Epäsuositut mielipiteeni - Aiheena blogimaailma


Tärkeintä on olla uskollinen itselleen.

Mietin pitkään, julkaisenko tätä postausta ollenkaan. Tämä on ollut pidempään jo luonnoksissa odottamassa, mutta päätin että mielipide se on epäsuosittukin. Tai toisaalta, onko se edes sitä? Ovatko muutekin lopulta samaa mieltä? Olenko sittenkään ainut joka näistä asioista ärsyyntyy? Niinpä ajattelin että kirjoittelen asioista jotka tällä hetkellä niistä epäsuosituista mielipiteistäni liittyen blogimaailmaan ja siihen liittyvään sosiaaliseen mediaan. Saattaa olla, että blogilla ei ole yhtään lukijaa tämän jälkeen, mutta toisaalta jaksan uskoa siihen, että en voi olla ainut joka näistä ärsyyntyy.

Jos et vastaa blogisi kommentteihin useamman uuden postauksen jälkeen, koen että olet epäkohtelias etkä välitä lukijoistasi.

En tarkoita tai sano, että kommentteihin tulee vastata samantien tia että arvontapostauksen kommentteihin joissa esitetään vain osallisuus arvontaan olisi sellainen johon tulee vastata. Ymmärrän paremmin kuin hyvin, että postauksia tehdään ajoitetusti vaikka reissun ajaksi kun halutaan kuitenkin että lukijoilla on jotain luettavaa, mutta itse halutaan lomailla samalla. Ymmärrän paremmin kuin hyvin, että elämässä on joskus jaksoja kun ei jaksa eikä pysty.

Mutta jos bloggaaja kirjoittaa postauksen toisensa perään, vastaa osaan kommenteista mutta ei kaikkiin tai pahimmillaan ei yhteenkään kommenttiin niin kyseenalaistan onko tarkoituksenmukaista edes kommentoida blogia. Miksi kirjoittaa blogia jos ei vastaa sen kommentteihin. Tottakai, mitä suositumpi blogi sen tarkemmin kommentteja pitää vahtia. Kaikkia ei voi päästää läpi filtteristä, mutta jos tarkoitus on kuitenkin kommenttiboksissa keskustella, niin kyllä minä koen, että on äärettömän epäkohteliasta jättää vastaamatta.

Vertaan tätä itse oikeaan maailmaan siinä mielessä, että en jätä tervetimättä jos minua tervehditään. En vain jätä vastaamatta toiselle, jos johonkin keskustelun aloitukseeni vastataan. En tiedä mistä tämä tapa oikein kumpuaa olla vastaamatta, muistelisin että näin ei ole aina ollut, mutta tuntuu yleistyneen sinä aikana kun itse olin vähemmän aktiivinen blogimaailmassa.

Ei, kyllä minusta peruskohteliasta on vastata kommentteihin. Joskus viikonkin myöhässä ja vanhojen postausten kommetteja ei välttämättä huomaa, mutta edes niihin uusimpien postausten.

Nykyisin jätän kommentoimatta näihin blogeihin, osan olen jättänyt pois kokonaan lukulistaltani. Miksi haluaisin seurata missään muodossa ihmistä jonka koen epäkohteliaaksi.


Jos blogissasi tai sen somessa on postaus toisensa jälkeen pelkkiä yhteistyöpostauksia, mietin seisotko oikeasti näiden tuotteiden takana.

Tämä on vähän tämmöinen ikuisuuskysymys. Olen itsekin järjestänyt instassa arvontaa ja tehnyt yhteistyöpostauksia. Haluan kuitenkin, että välissä on niitä omia juttuja urakalla. Toki, tarjouksia ei pienelle blogille varsinaisesti satele, mutta niistäkin harvoista olen järjestäen kieltäytynyt suurimmasta osasta, osasta olen postauksen tehnyt.

Miksi nämä sitten ärsyttävät? No, netti on täynnä mainoksia jo muutenkin. Eikä siinä, jos sen tekee niin että oikeasti kirjoittaakin jotain. Mutta jos käytännössä katson jonkun yrityksen kuvia vähän erilaisissa kollaaseissa muutaman rivin tekstimäärällä. Viikko toisensa jälkeen pelkästään näitä postauksia niin kyllä minä ärsyynnyn. Alan miettimään, onko kyseessä pelkkiä mainoksia sisältävä blogi.

Nyt, en sano, etteikö yhteistöitä voisi tehdä. Tietenkin voi. Bloggaaja ehdottomasti saa tienata blogillaan ja sen somelle. Mutta jos siellä välissä ei ole mitään omaa sisältöä niin aika nopeasti jätän ensin kommentoimatta ja lopulta poistan lukulistaltani kokonaan. Haluan lukea jotain niitä juttuja miksi alunperin olen aloittanut blogin lukemisen, oli se sitten muotia, kosmetiikkaa tai mitä tahansa. Mutta jos viikossa 5/5 postausta on mainoksia niin ei, en jaksa. Jokaisella on oma tasapainonsa, itse tykkään jos edes jokatoinen on sisältöä jota ei ole maksettu. Venyn siis lopulta aika pitkälle tämän kanssa jos sisältö muutoin on mielenkiintoista.

Omalla kohdallani se myös vie uskottavuutta. Jos kerta toisensa jälkeen tekee yhteistyöpostauksia niin seisooko oikeasti enää niiden tuotteiden ja palveluiden takana? Vai onko kyse vain rahasta? Siitä, että saa itselleen materiaa / rahaa mahdollisimman helpolla joten tehdään myyvä kuvakollaasi mainos.


Jos et merkitse saamiasi tuotteita niin että olet ne saanut, en tiedä voinko luottaa enää sanaasi. 
Jos ostat seuraajasi, en usko sinun olevan aito.


Tätä en ole oikein koskaan ymmärtänyt. Miksi ihmiset eivät ole läpinäkyviä postauksiensa kanssa? Oli se sitten blogissa, vlogeissa, instassa, facessa, missä tahansa. Miksi ei kerrota, että linkit ovat affi linkkejä? Miksi ei kerrota, että tuotteet on saatu testiin? Miksi ei kerrota, että matka maksettiin?

Ensinnäkin nämä oikeasti kuuluu kertoa, Kilpailu- ja kuluttaja virasto on tehnyt varsin helppolukuisen ja hyvän tiivistelmän aiheesta (ohjeet täällä). Maailmassa jossa moni asia pyörii rahan ympärillä, nämä on helppo unohtaa molemmat kohdat. En silti haluaisi että näitä unohdetaan ja ainakin omakohtaisesti haluan tietää jos tuote on saatu ilmaiseksi, jos reissu on maksettu, jos tapahtumaan pääsi ilmaiseksi.

Miksi? Koska haluaisin voida luottaa bloggaajaan. Haluaisin voida luottaa siihen, että kerrotaan rehellisesti mistä on kyse. Jos tämä on kerrottu läpinäkyvästi niin luen silti tyytyväisenä juttua reissusta tai arvostelua tuotteesta. Mutta jos käy ilmi, että joku on saatu lahjana, mutta siitä ei ole kerrottu niin koen aidosti oloni petetyksi. Näiden seuraaminen loppuu myös samantien.

Seuraajien ostaminen taas on omaan silmääni yritysten huijaamista. Oli se sitten mille tahansa blogin somekanavista tai itse blogille. Kyllä, myös blogille on mahdollista ostaa seuraajia. Yrityksethän ajattelevat voivansa luottaa niihin lukuihin mitä näkevät, jos mukana on ostettuja seuraajia ei mainoksen kattavuus pidä millään tasolla paikkansa. Jolloin huijataan yritystä ja toki samalla myös niitä aitoja lukijoita.

Olenko tiukkapipo näiden kanssa? Olen varmaankin.

Olen täysin 100% sitä mieltä, että ihmisen kuuluu voida elättää itsensä blogilla ja sen somella. Mutta sen voi tehdä rehellisesti ja ilman että kaikki on pelkkää mainosta.

Mitä mieltä olette?

Mielipiteistä huolimatta leppoisaa sunnuntaita!


P.S. Kuvista voi päätellä mihin lähdetään syyskuussa reissuun, sen takia näitä vanhoja tähän valikoin.

Kommentit

  1. Samaa mieltä kaikista kohdista! Lisäksi yksi asia, mikä minua ihmetyttää ja ärsyttääkin joiden bloggaajien kaupallisissa yhteistöissä. Hekirjoittavat henkilökohtaisia muisteloita ja hyvin yksityisiäkin asioita, jopa nyyhkytarinoita. Ja sitten postaus loppuu siihen miten upeasti kahvinkeitin/majoneesi/luontaistuote/taco-mauste teki hetkestä niin ainutlaatuisen ja auttoi jaksamaan nämäkin muistot ja arjen. Silloin tuntuu, että halvallapa möi sielunsa taas bloggaaja.

    Mukavaa sunnuntaita! Ja kyllä tuli melkein kateus, mutta enemmän ilo matkakohteesta.

    T: Kaisla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen pääosin ärsyyntynyt vain yhteistöistä joissa tekstiä on hyvin minimaalisesti, mutta sitäkin enemmän sitten kuvia. Vähän kun keksittäisiin pyörää uudelleen ja tehtäisiin katalogeja jo olemassaolevista kuvista uudelleen ja uudelleen. Nyyhkytarinan kaltaiset olen jotenkin onnistunut välttämään siis.

      Ihanaa uutta viikkoa Kaisla! <3

      Poista
  2. Hei Satu;

    Hienosti ja rohkeasti kirjoitit!!! Minä en ainakaan katoa täältä minnekään :)

    Allekirjoitan kaikki nuo sinun kohtasi. Itsekin sivusin näitä aiheita bloggaajan käsikirja-postauksessa, josta muutama bloggari veti herneen nenäänsä. Meillä saa vapaasti kertoa mielipiteensä ja sen verran pitää olla vahva nahka, että kestää kritiikkiä. Tämä maailma olisi aika tylsä, jos kaikki olisivat samaa mieltä.

    Blogimaailma on muuttunut tässä viimeisten vuoden aikana kaupalliseen suuntaan. Kaupallisten yhteistöiden tekeminen tuntuu olevan se pointti aika monelle. Mutta kuka on kysynyt mitä lukijat haluavat!!!! Tottakai yhteistyöt kuuluvat blogeihin ja teen myös itsekin niitä mutta haluan myös seistä niiden asioiden takana mistä kirjoitan.

    Olen iloinen, että olen löytänyt blogisi! Jatka tällä sinun omalla ihanalla tyylilläsi. En aina ehdi kommentoimaan tänne mutta olen hengessä mukana!!!

    Aurinkoista viikkoa sinulle Satu ja ihanaa tulevaa lomaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tuulanneli!

      No näin juuri, pitää kestää asiallinen kritiikki. Painotus toki sanalla asiallinen. Asiattomuudet sitten asia erikseen, niitä ei tarvitse kenenkään kestää.

      Olen itsekin huomannut muutoksen, varsinkin kun vauvavuoden aikana bloggasin hyvin vähän niin tuntuu sinä aikana muuttuneen todella paljon se, mitä blogeihin kirjoitetaan ja miten. Ja juuri tuo! Seisoo sen takana minkä kanssa yhteistyötä tekee, se on niin tärkeää ja jos sitä "Tämä paita on paras koskaan" useampi postaus putkeen, niin menee ainakin omissa silmissäni uskottavuus kokonaan.

      Ihanaa että olet lukijana, rentoa viikon alkua! <3

      Poista
  3. Juu samaa mieltä edellisten kanssa. Esim.jotkut ruoka- ja leivontaohjeet tuntuvat väkisin väännetyiltä vain yhteistyön takia jonkun firman kanssa.
    Ihanaa lomaa noihin maisemiin.
    -Arja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luen tosi vähän mitään ruoka- tai leivontablogeja ylipäätään, mutta voin vain kuvitella, miten teennäisiä ne pahimmillaan ovat.

      Kiitos Arja kommentistasi ja hyvää uutta viikkoa!

      Poista
  4. itseeni kolahti tuo kommentteihin vastaamattomuus -kohta. kun me lukijat kommentoimalla tuomme bloggaajalle tiedoksi, että täällä ollaan ja mukana kuljetaan ja sitten bloggaaja ei vaivaudu vastaamaan mitään, tulee vähän tylsä olo. ensin lopetan kommentoinnin ja sitten jää koko blogin seuraaminen. valitettavasti. minusta se tietty vuorovaikutteisuus on tärkeää. ei tietenkään arvontapostausten kommentteihin tarvitsekaan vastata mutta muihin mielellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä juuri, se että ei vastata tuntuu sekä hämmentävältä että samalla antaa minulle bloggaajasta koppavan kuvan. Ihan samaa teen minäkin, jätän kommentoimatta ja mahdollisesti jopa lukematta. Muutamaa pidän lukulistalla ihan aidosti kiinnostavien aiheiden takia, mutta kommentoinnin olen jättänyt.

      Ihanaa viikkoa Paula!

      Poista
  5. Samoilla linjoilla mennään täälläkin. Enpä ole minäkään ryhtynyt kaikkiin yhteistyöehdotuksiin ja vain siksi, että eivät ole istuneet minun blogini tyyliin. Minustakin on reilua, että yhteistyöt merkataan selkeästi, ei se tarkoita, että bloggaaja ei tuotteesta oikeasti tykkäisi. Bloggaaminen on vuorovaikutusta ja minusta on tärkeää vastata kommentteihin. Minusta on myös kiva jättää vierailustani merkiksi kommentti toisen blogiin.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri tämä! En jotenkin näe, että tekisin yhteistyötä juttujen kanssa, joihin en oikeasti usko ja joita en muutenkaan käytä. Tämä yltää myös asioihin, joita teoriassa voisin käyttää, mutta jotka syystä tai toisesta eivät sovi minulle sitten kuitenkaan.

      Itse haluan merkata jokaisen yhteistyön mahdollisimman hyvin, niin että siitä selviää, mistä oikeasti on kyse. Ei se tarkoita, ettenkö silti seisoisi tuotteiden takana ja ostaisi niitä itsekin.

      Ja ihana Outi olet kun jaksat kommentoida <3
      Aurinkoa viikkoon! <3

      Poista
  6. Alleviivaan kertomasi asiat aika pitkälle ja kyllä mäkin toivoisin että kommentteihin vastataan. Itse pyrin vastaamaan aika pian, mutta kesä ja kännykän varassa lomalla oleminen joskus rajoittaa.
    Bloggaaminen on nimenomaan vuorovaikuttaisena parasta:)

    Yhteistyöt on hankalampi aihe, toivois tietty että aitous välittyisi niistä eikä vaikuttais tekemällä tehdyiltä. Määrä taas on sellainen asia, että jos on työkseen bloggaava, niin silloin ne ovat elinehto.
    Muuten koen että harrastajalle hauska mahdollisuus nostaa esille tuotteita ja musta on kiva jos voin yhteistyön kautta antaa tietoa lukijoille, jakaa alekoodin ja tai järkätä arvonnan. Itse oon alusta asti mm testannut paljon tuotteita jokatapauksessa:)

    Mutta summasummarum, oli hyödyllinen aihe ja jään kyllä jatkossakin blogiasi lukemaan, tykkään rehellisyydestä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen huomannut, että vastaan kesällä vähän viiveellä kanssa. Normaalisti samana iltana käyn katsomassa kommentit, mutta nyt jää etenkin viikonloppuina niin vähälle se netissä olo, että ennemmin sitten näin arkena istun alas ja vastailen kaikkeen. Vuorovaikutus on kyllä ehdottomasti parasta bloggaamisessa, saada keskustella teidän ihanien lukijoiden kanssa <3

      Mulla on, ainakin luulen, aika korkealla ärsytytyskynnys yhteistöiden kanssa. Oon sen verran kauan seurannut työkseen blogeja ja youtubea tekeviä, että jaksan arvostaa heitä jotka antavat sille työlle sen 12h/pvä joka päivä. Tottakai silloin pitää olla yhteistyöjuttuja. Mutta niilläkin voi olla sisällöllistä arvoa lukijoille. Se toki vaatii tekijältä paljon, mutta luulen lukijoiden arvostavan tätä myös.

      Ihanaa uutta viikkoa Maikku! <3

      Poista
  7. Hyvin samoilla linjoilla. Kommentoija Kaislalle vastaan tuohon nyyhkytarina hommaan, että kirjoitan omassa blogissani tälläisiä pintaa syvemmälle meneviä juttuja ajoittain ja suht useinkin, joten jos saan kaupalliseen tarinaan vielä syvyyttä eli sitä "nyyhkytarinaa", niin tällöin koen, että se kaupallinen juuri istuu blogiini, eikä ole pelkkä mainos. Sielua voi myydä just niin paljon, kuin kenenkin blogi antaa myöten. Mutta kun minulle ehdotettiin rahasta yhteistyötä vanhusten jumppapalveluun ja että ottaisin edes oman älylaitteeni mummini luokse ja mummi jumppaisi sitten feikattuna tabletin tahdissa, niin oli pakko antaa jo yritykselle pontevaa palautetta, miten epäeettistä on käyttää iäkästä ihmistä hyväksi, joka ei lue blogeja, eikä käytä älylaitteita. Eli sanoisin, etten sieluani myy koskaan vaan oman blogin avoimuuden puitteissa voin kirjoittaa myös kaupallisen postauksen.

    Joskus kaupallisia juttuja tulee sumassa ja sitten ei pitkään aikaan mitään ja toki huolettaa, miltä useampi kaupallinen tai mainos näyttää lukijoille, mutta koska kaupalliset istuvat blogiini ja kirjoittaisin vastaavia juttuja muutenkin, olen todella iloinen ja otettu, että minulle tavaran tai palkkion muodossa yritykset haluavat tehdä myös mainosyhteistyötä.

    Olen samaa mieltä Tuulaannelin kanssa, mutta toisaalta eri mieltä, koska jos kokee, että "pitää olla vahva ja kestää kritiikkiä", niin tulisi sitten olla kaikkialla osa-alueilla olla itsekin täydellinen, eli merkata myös ne saadut vaatteet kuten Men toivoo, myös instan puolella mm. Eli en todellakaan aina ole oikein jyvällä, mikä vaate on juuri saatu ja mikä ostettu, mutta eipä tuo minua haittaa, se on enemmän sitten yrityksen ongelma sanoa, eli en halua toimia somepoliisina ylipäänsä. Se on oikeastaan ainoita asioita mikä ärsyttää blogeissa ja myös kommenteissä, että ihmiset yrittävät ohjata, mistä kukin ja miten saa kirjoittaa. Jokainen kirjoittaa juuri sellaista blogia mitä itse lystää, kunhan merkinnät on kunnossa, niin ei oikein silloin kellään ole mitään sanottavaa toisen blogeista ellei blogi ole tahallaan ilkeä, koska blogihan on loppupeleissä kuitenkin jokaisen ikioma.

    Kommentteihin vastaaminen kuuluu hyviin tapoihin, mutta toki jos niitä saa satoja joka päivä, ei kenenkään aika riitä, mutta noin muuten ehdottomasti koen kommentteihin vastaamisen todella tärkeäksi, sillä kommenttien saaminen merkitsee itselle todella paljon ja on juuri parhaita osa-alueita blogin pitämisessä. <3


    Ihanaa päivää Satu ja aurinkoista viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen bloggaaja valitsee mun mielestä paljonko kirjoittaa ja missä kohdassa kirjoittaa mitäkin. Täytyy, mun mielstä, muistaa myös se, että mikä on yhdelle nyyhkytarina on toiselle täysin käsitelty asia josta voi hyvin keskustella / kirjoittaa. Ihmiset on erilaisia ja suhtautuu eri tavalla asioihin. Siksi ne yhteityöt on myös erilaisia ja niiden sisällöt on erilaisia.

      Kaupallisissa on just toi ongelma, mut tiedätkö Tiia kun mä en koskaan näe niitä sulla huonona juttuna. Sulla on blogissa paljon muutakin sisältöää ja myös ne yhteistyöpostaukset yleensä pitää sisällään oikeesti kivaa sisältöä jota jaksaa lukea. Ne ei ole pelkkää valokuvakollaasia toisen perään.

      Ja vaatteiden jne merkkauksessa mä näen asian vähän myös niin, että tiettyjen tuoteiden merkkausarvo myös vanhenee. Jos vaikka samasta mekosta on blogissa ja instassa sanotaan nyt vaikka viikko juttua ja merkataan että se on saatu niin hyvä. Mutta kun se sama mekko on vielä esim kolmen kesän päästä päällä, niin mikä on se arvo silloin merkitä että se on saatu? Kirjanpidon kannalta se on "vanhentunut" noin arvoltaan ja sitä ei pahimmillaan saa edes kaupasta enää. Siksi mä lähden esim siitä, että merkataan "tuoreeltaan" tuote saaduksi niin koen sen olevan läpinäkyvää.

      Ja me ollaan ihmisiä, ei kaikkea voi aina muistaa. Somepoliisina ei kukaan halua toimia, mutta jos aiheena on "nämä 5 täydellistä uimapukua yrityksestä x kesälle" ja postauksessa ei ole merkintää että se on yhteystyö niin vähän aikaa kyllä mietin onko aidosti niin tämän yrityksen takana seisova henkilö vai olisikohan sittenkin maksettua sisältöä.

      Mielipiteistä ja kaiken kestämisestä: Ei, ilkeyttä ei pidä sietää. Mutta kritiikkiä kyllä. Some on pullollaan ihmisiä, jotka sanovat mielellään toisesta mitä ilkeää ikinä sattuu mieleen juolahtamaan, mutta ei se tarkoita, että kaikkea pitää kestää. Sen sijaan asiallisesti sanottuja asioita mun mielestä kyllä. Mitä isompi blogi, sen varmemmin laittaisin kommentit hyväksynnän taakse.

      Ja kommenteista vielä: Joo, toki jos on satoja ei aina ehdi. Mutta tässä nyt viimeisen kahden kuukauden aikana olen seurannut muutamaa blogia joissa on oman kommenttini lisäksi yhdestä viiteen muuta kommenttia ja niistä vastataan joko ei yhteenkään tai johonkin yhteen siellä välissä. Se tuntuu äärettömän epäkohteliaalta.

      Aurinkoista ihanaa viikkoa Tiia! <3

      Poista
    2. Ihanaa viikkoa Satu ja juu tämä sun juttu oli mielestäni täysin asiallinen ja ei somepoliisia nähnytkään. ❤️❤️❤️Ilmaisin huonosti, siis anonyymit toimii some poliisina blogissani koko ajan. Viimeksi sain soimauksia siitä, että oli häissä musta mekko ym. Vaikka mekko oli sininen. Tai verotus, eläkeasioita, ihan kaikkea mietitään, mikä on hassua, sillä eihän nämä asiat kuulu lukijoille, mutta tosiaan nuo merkinnät kuuluu toki. Eli tästä tuo somepoliisi.

      Niin totta nuo saadut tuotteet, kuinka loputtomiin niitä pitää merkata, hyvä pointti. Tosin ne merkinnät kun laitetaan pitää olla selkeänä ja alussa, mutta näen tämän kaiken jo vähän bloggaajien vaimona ja lukijoiden lukutaidon minimoisena, jos kerran vaikka Netflix leffassa riittää "sisältää tuotesijoittelua." Eli on tämä vähän hullua ja toivottavasti alun säädösten kipuilujen jälkeen löytyy joku järki näihin merkintöihinkin.

      No nyt ihanaa päivää ja pus Satu. ❤️🌞🤗🌞❤️

      Poista
    3. Bloggaajien vainona😅voihan auto corrector

      Poista
  8. Samaa mieltä jokaisesta kohdasta kanssasi. Ei kiinnosta lukea mainospostauksia, jotka saavat minut pikemminkin karttamaan tuotetta kuin ostamaan sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on totta. Mä olen tehnyt yhteistyötä ja jos sopiva sattuisi kohdalle tekisin silti edelleen. Ennemmin sanon kuitenkin ei, kun lähden tekemään postausta tuotteesta jolle ei oikeasti ole käyttöä ollenkaan.

      Poista
  9. Minusta sinun mielipiteesi eivät olleet lainkaan epäsuosittuja, vaan täyttä asiaa.

    Itse en jaksa kovin paljon tehdä varsinaisia yhteistyöpostauksia, aika ja mielenkiinto ei riitä. Toisaalta en ole saanut juurikaan sellaisia itseäni kiinnostavia tarjouksia. Saan kyllä blogin kautta paljon ilamisia tuotteita, niistä otan vastaan vaan ne, jotka minua aidosti kiinostavat. Jos pidän tuotteesta, se näkyy blogissani. Ne merkitsen aina. Instan puolella olen ollut tässä asiassa väliinpitämätön, mutta sitä olen nyt viimeisissä postauksissa korjannut. Kuluttajaviraston linjauksen mukaan tuote täytyy kertoa saaduksi, silloin kun se esiintyy ensi kertaa blogissa tai on muuten merkittävässä asemassa postauksessa. Tästä olen iloinen, koska tunsin itseni typeräksi merkitessäni useita vuosia sitten saatuja vaatteita saaduksi.

    Joskus kyllä ottaa päähän kun tiedän jonkun suositun bloaggarin saaneen tuotteen ( jos olen itse saanut juuri sen saman ), eikä hän merkitse sitä saaduksi. No, kunkin tyylillään ;)

    Kommenteista sen verran, että itse nykysin kommentoin niin vähän, etten edes välttämättä huomaa, jos joku jättää vastaamatta. Kokonaan vastaamatta jättäminen on milestäni kuitenkin epäkohteliasta, jos se on jatkuvasti toistuvaa. Itse yritän vastata viimeistään silloin, kun olen julkaissut uuden postauksen. Julkaisen kommentit yleensä puhelimella ja vastaan konella. Joskus miteiin pitäisikä julkaista vasta sitten kun ehtii vastaamaan ? Talvella kyllä saatan olla joskus niin väsynyt, että kommetteihin vastaaminen laahaa vähän myöhässä, silti ilahdun jos joku viitsii kommentoida :)

    Aurinkoista viikon jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en jotenkin oleta, että vanhoja vaatteita / tuotteita on tarve edes merkitä saaduksi. Ohjeistus on nykyisellään hyvä ja selkeä ja säästää myös sitä bloggaajaa aika tavalla.

      Mä olen pitänyt lähtökohtana että koetan vastata muutaman päivän sisällä. Teen käytännössä postaukset valmiiksi joten ne tulevat ulos ilman että olen aina ehtinyt vastaamaan. Varsinkin viikonloppuina huomaan haluavani keskittää aikaa muuhun kuin blogiin, arkena annan sittne tälle enemmän aikaa.

      Musta kommentit voi hyvin julkaista ennenkuin niihin vastaa, kyllä niitä jaksaa käydä selaamassa myöhemminkin :)

      Aurinkoista heinäkuun jatkoa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!