Laukku ja sen sisältö


Naisen käsilaukussa on kaikki tarpeellinen. 

Joskus kauan aikaa sitten tein viimeksi tämän saman postauksen. Todellisuus on, että sisältö ja laukku ovat vaihtuneet joten oli jo pitkä aika uusia tämä postaus. Tämän hetken suosikki on joko konjakin värinen Longchamp tai tämä Balmuirin vaalea. Ongelma tämän kanssa on se suosikki takkini, vähänkin kostea ilma niin laukun herkkä väri imaisee sen tumman sinisen värin itseensä. Joten olen koettanut varjella tätä parhaani mukaan. Kuivina päivinä tämä on ollut ahkerassa käytössä kyllä.

Laukun vaihtaminen säännöllisesti tarkoittaa myös, että laukkuun ei enää kerry tavaraa niin valtavaa määrää. Koristeeksi kiinnitin harmaan Balmuirin pallon ja toisella puolella roikkuu nimikirjaimet. Rakastan tämän laukun kokoa ja kätevyyttä. Sinne mahtuu kaikki tarpeellinen eikä yhtään extraa. Olen olemassa niitä ihmisiä jotka änkevät sen laukun täyteen tavaraa jos sinne vielä jotain mahtuu, ennen kaikkea siellä tuntuu olevan kaikki roskat. Kannan roskat kyllä nytkin lähimpään roskikseen mutta ne myös menevät sinne. En vain tunge niitä laukun pohjalle josta saan sitten kalastaa niitä pois.

Tämä on myös niska- / hartiaseudun kannalta parempi kuin tupaten täynnä oleva laukku. Evääthän ei tänne mahdu mutta niitä varten on sitten oma laukkunsa, samoin salikamoille ja muulle. Tämä on se sisältö joka kulkee mukana aina oli arki tai viikonloppu, suunnilleen juhlissakin jos saan päättää ja jos ne mukaan mahtuu.



Kokonaisuudessaan mukana on ohut pieni vihko ja siihen sopiva kynä. Avaimet, lompakko, pussukka kaikelle pienelle, kauppakassi ja puhelin. Viimeinen tosin ei ole kuvassa koska kuva on otettu sillä. Avaimet pitävät sisällään myös kaulanauhan niihin. Kaulanauha tuntuu olevan pelastus nykyisin aamulla. Avaimet kaulaan, lapsi kainaloon, laukut (monikossa) olalle ja ulos. Rattaat saa helpommin ulos vaunuvarastosta ja sen jälkeen lapsen suureksi riemuksi laitan avaimet tämän kaulaan. Siinä menee matka hyvin kun laulaa ihhhaata ja kilistelee äidin avaimia.

Mukana kulkee myös ohut joskin yllättävän kestävä kestokassi. Ostin Stoccalta purjekankaasta (tai mikä ikinä oli) tehdyn kassin joka on kulkenut mukana sen parisen vuotta. Mahtava koko ja ennen kaikkea kätevän kevyt ja pieneen tilaan mahtuva kassi oli juuri sitä mitä kaivattiin. Koetan nykyisin laittaa kaiken kestokasseihin, etenkin muut kuin ruokakauppa ostokset. Ruuille ostan välillä kassin kaupasta roskikseksi. Sen sijaan vaatekaappojen ja muiden kasseista tulee huonoja roskiksia.

Sitten on vielä vihko ja kynä, tai brain dump kuten joku modernimpi voisi sanoa. Kirjoitan ajatuksia ja ideoita ylös enemmän vihkoon kuin puhelimen muistiinpanoihin. Kokeilin puhelimeen kirjoittamista myös, mutta konkreettinen kirjoittaminen ja kynän esiin ottaminen tuntuu aidosti tehokkaammalta tavalta toimia. Pieni ja ohut vihko mahtuu laukkuun juuri sopivasti ja eipähän tule kirjoitettua romaania vaan niitä ihan perus ideoita ylös.



Lompakko taas voisi olla pienempi, mutta kun reilu vuosi sitten etsin uutta vanhan tilalle löysin tämän ja ihastuin. Itseasiassa siinä määrin että soitin lentokentän liikkeeseen ja varasin tämän itselleni jotta saisin sen varmasti. Edellinen kesti yli 10 vuotta joten olin valmis maksamaan tästä. Sain joululahjaksi myös pienemmän mallin jota tulee pidettyä juhlissa ja kun aidosti mukana on vaan muutama kortti.

Sitten on ne pienet sälät jotka seilasivat vuosia laukun pohjalla. Hiljalleen opettelin kuitenkin käyttämään tätä vuosia sitten ostettua pussukkaa ihan oikeasti. Huulipuna ja -kiilto löytyvät nyt helposti, samoin huulirasva jonka taidan useammin tuolta etsiä kuin punat. Nenäliinat taitavat olla jokaisen äidin vakiovaruste, niitä on takin taskussa myös. Mukaan mahtuu vielä pampula ja klipsi, unohtamatta kuulokkeita ja pientä kolikkopussia. Tässä taidan olla vähän vanha, kannan kolikoita varalla mukana pysäköintiä varten. Tiedän, tiedän! On kasa aplikaatiota ja kortillakin voisi maksaa, mutta jotenkin tämä on ollut se paras tapa.

Lopulta laukussa on siis kasa tavaraa vaikka se pieni onkin. Voisiko noista karsia? Toki. Tällä kuitenkin mennään ainakin toistaiseksi.

Mitä sinun laukussasi on?
Ihanaa maanantaita ja hyvää alkavaa uutta viikko!

Kommentit

  1. Ihanan järkevät sisällöt sun laukuissa :). Mun omani ei sensijaan kestä päivänvaloa, koska sieltä voi löytyä ihan mitä vaan. Kerran mm. viemärinkansi, jonka kävin ostamassa rautakaupasta, mutta unohdin laukkuun muutamaksi kuukaudeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli ennen vaikka jamitä, jos yhtään lohduttaa. Sitten tein päätöksen alkaa käyttämään noita laukkujani oikeasti niin, että vaihdan niitä ja käytän muutakin kuin vain yhtä kerrallaan. Sitä kun vaihtaa laukkua niin pakko karsia sisällön kanssa. Tosin, joka ikinen kerta siellä on kuittitai kaksi silti - ainakin :D

      Poista
  2. Minkä värinen Balmurin laukkusi on ? Näyttää vaaleanpunaiselta mutta sen väristä ei balmuirin sivuilla ole?

    Karlisa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!