Käytettyjen maailmassa - Verkkokirpparit vertailussa


Rakasta maapalloa, osta enemmän käytettynä.

Se on hyvin monitahoinen kysymys miksi aloin antamaan energiaani enemmän siihen että käyn kirppareita verkossa läpi, pohjimmiltaan kuitenkin kyse on alunperin kestävämmästä kehityksestä. Siitä, että kaikkea ei ole pakko saada uutena. Hyvin nopeasti tajusin, oikeastaan jo lapsen vaatteiden kohdalla, että kirpparit ovat nykyisin pullollaan myös käytännössä uutta vaatetta ja sitä ei saa ihan muutamalla eurolla. Eikä minusta tarvitse saada. Käsitys siitä mitä kirppareiden tarjonta on juontaa aika kauas ja olen jämähtänyt ajatukseen että siellä on vaan "rättejä". Ei todellakaan ole. Tai no, toki niitäkin on edelleen, mutta jos on valmis maksamaan vähän enemmän saa huikeita tuotteita.

Hinnat ovat joillekin pakko ja osalle mahdollisuus kirppareiden kanssa. Joskus olen kuullut ihmettelyä miksi maksan kirpparilla neuleesta 25€. No, tähän olen tyytynyt sanomaan että tuotteessa jossa on laput kiinni ja ovh 150€ koen tehneeni ihan hyvän kaupan jo tässä kohdassa. Tämän takia etsinkin vain tiettyjä merkkejä, ei siksi ettenkö voisi kokeilla muita vaan koska tiedän näiden kestävän.

Kestävä kehitys ja säästetty raha tyylistä tinkimättä ovat olleet ja ovat edelleen siis ne suurimmat vaikuttimet siihen miksi näitä hankintoja on tehty käytetyynä. Minulle nämä kuitenkin ovat aina uusia, monesti myös oikeasti uusia tai vain muutaman kerran käytettyjä. Ennemmin myös maksan laadusta ja luonnon materiaaleista kuin keinokuidusta.

Olen kokeillut Zadaan, Vähänkäytetyn ja Vestiairen olevan itselleni ne kaikkein parhaat paikat verkossa vilkuilla itselle ja muille perheen jäsenille sopivia. Lapselle katson myös yhdeltä paikalliselta kirpparilta livenä vaatteita ja niitä sieltä tuleekin hankittua. Itselleni en oikein livekirppareiden kanssa ole oppinut. Siksi nämä verkon versiot ovat tuntuneet itselle hyviltä vaihtoehdoilta.


Alla listattuna plussia ja miinuksia omaan makuun kaikista kolmesta suosikistani.

Zadaa:
* Tänne on helppo luoda profiili jossa on oma koko, jonka jälkeen aplikaatio tarjoilee vain sen koon vaatteita
* Filtteri antaa tallentaa suosikkimerkit, hintahaarukat jne valmiiksi eikä näitä ole pakko lajitella aina vaan uudelleen ja uudelleen
* Mukana myös halutessa valikoimat Tanskasta ja Saksasta, mahdollisuus vähän erilaisiin vaatteisiin
* Helppo maksu ja ainakin tähän mennessä olen saanut nopeasti paketit. Matkahuolto ei Suomen päässä ole itselle se kaikkein helpoin mutta riittävän helppo ja varmasti kattava jakelija.
* Postikulujen määrä! Koska jokainen myyjä lähettää erikseen, ellet osta samalta myyjältä samalla kertaa maksat aina uudet postikulut
* Lapselle täältä voi tehdä jotain löytöjä ja hyvänä ominaisuutena ne saa rajattua myös pois. Miehelle sen sijaan täältä on turha edes yrittää etsiä mitään.
* Ajoittain muistutusten määrä joka yhteen pakettiin liittyy on rasittava, mutta itsepähän en ole niitä pois päältä kytkenyt

Vestiaire:
* Tarjonta on aivan valtava, koska kyseessä on globaali markkinapaikka on tarjoajia myös määrällisesti enemmän
* Edellisestä johtuen haku "musta hame" tuottaa aivan liikaa hakutuloksia joten onneksi filtterit ovat toimivia. Silti valikoimaa on ihan valtavasti
* Luksus merkeissä on luksus hinta. Arvo säilyy paremmin ja siitä on maksettava enemmän. Tähän mennessä tullut hame ja muutama huivi ovat kuitenkin olleet täysin uuden veroisessa kunnolla
* Koska tarjonta on niin laajaa ja vaikka filtterit ovat hyviä pitää täällä ennemminkin tietää mitä haluaa kun vain katsella ympärilleen.
* Vaikka tilaisi eri myyjiltä on postimaksu aina sama, korkeahko, mutta sama
* Jokainen tuote menee joko Pariisiin tai New Yorkiin tarkistettavaksi jossa aitous tarkistetaan. Tästä johtuen toimitus kestää kohtalaisen kauan mutta netti on pullolaan huijareita, joten tällä saa edes jotain vakuutusta siitä että on ostanut aitoa. Se kun se huijareiden määrä kasvaa myös tässä kohdassa kun kansainvälisille markkinoille mennään.
* Itse ostan vähemmän kalliita juttuja, kuten Longchampin silkkihuivi tai Ted Bakerin hame niin huijauksen pelko ei ole niin suuri kuin mitä se mahdollisesti olisi vaikka Chanelin kohdalla. Ennemmin kuitenkin ostaisin täältä sen Chanelinkin jos siihen haluaisin rahaa laittaa.
* Arkivaatteita jne on vähän turha etsiä, katson itsekin niitä vähän parempia tietoisesti

Vähänkäytetty:
* Pidän paikan filtteteistä paljon
* Perusvaatteissa valikoima on hyvä, omat merkkini tosin ovat enemmän Zadaan puolella mutta miehelle ja lapselle täältä on löytynyt todella hyvin juttuja
* Samoilla postimaksuilla mennään tämänkin puolella
* Jostain syystä tämä tuntuu olevan yksi aarreaitta mitä tulee treenivaatteisiin, täältä on löytynyt täysin uusia ulkoilu- ja salivaatteita todella paljon
* Valtava määrä valikoimaa täälläkin, myös kodin sisustuksen puolella joskaan en sitä puolta oikein osaa arvioida itse.


Kaikkia näitä paikkoja yhdistää se, että valikoimaa pitää jaksaa käydä katsomassa, joten kasasin vielä muutaman vinkin siihen mitä itse noudatan käytettyjä ostaessani:

1. Syynä kuvat läpi, mitä tarkemmin sen paremmin tiedät mitä saat. Mahdollisuuksien mukaan etsi netistä myös kuva tuotteesta uutena, esim laukkujen kanssa voit löytää montakin sovituskuvaa.

2. Tee lista siitä mitä tarvitset. Olen itse uusinut mm valkoiset puuvillaneuleet nyt kirppareilta. Ne ovat omaa tyyliä, etenkin keväällä hyvin vahvasti ja edelliset alkoivat olemaan todella huonossa kunnossa. Näitä sitten tulee selattua läpi.

3. Arvioi hinta, kaikki ei maksa euroa vaan se uusi 150€ neule jos se on tarpeen ja oikeaa koko voi hyvinkin olla 20€ arvoinen. Ei kannusta ostamaan ylihintaisia tai oman budjetin yli meneviä, mutta joskus pieni panostus antaa enemmän ja ennen kaikkea niitä aarteita joita tulee käytettyä paljonkin.

4. Harkitse jos katsoisit vain tiettyjä merkkejä. Itse katson, suurimpana syynä koska olen laiska palauttamaan. Tiedän mitä kokoa olen vaikka kuvissa olevalla GANT:lla. En tiedä mikä olisi vaikka Mangolla oikea koko. Usein suosimani merkit istuvat myös omaan tyyliini parhaiten. Koetan siis säästää omaa aikaani myös tällä.

5. Toisto ja kärsivällisyys. Selaan valikoimia Isla säännöllisesti läpi. Näin pysyn tarjonnasta kärryillä ja kenties teen löytöjä. En aina, mutta aika ajoin ainakin. Kirppari ei ole kauppa, en voi mennä ja sanoa että tämä tuote tätä kokoa kiitos. Se siinä kuitenkin on kiva puoli, koskaan ei tiedä mitä saa.


Kuvissa olevat tuotteet on kaikki ostettu näiltä kirppareilta. Niiden lisäksi tosiaan mm nykyiset salivaatteet on ostettu kaikki kirpparilta. Toki nämä on kotiutettu monen kuukauden aikana eli mikään super nopea tapa tämä ei ole vaatteita ostaa mutta tarvitseeko sitä ollenkaan. Ainakin tulee nautittua olemassa olevasta materiasta kun se tulee kotiin hiljalleen eikä kerralla.

Millasia kirppari kävijöitä te olette? Oletteko tehneet löytöjä miten paljon? Kumpi on enemmän mieleenne, verkkokirppari vai live versio? Miksi käyt tai et käy kirpparilla?

Näistä mietteistä ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!

Kommentit

  1. Kiva kirjoitus ja hyviä huomioita verkkokirppareista!
    Uskoisin, että saattaisit tykätä myös kierrätetyn muodin 1st Comeback -verkkokaupasta.

    Verkkokaupassa on tarjolla comebackin tehneitä trendejä edellisiltä vuosikymmeniltä. Muoti kiertää kehää, otetaan siis uudelleen käyttöön ne vaatteet, joita tämän hetken muoti kopioi. Pintamuotia ilman ainuttakaan uuden vaatteen valmistusta.

    Valikoimassa panostetaan Suomessa valmistettuihin laatuvaatteisiin, jotka kestävät monen sukupolven käyttöä.

    Tervetuloa hyvän mielen ostoksille osoitteeseen www.1stcomeback.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!