Vauvan kanssa matkustaminen


Lupasin tuossa reissu postausten ensimmäisessä postauksessa kirjoitella, miten meillä selvittiin vauvan kanssa matkasta. Suurkulutin sekä blogimerkintöjä että Youtube videoita ennen reissua ja koitin poimia parhaita paloja meillekin käyttöön. Mukana siis reissasi 6kk Neiti jota varten tehtiin erilaisia järjestelyjä. Kaikille tämä ei varmastikaan sovi tämä tapa toimia, mutta meillä ainakin päästiin näillä jräejstelyillä reissuun helposti ja matka sujui mukavasti.

1. Lennolle oma istumapaikka.
Alle kaksi vuotiaat kulkevat myös sylilapsena vanhemman sylissä, mutta meillä tuo reilu kolmen tunnin lento ja lapsi joka on utelias ei kuulostanut siltä että haluan lentokoneessa vieraan ihmisen viereemme. Niinpä sitten varattiin lapselle oma paikka ja yllättäen siihen saikin sitten mukaan kaikkea. Rattaat kuuluivat lipun hintaan ja samoin Neidille saatiin auton turvaistuin mukaan. Turvaistuin oli tottakai oltava kun auto vuokrattiin, mutta kyllä se aidosti helpotti sen suhteen että saatiin Neiti rauhoittumaan koneessa. Oma tuttu ja turvallinen istuin auttoi nukahtamaan, etenkin kun mukaan pakattiin vielä tuttu unipupu käsimatkatavaran puolelle.

Lyhyemmällä lennolla lapsi varmasti olisi sylissä, kun on sylissä nousussa ja laskussakin. Kolme tuntia on kuitenkin pitkä aika venkoilevan ja uteliaan lapsen kanssa. Aivan liian pitkä aika jos rehellisiä ollaan.

2. Korvatipat ja äidin pullosta juominen
Jostain blogista luin Orodropseista (nämä siis) ja ne ostettiin viivana kun luin että on olemassa korvia puuduttavia tippoja. Neiti on pieni, muutama tippa ennen lentoa ja sillä selvittiin niin nousu kuin laskukin. Otin itselleni mukaan myös vesipullon jossa on pienempi tuo suuaukko. Neiti kun on aivan innoissaan siitä, että saa syödä ja juoda samaa kuin vanhemmatkin. Joten vaikka ilme olikin tasolla "anteeksi mitä tämä on, mitä te oikein juotte" niin muutama pieni kulaus meni vettä nousun ja laskun aikana alas. Eihän vauva vettä tarvitse, mutta kun tullessa etenkin lento oli myöhässä ja nousuun ajoitettu ruokailu meni sen takia kentällä syöttämisen puolelle, niin oli kaikilla parempi mieli kun toista ei sattunut.

3. Päivän kassi
Meillä oli mukana myös kangaskassi, jota pidettiin päivän kassina. Hoitolaukkuna oleva reppu on kyllä mitoitettu hyvin pitämään sisällään paljon tavaraa, mutta kun mukana on koko päivän kamat niin tuli tarpeeseen jakaa toiseen kassiin vaipat ja reppuun sitten ruokailupuoli. Sama kangaskassi toimi lennonkin aikana, siellä oli mukana omia ja Miehen eväitä myöden kaikki mitä tarvittiin koneessa. En halua pomppia edes takas ja kaivaa kamaa laukusta. Aikuinen vielä selviääkin ilman välipalaa mutta lapsen kanssa ei sitä riskiä voi oikein ottaa. Samalla oli myös hyvä huomata, että kassin saattoi antaa vaan vaippoja vaihtamaan menevän mukaan.

4. Puolet ruuasta Suomesta
Meillä tarkistettiin etukäteen mitä kaikkea paikallisesti kaupasta saa. Koska kyseessä on Irlanti avasin siis Irlannin Tescon sivut ja luin läpi vauvanruokien sisältöjä. Kuulostaako hullulta? Todennäköisesti se turhaa sinällään olikin, mutta selvisi että meidän käyttämää korviketta ei saa sieltä (tietenkään, kotimaisen valmistajanhan se on) joten ne piti kantaa mukana. Sen sijaan hedelmät ja kasvikset ja muut soseet sai reissusta oikein hyvin, joten niitä ei ollut tarvetta kantaa kuin sen verran että selvisi seuraavasta aamusta.

Muutenkin perehdyin sen verran paikalliseen ruokatarjontaan että selvitin mitä sieltä saa ja mitä ei. Toki, englanninkielisessä maassa tämä on puolet helpompaa kun missään muussa maassa, mutta kyllä se kannattaa. Kaiken kantaminen mukana on omanlainen operaationsa sekin aina. Ei välttämättä mikään huono idea toki sekään. Eikä se kantaminen sinällään koske kuin ensimmäistä vuotta, sen jälkeen lapsi voi syödä paljon monipuolisemmin. Mutta vauvan kanssa, joskus on helpompi kantaa kaikki mukana.

5. Kertakäyttökaikki
Meillä oli reissulle mukana kertakäyttöisinä niin vaipanvaihtomatot kuin ruokalaputkin. Sinällään en kannata näitä kovin pitkälle, kotona ja muutenkin Suomessa on käytössä kyllä uudelleen pestävät, mutta reissussa nämä tulivat kyllä parhaaksi valinnaksi. Pesumahdollisuudet ovat mitä ovat ja likaisten kantaminen kotiin ei innostanut. Mukana oli myös pulloihin pullopussit, tiskattavaksi hotellihuoneeseen jäi siis tuttipullojen imuosat ja lusikat kun kiinteät sai suoraan purkista lusikoitua.

Näillä vinkeillä meillä selvittiin. Paljon leikkipuistoja ja ihmeteltävää pienellä riitti. Hotellihuoneeseen olin varannut lapselle oman sängyn laittamalla mailia etukäteen, joten sen kanssa ei tarvinnut stressata.

Mitkä ovat sinun kikkasi vauvan kanssa matkustamiseen?
Rentouttavaa viikonloppua!

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi


Kommentit

  1. Ei muuten kuulosta hullulta tuo Tesco ja kyllä meilläkin n. puolet oli omia ruokia pakattuna mukaan reissuille.


    Ihanaa viikonloppua Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, omat auttaa kummasti. Ei tartte miettiä vielä kaiken muun päälle mistä sitä metsästäisi ruokia.

      Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

      Poista
  2. Muuten ihan ilman omaakin lippua saa lapselle mukaan turvaistuimen ja rattaat eikä niistä ole tarvinnut erikseen ainakaan meidän maksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa, mutta me oltaisiin ainakin jouduttu laittamaan ne ruumaan molemmat ja pitämään lapsi täydessä koneessa sylissä. Maksamalla se lippu varmistettiin että saatiin kaukalo koneeseen ja lapselle mahdollisuus etenkin paluun iltalennolla nukkua tutussa kopassa. Maksamalla lippu oltaisiin saatu näiden lisäksi lapselle vielä oma matkalaukkukin (ei otettu kyllä :D ).

      Poista
  3. Pitkiin aikoihin en ole blogisi lukenut,kun taas muistin ja lukaisin osan kirjoituksistasi.
    Näin muuten teidän kerran Kaaressa.
    Pysäköitte ihan lähelle ja huomasin sattumalta,kun olin itse menossa autolle.

    VastaaPoista
  4. Hyvä teksti, kiitos tästä. Meillä matkaa pian 4,5kk sylissä lennon jaiks, piän häntä kantorepussa kentällä. Saa nähdä miten menee.

    Pullopussit, mitä ne on? Ehkä voisin sellaisia hankkia! Olen todennut helpommaksi hommaksi antaa äidinmaitoaa pullosta jos ollaan jossakin tien päällä. Imettäminen on välillä niin hankalaa ja kuumaa hommaa. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!