se poikkeus, tietenkin siniseen yhdistettynä. En sinällään ole kaivannut mitään muuta värikästä hametta ole tämän lisäksi kaivannut. Välillä aina vilkaisen valikoimaa ja tulen siihen tulokseen, että samalla tavalla ihastuttavaa kuin tämä ei ole vastaan vielä tullut. Kaikella on aikansa, niin tälläkin hameella selvästi.

Olen tässä aikaisemminkin tätä vaatekaapin sisältöä mietiskellyt. Kun koko viime vuoden käytännössä käytti hyvin suppeaa vaatevalikoimaa, niin nämä keväällä esiin tulevat vaatteet tuntuvat käytännössä kuin uusilta. Säästämistä se tietenkin tämäkin kun voi omasta vaatekaapistaan shopata. Samalla saa myös vuoden tauon jälkeen arvioitua mikä on se nykyinen tyyli ja millaisia vaatteita sitä oikeasti edes kaipaa yllensä. Aika selvää jakoa alkaa olemaan työ- ja vapaa-ajan vaatteide välillä. Töissä tyyli tuntuu olevan aina sama, joka ei sekään ole mikään huono asia. Vapaalla olen jo paljon kokeilunhaluisempi.

Miten sinun työ- ja vapaajan vaatteet eroavat toisistaan?
Aurinkoista viikon jatkoa!

P.S. Ai koska kuvat on otettu, vajaa kaksi viikkoa sitten. Tällä viikolla noita mustia sukkahousuja ei todella olisi tullut laitettua... Eikä muuten neulettakaan.

Neule/Knit: Ralph Lauren // Hame/Skirt: French Connection // 
Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger // Laukku/Bag: Longchamp

"Time to find that one skirt..."

That was my thought when finally it seemed like spring was coming. Winter held us on winter clothes for long time this year and then it was all of sudden summer. I remember this skirt, I first saw in on some fashion magazine some years ago. I didn't at the time want to order it online, it was originally almost 100€ skirt that felt a bit much, what if I didn't like it? Well, on our honeymoon we went to London on August. Meaning there were some sales still going on. I was fortunet enough to come across this one good -40% sale. It still was not cheap, but once I got it on I knew I would get loads of wear out of it. I usually wear it with black, navy or white. I want the skirt to be focus point of the outfit. Every spring and summer after that I have been wearing it and then I just put it back to wait for a new spring. I usually like to wear my clothes all year long, but this is one of those exceptions.

Do you have similar clothes? Ones you only wear on spring or summer?
Lovely new week all!

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

6 kommenttia:

 1. Ihana hame! Mulla on yksi vähän vastaava, tai ei oikeastaan sinne päinkään, mutta kuitenkin :), golfhame. Toki se ei ole noin kevyt ja ilmava, koska pitää pysyä pelatessa paikallaan ilman pelkoa, että tuuli nostaa helmat ylös, mutta siinä on vähän samantapainen väritys. Joskin muistaakseni violetti, valkoinen, musta tai sininen. Mies kutsuu sitä "Estonia"-mekoksi :).

  Mutta siis täähän ei ollut vastaus sun kysymykseen ollenkaan. Mulla taitaa vapaa-ajan ja työvaatetus poiketa toisistaan lähinnä siinä, että vapaalla mulla on ulkoiluvaatteet tai lökäverkkarit ja töissä sitten jotain piirun verran asiallisempaa, mutta silti joustavaa ja mukavaa. Mutta tylsää :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. Kuulostaa kauniilta hameelta tuo sinun kyllä myös.

   Mä luulen että se tylsyys on myös omassa päässä, siinä että tuntee oman tyylinsä kun on omat etuutensa ja tietää mistä niitä vaatteita hakea.

   Poista
 2. Hameessa on aivan ihanat värit, ei ihme, että ihastuit siihen. Mulla on paljonkin vaatteita, joita otan käyttään vuoden-kolmen tauon jälkeen. Ne tuntuvat tuolloin lähes uusilta. Mulla työ- ja vapaa-ajan vaatetukset poikkeavat toisistaan ja tehtävistä riippuen milloin enemmän milloin vähemmän. Esim. revityt farkut tai hupparit eivät kuulu työasuihini, vaikka niitä tykkään käyttää vapaalla tosi paljon. Toisaalta olen niin tottunut asujen eriyttämiseen, etten edes osaisi pukeutua töihin yhtä rennosti kuin vapaalla, vaikka siihen olisi mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ah mikä ihana idea, että kierrättäisi vaatteita ja pitäisi tauolla. Mulla on kyllä aika sama, en osaisi mennä vapaa-ajan rennoissa kuteissa töihin välttämättä ollenkaan. Olen joskus kokeillut, mutta ei se oikein ole vaan sitä mihin on tottunut.

   Poista
 3. Aivan ihana, ihanat sävyt. Oletko nähnyt My Olssonin mekkoja, vitsi niistä haluaisin ihan kaikki mekot, just tälläistä kivaa raitaa ja raikkautta.

  Ihanaa loppuviikkoa Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää selvästi perehtyä.

   Ihanaa viikonloppua Tiia <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!