Valkoiset pellavahousut - hellekelin toimistopukeutumisen pelastus


Pidä se yksinkertaisena, mutta pukeudu aina hyvin.

Nyt on tunustettava, että en oikeasti katsonut kaikkia kesävaatejemmoja kun ostin uusia. Katsoin kyllä yhden laatikon mutta unohdin kokonaan toisen olemassaolon. Jonka takia muuten kävinkin sitten sunnuntaina koko vaatekaapin taas läpi repimällä kaikki vaatteet sängylle ja onneksi katastrofi ei ollut kovin suuri. Nämä pellavahousut löytyivät ja olivat käytännössä ainoat jotka sain jalkaani mukavasti. On toisetkin valkoiset housut, ne on ostettu ennen raskautta ja niissä ei sitten tarvinnutkaan hengittää. Jätin kuitenkin vielä kaappiin odottamaan, sen verran lähellä oli kivasti mahtuminen, että en ole valmis luovuttamaan ihan vielä niiden kanssa. Muutoin laitoin kyllä tavaraa myyntiin taas jonkun verran ja vein kassillisen tekstiilikierrätykseen saakka myös viikonloppuna. Aika paljon ohjelmaa oli ja tässä on alkuviikko mennyt toipuessa haipakan viikon tekemisestä.

Valkoiset pellavahousut, kuten valkoiset farkutkin, ovat kesätoimiston pelastajat itselläni. Nämä ovat ne housut jotka kiskon jalkaan kun lämpötila alkaa nousemaan enemmän. Tosin tänä vuonna näitä pellavahousuja on useamat kaapissa tämän laatikon unohduksen takia. Toisaalta jos kesä on samaa luokkaa kuin viime vuonna niin niitä ei ole yhtään liikaa. Ja ehkä on aikakin päästää farkut huilaamaan hetkeksi aikaa ja pitää näitä mukavuuspöksyjä enemmänkin. Valkoiset pellavahousut sinällään ovat ehkä se vaikein näistä kaikista housuista. Lähinnä löytää housut joista ei näy läpi oli aika urakka, nämä tulivat jo maaliskuun alussa kotiin. Siksi ne sitten unohtuivatkin, muut tuli ostettua myöhemmin. Siinä vaiheessa kun oikeasti oli keli jossa niitä voi jo hiljalleen alkaa pitämään.

Toisaalta oli siinä kaapin käynnissä taas se etu, että heitin vaatteita kierrätykseen ja myyntii urakalla, nään taas kaikki vaatteet ja vielä on arvonnassa, josko muutaman muun laittaisi myyntiin. Juttelin tästä lauantaina ystävän kanssa, kun sen karsinnan kerran tekee kunnolla, niin hyvin nopeasti mieli alkaa kääntymään siihen, että voisi karsia vielä lisää. Väljyys vaatekaapissa on ihanaa ja se, että näkee kaiken on parasta. Kun kaapissa on vain keskenään sopivia vaatteita on pukeutuminen paljon helpompaa.

Kolikon kääntöpuolena on sitten: Tarvitsen lisää vaatteita, koska en tykkää nykyisistä, mutta mistä aloittaisin? Tähän annoin saman ohjeen millä tein ja teen edelleen tätä itse.  Tein Pinterestiin kansion jonka alle kokosin pariin osioon työvaatejuttuja ja toiseen vapaa-ajalle juttuja. Pinnasin ihan vain kokonaisuuksia jotka näyttivät hyvältä. Aika nopeasti hahmottui asioita joista edelleen pidän. Istuvat farkut, raidalliset paidat jne. Tein listan perusjutuista jonka jälkeen aloin katsomaan enemmän niitä extroja, mitkä on kivoja. Rakensin ensin perusvaatekaappia ja sen jälkeen vasta aloin katsomaan kaikkea kivaa extraa, sitä Jotain Juttua. On muuten super rasittavaa olla siinä kohtaa vaatekaapin rakennusta kun on ne perusvaatteet, mutta ei extroja... Onneksi se vaihe on ohi ja omalla kohdalla jo muutamalla huivilla saa lisää aikaan.

Seuraavaksi voikin alkaa rakentamaan syksylle ensin mielikuvien vaatekaappia ja sen jälkeen miettimään onko mitään mille on tarve. Kyllä, nyt jo. Koetan ennen alennusmyyntejä selvittää vähän onko syksyn trendeissä jotain mitä erityisesti haluan ostaa, joskus kun ne samat ovat kesällä jo alessa. Tein kurkistusta jo ja ai mitä ihanaa syksylle taas tulossa. Mikäli täällä on halukkuutta lukea niin voin kirjoittaa niistä omista tulevista suosikeista jo nyt. Toki tämä nojaa isompien muotilehtien esittäämiin trendeihin, mutta aika hyvin ne ennustavat tämmöiselle tavalliselle tallaajalle mitä kauppaan on tulossa. Tämä ei toki tarkoita, ettenkö nauttisi kesävaatteista, nautin täysillä keleistä ja kevyistä vaatteista, mutta pidän silmät auki aleissa. Tämä tosin vaatii että tuntee oman makunsa, osaan nyt jo sanoa että takaisin muotiin (taas) rynnistävät isot olkatoppaukset eivät ole oma juttuni vaikka mikä olisi.

Löytyykö teiltä valkoiset pellavahousut kaapista?
Suunnitteletteko te näin aikaisin kausipukeutumisianne?

Aurinkoista keskiviikkoa!



Paita: H&M (ostettu käytettynä) // Housut: GAP // Kengät: Mikhael Korss //
Huivi: Balmuir (ostettu käytettynä) // Takki: Forever21 // 
Laukku ja laukussa kiinni oleva huivi: Longchamp (ostettu käytettynä)


Valkoiset farkut kuuluvat kesän toimistoon myös:

Kommentit

  1. Pellava on todellakin näiden kelien pelastaja 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne kyllä on. Näyttää riittävän asialliselta, mutta ei tohon matkalle paahdu. Toisaalta sitten ei jäädy toimistossa kun on lahkeet.

      Poista
  2. Kiitos Suvi <3 On näitä siunaantunut ja toisaalta käytän kyllä (liikaa?) aikaa siihen että etsin ne jotka ovat itselle just eikä melkein.

    Hyvää kesän jatkoa! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!