Kuulumisia ja lisää mietteitä kulutuksesta


Mitä kuuluu?

Kiitos ihan hyvää. Olen panostanut viime aikoina lenkkeilyyn, salilla käyntiin ja meidän Neidin kanssa telmimiseen. Olen halunnut käyttää aikaani siihen että vietän aikaa tuon huikean pikkutyypin kanssa. Olen jopa operoitunut tekemään pannukakkua. Ihmiselle joka vihaa kaikin puolin leipomista ja jolle se pannari on sekin ponnistus se on aika paljon. Pannari onnistuin ihan okei, tai ainakin se tuntui kelpaavan sekä omalle perheelle että lapsen kummisedälle ja tämän lapselle.

Olen miettinyt myös paljon, kuten jo edellisestäkin postauksesta selvisi, omia kulutustottumuksiani. Sitä miten paljon ostin tavaraa jossain vaiheessa, pääsin jo tasapainoon ja sitten tuli pieni tyyppi jolle saikin ostaa kaikkea. Tosin nykyisin ne Neidinkin tavarat ostetaan aika harkiten ja ennemmin kirpparilta. Poislukien ehkä kengät. Tämän mukana on myös tullut kodin raivaaminen tämän vuoden puolella. Tavaraa on lähtenyt kierrätyksen valtavia määriä. Tilalle on tullut jotain mutta paljon vähemmän.

Tilalle on sen sijaan tullut vahvat rutiinit aamuun ja iltaan. Pienen kanssa tällaisella "unohdan pääni kotiin" ihmisellä niitä on pakko olla. Vaihtovaatteet pitää laittaa päiväkotireppuun heti kun tulee kotiin ja aamulle pitää olla kaikki valmiina illalle. Samalla täytyy pitää kirjaa mitä vaatteita on ja mitä ei ole, jotta kirpparilla osaa katsoa oikeita tavaroita, eikä esim osta pelkkiä paitoja kuten tässä taannoin kävi. Nykyisessä koossa on aika hyvin paitoja... Rutiineja ei rakenneta hetkessä, hiljalleen ne ovat kuitenkin sieltä tulleet. Alkaa olemaan jo ihan hyvä.


Syksy ei ole ollut helppo, mutta toisaalta se on antanut paljon. Alkaa olemaan aika suunnata katse kohti joulua. Lahjat alkavat olemaan kasassa, pääosin kiitos Black Friday ja alennusmyynnit. Päätin myös ostaa ne kerralla, kuten olen niin monta kertaa muutenkin tehnyt. Kauppakeskuksissa tai keskustassa tunti tolkulla shoppaaminen ei vaan ole sen oma juttu, ei sitten yhtään. Ennemmin haen postin toimituslokeroista noita. Tosi moni toimii eri tavalla ja haluaa konkreettisesti katsoa ja koskea tuotetta ennen ostoa. Itse harkitsen jos ulkoistaisin paketoinninkin. Tykkään etsiä lahjoja ihmisille, aloitan jo lokakuussa monesti. Mutta jos sen voi tehdä ilman ihmismassaa niin hyvä näin.

Kaikkineen siis vähän tätä omaa ajatusmaailmaa olen laittanut kulutuksen kanssa uusiksi tämän vuoden aikana. Hyvin paljon on jäänyt ostamatta vain koska en yksinkertaisesti tarvitse. Eittämättä suurin vaikuttaja on tuo pieni jonka haluaa voivan elää puhtaassa maailmassa hänenkin. Kestovanulaput, vihreämpi sähkö, turhan muovin välttäminen. Moni asia on muuttunut vuoden sisällä. Vielä on tekemistä, mutta alku ainakin on hyvä.

Tämmöisiä vähän laveampia kuulumisia tällä erää. Mitä teille kuuluu?

Aurinkoista viikonloppua!


Kommentit