Rakkaudesta tummansiniseen


Joskus on hyvä kokoilla jotain uutta.

Niinhän ne sanovat ja aina joskus yritän. Tunnen suurta vetoa vaaleanpunaista kohtaa tällä hetkellä ja olen pitänytkin väriä jonkun verran. Silti aina uudelleen ja uudelleen, etenkin keväällä palaan tähän samaan väriin: Tummansiniseen. Sekä talvitakissani (kuvissa) että kevät takissani on samaa tummansinistä. Etenkin keväällä yhdistän sen mielelläni valkoiseen ja ruskeaan. Kesällä valkoista on enemmän, samoin todennäköisesti sitä nyt ihastumaani vaaleanpunaista ja vaaleaa violettia. Syksyllä ja talvella puolestaan se yhdistyy mustan kanssa kunnes taas alan kaipaamaan siihen mukaan vaaleampaa väriä. Monelle se perusväri on musta ja pidempään se oli minullekin, kunnes hiljalleen tumman sininen valtasi kaapistani alaa enemmän ja enemmän. Se väri, johon jokaisen muun vaatteen kaapissani on sovittava, väri joka on melkein jokaisen asun perusta. En kovin nopeasti selaamalla löydä asua jossa se ei olisi tavalla tai toisella ollut mukana, jos ei muutoin niin se on takin väri vaikka se ei kuvissa näkyisikään.

Taannoin luin artikkelia jonka mukaan pitäisi olla neutraaleja ja akasettivärejä siihen päälle. No, aika usein se oma vaatetukseni on täynnä noita neutraaleja, kirkkaat värit tuntuvat liiankin kirkkailta. Eivät ne aina ole olleet ja ehkä hiljalleen osaan palata niihin jossain vaiheessa. Kaapissa on vielä jotain kirkkaan punaista jäljellä, ajoittain katselekin sitä sillä silmällä, mutta monesti se on liian kirkaan värinen. Niinpä siis sillä neutraalilla mennään ja vaaleanpunainen tai vaaleanvioletti ovat sitten ne aksettivärit. Jos sellaisia haluaa pukeutumisessaan sen enempää miettiä.

Kokonaisuudessa lämmittää mieltä myös se, että sekä hame että huivi on ostettu käytettyinä ja muutkaan eivät ole ihan niitä uusimpia ostoksia. Paita on nelisen vuotta vanha, kengät muutaman mutta todella huolella käytetyt. Takki toki on syksyltä, mutta sen käyttöikä toivottavasti on pitkä. Hiljalleen huomaan noiden käytettyjen rakkauksien painavan kaapissa aina vaan enemmän ja enemmän. Selaan säännöllisesti niitä läpi, muta käytän myös vaatteitani enemmän jos niin voi sanoa. Karsin pois ne joista en pidä joten kaapissa kun on pelkkiä suosikkeja niin tulee niitä pidettyäkin huomattavissa määrin. 

Ensimmäisen kerran tilasin käytettyinä, tai oikeammin edelllisen omistajan kerran pitäminä kenkiä kahdet viime viikolla. Salikengät alkavat olemaan niin vanhat että uudet on pakko ostaa, samoin ne mustat kaupunkilenkkarit. Yllätyin positiivisesti kun onnistuin molemmat löytämään kirpparilta. Toki, koska molemmat olivat uudet ei hinta ollut ihan edullisimmasta päästä. Mutta uusiin verrattuna sain ne suunnilleen 80% alennuksella, joka tokki on valtavan hyvä hinta uusiin verrattuna. Suurempi syy kuin hinta oli kyllä se lupaus itselleni, että katson aina ensin kirpparilta ennenkuin ostan uutena, myös nämä joita tarvitsen. 

Valoisaa ja ihanaa viikkoa! 

Takki: Ted Baker // Paita: Primark // Huivi: Mulberry (ostettu käteyttynä) // Vyö: Longcham //
Hame: GANT (ostettu käytettynä) // Kengät: Partioaitta // Laukku: Longchamp // Ostoskassi: Tommy Hilfiger

Kommentit