Ajatuksia syksyn ja talven muodin trendeistä


Tervetuloa pimenevät illat kaakaokuppi kädessä, pehmoiset neuleet ja kynttilät. Tervetuloa syksy!

Aloitan sanomalla, että itselleni elokuu on vielä ehdottomasti kesäkuukausi, sanovat syysihmiset mitä tahansa. Rakastan tätä loppukesän sinisten iltojen kuukautta kaikista kuukausista eniten, se antaa sellaisen rauhallisen tunteen. On vielä kesä, ei ole kiire, mutta arjen rutiinit voi poimia hiljalleen toimiviksi. Se on pehmeälasku kesä- ja heinäkuun menojen täytteisestä ajasta, se on vielä kesää, mutta se on rauhallisempi kesän kuukausi.

Mutta kuten tammikuussa jo käänsin katseeni kevään ja kesän pukeutumiseen niin elokuussa viimeistään alan katsomaan syksylle ja talvelle juttuja. Miettimään mitä voisin tuoda niistä omaan kaappiini ja miten. Onko trendiä johon tarttua, onko trendiä jonka haluan välttää? Ennen kaikkea haluan siis avata vaatekaappini, käydä sen läpi, katsoa pois ne joita en käyttänyt viime syksynä/talvena ollenkaan jos sellaisia on. Haluan virkistää muistini sen kanssa, millainen valikoima siellä on olemassa.

Sitten tartun Pinterestiin ja alan selaamaan läpi syksyn muotitrensejä. Alkuun värit, sitten tyylit. Hiljalleen syntyy aika sekametelisoppa kansio, josta sitten kylmästi poistan ne kuvat jotka eivät ole yhtään mieleeni. Muotoutuu siis kansio, jossa oikeasti on käyttökelpoisia juttuja itselleni.

Tästä kokonaisuudesta taitaa olla kenkiä ja hajonnutta vyötä lukuunottamatta jokainen osa tallella. Mekko on ollut pidempään menossa pois, mutta nyt kun katson tätä kuvaa, voisin antaa sille vielä mahdollisuuden noin vyön kanssa laitettuna.

Tänä syksynä ihastuin erityisesti Celinen ja Diorin ready to wear juttuihin - tai ainakin osaan niistä. Siis käytännössä midi mittaisiin hameisiin ja puseroihin joissa oli rusettia kaulassa, rypytyksiä olkapäillä jne. "Preppy" on varmaan oikea termi tätä tyyliä kuvaamaan ja hillitysti vaikutteita yläosien kanssa oli löydetty Viktoriaanisesta muodista.Toki tätä samaa tyyliä on ollut muodissa myöhemminkin, mutta se taitaa olla ensimmäinen kerta kun sitä on esiintynyt. Siihen sopivasti omista jo useamman puseron ja useamman mekon. Ei siis välttämättä tarvetta hankkia mitään uutta. Se vastaa täysin sitä tyyliä mihin koen haluavani pukeutua tällä hetkellä.

Väreissä Celine tarjoili paljon enemmän maanläheisiä sävyjä, kuten syksyllä niin usein, kun taas Diorilla nojattiin vahvasti mustaan ja harmaaseen.

Isabel Marant toi paljon neuleita, sellaisia paksuja palmikkoneuleita. Monessa eri värissä, itse ihastuin muutamaan tyyliin ja totesin tässäkin kohtaa siis olleeni siis suorastaan trendien edellä kävijä Irlannista kantamieni Aranin neuleideni kanssa... tai sitten yksinkertaisesti ostin niitä koska Suomessa on kylmä talvella. Mutta jos kuitenkin ajattelisi, että muodin edelläkävijä.

Lisää Viktoriaaniseen viittaavia paitoja löytyi Gallianolta, tosin aavistuksen nyt isompina kuin mitä omaan tyyliini haluan yhdistää. Chanel luotti paljolti musta-valko-harmaaseen väripaletissaa. Mielellään kukonaskeleen kuviolla tai ruudulla joka ei itselleni ole se juttu, mutta väripaletti oli kyllä omaan makuuni.

Mukaan mahtui myös enemmän ja vähemmän isoa tummaa kukkakuviota joka ei todellakaan ole se oma juttuni. Samoin vihreää vihreällä tuntuu tunkevan vähän joka puolelta, se on väri johon en ole oikein koskaan osannut pukeutua. Mukana on myös kirkkaan keltainen (ei kiitos) ja poltettu oranssi (ei kiitos), mutta myös muutama eri asteinen violetin sävy (nämä kyllä kiitos). Violettia on kaapissa vähän, mahdollisuus hankkia lisää on auki. Se on väri jota olen joskus pitänyt kyllästymiseen saakka, mutta ehkä nyt on kulunut tarpeeksi aikaa ja se voi jälleen hiipiä kaappiini. Muutamaa violettia asustetta tässä katselin valmiiksi sillä silmällä jo kirpparilta.

Konjakin ja tummansininen yhdistäminen on itselleni varsin hyvin sopiva trendi johon tartun mielelläni, etenkin kun siihen on olemassa asusteita valmiina. Samoin marjapuuro (tai panteonin mukaan fruit dove) jatkaa edelleen yhtenä värinä joten yksi suosikkijakkuni on edelleen muodissa. Pitäisin sitä tosin ilman muotiakin, mutta onhan se kiva tietää olevansa vähän edes trendikäs. Samoin haalean vaaleanpunainen (siis Créme de Pêche) on edelleen osa välipalettia kuten myös pehmeä tumma punainen ja tumma vadelma. Kovin paljon näitä ei ole, mutta katsotaan mitä tulee vastaan.

Tämän kokonaisuuden hame on edelleen olemassa, ilahdun joka syksy kun se on taas hyvä yllä. Samoin laukku löytyy, mutta kengät on kävelty loppuun ja tuon neuleen käytin niin loppuun että hajosi lopulta tyystin.

Kaikkineen siis koko sesonki sinällään, midimittaisine hameineen, kivoine puseroineen ja ainakin osittain ssellainen jota haluan päälläni pitää ja jota kaapista löytyy jo. Olen siis trendien suhteen varsin nirso, ja tullut nirsommaksi mitä vanhemmaksi tulen. Tuo tietty siluetti kuitenkin houkuttaa kaivamaan jälleen enemmän noita vöitä kaapista esille, pitääkin tarkistaa mitä siellä oikeasti on enää jäljellä.

Tarvitseeko sitä sitten aina olla trendikäs tai muodikas? Ei, ei todellakaan. En minäkään ole. Mutta syy miksi kerään tuon Pinterest kansion on antaa vähän uusia ideoita miten pukea päälleni ne vanhat vaatteet. Onko tulossa jotain josta oikeasti tykkään? Ennenkaikkea tämä on harrastus joka saa hymyilemään ja josta jaksa innostua sesonki toisensa jälkeen. Vielä viimeksi tällä viikolla katsoin uusia ideoita vielä sieltä kevät/kesä kansion puolelta.

Millaisia trendien seuraajia te olette? Kiinnostaako ollenkaan?
Millaisia Pinterestin käyttäjiä olette?

Leppoisaa sunnuntaita!

Tämä kuvan mekko on edelleen olemassa ja alle vuosi sitten viimeksi käytetty. Irlannista ostettu mekko on pitänyt pintansa kaikki nämä vuodet kaapissa ja säännöllisesti sen etsin esille juhliin.

Kuvat ovat syysihanuuksia kuuden vuoden takaa.
Ensimmäisen kuvan jutuista ei valitettavasti ole laukkua lukuunottamatta mitään jäljellä enää, pidin kaikki käytännössä puhki.

Käväise katsomassa millainen on se kerätty Pinterest kansio:
Autumn winter 19/20

Kommentit

 1. Kesävärien ystävälle syksyn värit vähän ongelmallisia, mutta saahan sitä pukeutui lemppariväreihin ympäri vuoden. Tilasin kyllä viininpunaisen mekon, joka ihan outo väri mulle, mutta josko se tästä.

  Ihanaa uutta viikkoa sulle aina tyylikäs Satu. 💛🤗💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä sama, monesti murretut väsyt syksyllä ovat kyllä sellaisia että totean ei kiitos. Siksi ilahduin valtavasti sekä harmaasta että violetista, kerrankin jotain joka ei ole murrettu syyssävy :D Toivottavasti mekko on kiva ja toimiva, eiköhän se ole :)

   Ihanaa viikkoa!<3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!