Pääsiäisen koristemaljakot


Luovuus ei ole harrastus, se on elämäntapa.

Onneksi luovuus ei ole pelkkää askartelua vaan se voi olla paljon muutakin. Omalla kohdallani askartelu ei ole koskaan ollut se suurin vahvuus. Silti tallentelen erilaista simppeleistä jutuista Pinterestiin kuvia jos vaikka innostuisin. Viikonloppuna sitten katselin uudelleen kohdan "Home decor - Spring" osion kuvia ja mietin voisinko toteuttaa jotain niistä pääsiäiseksi. Viime vuonna pääsiäisen askartelu jäi käytännössä kiirastorstaille joka oli jo aivan liian myöhään miltään kantilta ajateltuna, joten tänä vuonna voisin ainakin jotain tehdä. Tein, kuten viimekin vuonna, pöydälle koristeen lähinnä kaatamalla tarjottimellejuttuja mutta koska kaupassa käydessä bongasin varsin edullisella hinnalla isomman kimpun ruusuja päätin toteuttaa myös nämä maljakot.

Sinällään maljakot ovat kiva ja helppo tapa tehdä koristeet, etenkin kun noita paperimassaisia munia on aika tavalla entuudestaan. Tekoruohoa jouduin ostamaan kyllä, se oli viime vuonna loppu kun keksin että voisin askarrella mutta tänä vuonna löytyi vielä muutama. On muuten aika sotkevaa tavaraa. Näiden malkakoiden kanssa noin muutoin olen jonkun aikaa miettinyut miten tämän voisi fiksusti toteuttaa. Sisempi maljakko on kuitenkin usein kohtalaisen kapea ja koetin mallata ties mitä laseja noiden sisäpuolelle. Sitten Mies kysyi kävisikö puolen litran pullo ja pienen mallaamisen jälkeen totesin että se lienee paras. Vettä mahtuu riittävä määrä, ruusujakin sopivasti ja jäi tilaa vielä koristeillekin.

Sinällään tässä ei sen suurempaa ohjetta varmaan tarvitse: maljakon sisään avoimeksi sahattu puolen litran pullo johon laitetaan vesi ja kukat, ympärile sopivia koristeita. Itse käytin ensimmäiseen sisäpuolelle turkoosia, kultaa ja valkoista väreinä, vielä kaiken päälle vähän rekoruohoa. Laitoin Sarpanevan tarjottimelle jolle laitoin vielä muutaman munan koristeena.

Alempaan taas laitoin pohjalle ja ympärille tekoruohoa ja ympärille päälle lasisia pääsiäismunia ja viime vuoden pöytäkoristeesta tuon "Hyvää pääsiäistä" kyltin mukaan maljakon reunaan. Pakko tunnustaa että koin olevani oikea supersankari kun tein kaksi maljakkoa, yhden pöytäkoristeen ja vielä yhden pupuoksan ikkunaan reilussa tunnissa. Seuraavan kerran voikin sitten askarrella joskus kevään korvalla, jos silloinkaan. Vappu taitaa olla vähän liian lähellä tähän omaan tahtiini tehdä asioita.

Millaisia askartelijoita te olette? Tuleeko tehtyä koristeita itse vai nostettua valmiit esille? Koristeletteko ylipäätään pääsiäistä varten?

Ihanaa maanantaita ja  kaunista pääsiäisviikkoa!


Oma Pinterestini sisältää paljon muutakin kuin vain askartelua, vilkaise täältä:

Kommentit

  1. Silloin, kun pojat oli pieniä, tuli askarreltua pääsiäiseksi kaikenlaista, mutta nyt kun ollaan kahdestaan, kaikenlainen koristelu tuntuu vähän menettäneen merkitystään. Tai sitten se on vaan laiskuutta. Tai molempia.

    Herneenversoja olen yleensä kasvatellut, että on jotain nättiä vihreää, joka sopii pääsiäiseen ja kevääseen muutenkin. Ja kätevämpää kuin rairuoho, kun versot voi lopuksi syödä :). Mutta nyt ei ole niitäkään.

    Sun Instassa esittelemä "pupukeinu" oli mun mielestä supersöpö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ennen lasta askarrellut oikeastaan ollenkaan, vaikka näitä asetelmia olisi voinut kyllä tehdä jo silloin. Saa nähdä jääkö askartelusta mitään jäljelle kun Neiti kasvaa.

      Pupukeinusta tämä kaikki lähti, innostuin selaamaan muitakin pääsiäiskoristeluja. On ensi tiedän omat rajoitteeni ja valitsin näitä superhelppoja jotka valmistuu nopeasti 😄

      Poista
  2. Aina jotain pientä tulee askarreltua ja värkättyä, vaikka suurin osa pääsiäiskoristeista nostellaan laatikosta esiin pääsiäiseksi ja sitten taas pakataan takaisin. :)
    Varmaan perhepäivähoitoja-äidin lapsena nämä kausi koristelut ja askartelut kuuluu luonnollisena osana vuoden kulkuun, vaikken mitään vaikeata tai suureellista yleensä laitakaan. :)
    Iloista pääsiäisen aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se lienee usein että valmiilla koristeilla mennään, varsinkin kun tekee vähän joka vuosi niin alkaa olemaan mistä tehdäkin.

      Ihanaa pääsiäisviikkoa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!