Ennen ja nyt - Pohdintaa blogin luonteen muutoksesta


Opi menneestä, katso tulevaisuuteen. 

Katselin tässä parina päivänä kolmesta neljään vuotta vanhoja asukuvia ja jäin miettimään sitä eroa mikä blogilla on tänä päivänä siihen verrattuna. Päivittäinen ainakin oli huolettomampaa ja tekstiä oli paljon vähemmän kuin nykyisin, luin useamman kuukauden tekstit läpi aika vauhdilla. Toisaalta jaksoin myös päivittää joka päivä, se oli teksti ulos, muiden blogeja lukemaan ja koneella parhailalan koko ilta. Siinä mielessä paljon huolettomampaa elämää, kuvia tuli otettua paljon enemmän kun iltamenoja ei ollut niin valtavaa määrää. Valtava määrä lähinnä se, että käyn salilla ja uudelleen meikkaaminen kuvia varten kuulostaa kovin kovin vaikealta. Mies käy myös iltaisin luennoilla, joten senkin puolesta kun kuvaaja uupuu niin ei niitä tule otettua. Toisaalta, se mikä niissä kuvissa ei näy on se valtava väsymyksen määrä jota siinä vaiheessa kävin läpi. Elämä oli valtavassa myllerryksessä ja jaksaminen oli aika heikoilla, vaikka sitä hymyä riittikin kuviin saakka.

Nykyisin blogi päivittyy hitaamminen ja elämä on muuttunut aika tavalla. Edelleen elämässä on huolia enkä vieläkään tuo niitä blogiin saakka, en ainakaan siinä määrin. Toisaalta samaa uupumusta ei ole, ei ainakaan samanlaisena jatkuvana väsymyksenä ja myllerryksenä. Nyt on elämä on erilaista, siihen kuuluu pieni taapero jonka kanssa pukeutumisia joutuu miettimään eri tavalla. On iltoja kun istuu hiekkalaatikolla kippaamassa hiekkaa lapiosta toiseen ja antamassa keinuun vauhtia toisen kikattaessa kyydissä. Päiviä kun mennään markkinoille ihmettelemään kaikkea ja juostaan yhdessä kotiin kisaa.

Kaipaan toki aika ajoin aikaa, kun kuvia saattoi ottaa joka ilta, kun menojaan sai suunnitella varsin huolettomasti ja jopa sitä kun kävelin koroilla joka päivä. Nykyisin kiskon korot jalkaan vain juhliin ja niihinkin otan mukaan matalat kengät. Ostin kirpparilta huikealla 5cm korolla varustetut kesäkengät ja mietin tässä saanko pidettyä niitä riittävää määrää. Sen sijaan armeijallinen balleriinoja ja loafereita tulee kyllä käyttöön. Vaihtaisinko päivääkään pois? En, en todellakaan. Vaikka ehkä tuolloin blogista päätellen voin hyvin niin todellisuudessa en voinut. Yhtään. Nykyisin voin ja vaikka ruuhkavuossissa jos missä on sitä kiirettä ja mahdollisuutta uupua ja väsyä. Myönnettävä on, että ajoittain väsynkin. Väsyn alituiseen siivoamiseen, tiskaamiseen, hiekkamäärän imurointiin eteisestä ja taisteluun siitä pitääkö sukat laittaa jalkaan ennen kenkiä vai ei. Puhumattakaan siitä, että ärsyynnyn joutuessani priorisoimaan oman ajan menojani ihan valtavasti. Silti en ole niin väsynyt kuin mitä olin, enkä halua myöskään siihen palata enää.

Vanhojen postaisten lukeminen tekee ajoittain hyvää, peilata sitä tilannetta nykyiseen. Silloin olisin tuskin pitänyt paria päivää samaa kokonaisuutta, nyt tämä tuntui sen verran hyvältä ja helpolta että tällä mentiin koko alku viikko. Onneksi on useampi noita mustia puseroita olemassa...

Miten te jotka olette pidempään kirjoittaneet blogia - tuleeko vanhoja postauksia luettua ikinä?

Ihanaa perjantaita ja aurinkoa viikonlopulle!

Jakku: Mango // Paita: Penneys // Farkut: GAP // 
Lenkkarit: Nike // Huivi: Balmuir // Laukku: Longchamp


Kommentit

  1. En pitkään aikaan ole käynyt blogissasi ja jos nämä ovat tämän päivän kuvia niin onnea!! Olet hoikistunut hurjasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat ovat vajaan viikkoa ennen postausta otettuja. On se hyvä toki että kaikki liikkuminen ja ruuan mietintä alkaa tuottamaan tulosta :)

      Poista
  2. Minä kun olen kirjoittanut elämästäni, niin vanhoja postauksia tulee luettua aina välillä. Ihan älyttömän monta juttua olisi varmaan unohtunut ilman blogia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on kyllä totta, jotain unohtuisi ihan varmasti ilman blogia!

      Poista
  3. En jotenkin ole rohjennut lukea, en tiedä mikä siinä on. Joihinkin juttuihin on antanut aika paljonkin ja jotenkin niitä ei kestä lukea. Ehkä se on siinä, että olen aika päivä kerrallaan eläjä.

    Ihanaa, että olet täällä ja blogi ja elämä saakin muuttaa muotoaan.

    Kivaa viikkistä Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tiia <3 Ymmärrän tiedätkö todella hyvin tuon, että ei lue vanhoja postauksia, vähän hymyilytti täälläkin kyllä lukea niitä. Vaikka sai myös miettimään aika tavalla mennyttä.

      Elämä on muuttunut aika tavalla ja onneksi blogi muuttuu tekijänsä mukana. Johan se olisi masentavaa jos elämä menisi samalla tavalla ja blogi pysyisi samanlaisena.

      Ihanaa uutta viikkoa <3

      Poista
  4. Hei joo, just kaivelin vuodelta 2013 vanhoja postauksiani. Olipa aika mielenkiintoista luettavaa :D Tosin tuo blogi nyt enää vain mun nähtävillä, uuden, Anna-Maria K:n kun aloitin pari vuotta sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon joskus miettitnyt tota kokonaan uuden blogin perutamista, mutta jotenkin tykkään nähdä tätä kautta sen kehityksen, varsinkin kun tämä on tuntunut muuttuvan kohtalaisen sujuvasti elämän kehityksen mukana tämäkin - nimeään myöden :D

      Poista
  5. Moikka Satu :) Aika harvoin (jos koskaan) tulee palattua vanhoihin postauksiin.. En ole tainnut koskaan niitä lukea sen jälkeen kun olen saanut ne päivänvaloon. Aika jännää aloittaa se urakka joskus "vanhana" ja palata niihin muistoihin ja sen hetkisiin tunnelmiin, jotka ei välttämättä näy ulos. Joka postauksessa on mukana pala menneisyyttä, jonka avautuu ehkä vain minulle kirjoittajana. Aika ihana ajatus itse asiassa.

    Elämä kulkee eteenpäin ja muistot säilyy! Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) Se on aika mieletöntä kun miettii millainen tilanne milloinkin on tekstin takana ollut, hyvin sen huomasi kyllä että muisti ne kaikki tilanteet tekstien takana niin hyvin, vaikka sanaakaan ei tekstissä niistä lukenut.

      Ihanaa sunnuntaita! <3

      Poista
  6. Mukava kun pohdit näin rehellisesti kirjoittamista ja bloggaamista. Uskon, että lukijat viihtyvät vaikka tahti hiljenisi ja aiheet vaihtelisivatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin olen ajatellut, että blogia seuraavat haluavat todennäköisesti kuulla muutakin kuin vain asuista ja siksi täällä käyvät. Kiitos Milla kommentista ❤️

      Poista
  7. Yes, I am totally agree with you, I am a great fan of your website, you write very informative articles.
    Keep writing such amazing post,

    Thanks for sharing.


    Full body massage center in jaipur


    Regards

    Sameer

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!