25.10.2018

Kun musta arveluttaa


Onhan se varma väri, mutta onko se myös tylsä?

Musta on samaan aikaan helppo ja vaikea väri. Musta on väri, johon olen pukeutunut enemmän kuin tarpeeksi viimeisen kahden vuoden aikana. Raskaana ollessa ja raskauden jälkeen puin päälleni pääosin vain mustaa. En viihtynyt missään muussa värissä, puin päälleni vain sitä turvaväriäni. Elämässäni on ollut kausia, kun musta on ollut oikeastaan ainut vaihtoehto johon olen kuvitellut edes voivani pukeutua. Kun kaikki muu on tuntunut liian kirkkaalta.

Kaapissani on kuitenkin muitakin värejä, tai ainakin eri sinisen sävyjä, paljon valkoista ja jotain punaista. Siellä on muutakin kuin pelkkää mustaa. Siksi ajoittain mietinkin, onko se kokonaan musta sitten tylsä vaihtoehto. Onko se liiankin varma ja liian perusväri. Se on klassikko, se on kaunis, mutta... En oikein edes tiedä itsekään, mikä tässäkin kokonaisuudessa oikein arvelutti. Päällä se oli kuitenkin ihan valtavan mukava ja viihdyin siinä hyvin. Konjakki tuo asusteilla hyvää vaihtelua ja oikeastaan musta antaa sen pohjan jossa ne asusteet pääsevät oikeuksiinsa.

Ehkä siitä kokonaan mustasta tulee mieleen liiankin vahvasti ne oman kehon epävarmuudet joita koin sekä raskauden aikana että sen jälkeen kerättyäni painoa. Hiljalleen kun se paino on kadonnut niin haluan pukeutua väreihin. Katoamisesta on sanottava, että ei se niin vaan kadonnut, tein töitä sen eteen että paino putosi ja teen edelleen. Se todellakaan ei vaan hävinnyt jonnekin. Mutta takaisin väreihin. Ongelma on se, että en oikein koe oloani kotoisaksi väreissä. Paitsi siinä sinisessä ja valkoisessa. Taannoinen mekko, joka oli lapsen synttäreillä oli totaalinen poikkeus (kuva Instassa).

No, jos ei muuta niin ainakin suosikki huivi, laukku ja kengät pääsevät loistamaan mustaa vasten. Kengistäkin on kohta luovuttava, mutta näin kun kipaisi autoon ja autosta kauppoihin niin vielä tarkeni. Muutoin on pakko olla jo paksummat kengät koivissa. Ainakin vielä viikonloppuna.

Ihanaa torstaita!

Neule/Knit: Esprit // Hame/Skirt: Noos // Huivi/Scarf: Mulberry //
Laukku/Bag: Longchamp // Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger


Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

8 kommenttia:

 1. Ihana asy, näytät tosi hyvältä! :) Musta ja eri harmaan sävyt ovat itselleni turvavärejä, niissä viihdyn varmasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Turvavärejä on kyllä hyvä olla olemassa.

   Poista
 2. Kaunis nainen, ihanat ballerinat :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on jännä, en vuosiin pukeutunut mustaan, koska se oli juuri turvallinen pankki maailman väri ja aina sillä menin paljolti töihin. Mutta nyt olen taas tykännyt mustasta, joten ehkä riittävä aikaväli teki sen.

  Ihana asu, kyllä musta on aina tyylikäs ja varma valinta.

  Ihanaa sunnuntaita Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että yhteen ja samaan väriin voi kuitenkin kyllästyä. Vaikka se sitten olisi se musta. Mustaan ehkä hitaammin kuin muihin ja jotkut ei koskaan. Tiedä häntä, on tuota tullut pidettyä tässä, useammin kuin kerran tai kaksi.

   Poista
 4. Musta on hyvä väri! Tyylikäs ja voi yhdistää mihin väriin tahansa.

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!