Neuletakki mekon seurana


Klassikko kestää ajan hammasta.

Tämä on siitä harvinainen kokonaisuus tämä pikkumusta ja neuletakki että taisin pitää kokonaisuutta yli puoli viikkoa töissä. Tykästyin niin kokonaisuuden mukavuuteen että en oikeastaan halunnut mitään muuta aamulla päälleni pukea kuin nämä pehmoiset vaatteet, jotka tuntuivat päällä lähinnä pyjamalta. Saman sitten sai huomata instassa kun sama asu oli postauksissa useamman kerran putkeen ja nyt sitten pääsi kuvien muodossa tännekin.

Neuletakki on poikkeuksellisesti uusi, löysin sen kauppakeskus Ainoassa käydessäni Peura nimisestä pienestä putiikista. Ihastuin tähän samantien ja halusin tukea kotimaista yrittäjää. Astuessani liikkeeseen sisälle rattaiden kanssa keskellä lauantain hälinää koin samantien olevani tervetullut, vaikka meillä olikin pieneen liikeeseen aika paljon tavaraa mukana (no ne rattaat ja se taapero) niin rattaille löytyi näppärästäi paikka ja minä sain kierreltyä rauhassa kun paikka oli vielä sellainen että lapsi näki kaiken aikaa missä äiti meni (jos siis nosti katsettaan Palomies Samin kiehtovasta maailmasta). Se, että huomioidaan se pieni ihminen joka rattaiden kanssa kulkevalla mukana ja hänelle erikseen pidettiin seuraa oli kokemus jonka olen todella harvoin saanut kokea. Yleensä rattaiden kanssa liikkeellä oleva vanhempi tuntuu olevan monen myyjän mielestä vain tiellä.

Sain toki itse myös ihan valtavan hyvää palvelua ja kaupassa olisi ollut todella paljon vaatteita jotka olisin voinut kaikki kotiuttaa. Väripaletti oli juuri sitä mitä itse tällä hetkellä vaatteilta kaippaan. Kylmiä sävyjä, mustasta ja tummansinisestä valkoiseen, vaaleaa harmaata, kylmiä pastellisävyjä. Niin kauniita ja pehmeitä vaatteita jollaiset itsessään ovat jo klassikoita. Kannattaa siis käydä vilkaisemassa Peura jos Ainoan suunnalle menee. Itse aion poiketa toistekin.

Olen yhdistänyt tämän farkkuihin, mekkoihin ja hameeseen. Hyvä kun maltoin laittaa tuulettumaan välissä. Onneksi on kaksi muutakin neuletakkia kaapissa. Joita muuten niitäkin tuuletan ahkerasti.Kun vuosi sitten lupasin itselleni, että alan katsomaan vaatteitani ensin kirpparilta ja sitten muualta halusin myös hiljalleen alkaa katsomaan miten vaatteitani huollan. Tiesin peseväni niitä iikaa, liian vähäisen käytön jälkeen monet lensivät koneeseen ja toteuushan on se, että eivät vaatteet sitä kestä. Nykyisessä asunnossa vasta olen oikeasti päässyt tuulettamisen makuun - nyt kun on parvekelasit. Edellisessä tykkäsivät linnut vierailla ahkeraan parvekkeella jossa ei laseja ollut ja pelkäsin niiden aina nokkivan vaatteet pesämateriaaliksi. Tietämättä tekisivätkö ne edes niin... Koetin useamman kerran laittaa ihan pakkaseen vaatteita, mutta ajoittain palasin pesemään niitä vain liikaa.

Edelleen pakastan villavaatteet etenkin, mutta monet tällaiset neuleet tuuletan yön yli. Pesukerrat ovat vähentyneet radikaalisti monen vaatteen kohdalla. Tuuletus ei pilaa kuitenkaan materiaalia ja siellä ne sitten saavat happea yön yli. Toki pesen vaatteet edelleen kun ne ovat likaisia mutta nämä tuulettamalla hyvät laitan surutta ensin parvekkeelle. Jos ei tule hyvää niin sitten pesukoneeseen.

Millaisia pyykinpesijöitä te olette? Kaikki samantien pesuun vai vasta tuuletuksen kautta?

Rentoa perjantaita!

Neule: Peura // Mekko: Ril's (second hand) // Laukku: Mulberry (second hand) //
Kengät: Skandinacian outdoor

Käy vilkaisemassa Peuran sivuja, niin kaunis väripaletti näissä vaatteissa:
Peuramoda

Kommentit

  1. Onpa kauniin värinen neuletakki, piristää mustaa mekkoa. Taidan pestä välillä aika puhdasta pyykkiä, joka ehkä tuuletuksella olisi vielä pari kertaa ollut käyttökelpoinen.
    Peura on muuten aivan ihana liike! Kaunista viikonloppua sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Se on kyllä, tommonen sopivan vaalea jota pitää mielellään.
      Mä pesin kanssa, pesen edelleen välillä, liian puhdasta vaatetta kun selviää tuulettamallakin. Koetan kovasti kuitenkin opetella sitä tuulettamista.

      Ihanaa uutta viikkoa Outi! <3

      Poista
  2. Nätti neule. Minä harrastan tuulettamista myöskin, jotta säästyn turhilta pesuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Se on kyllä hyvä tuo pihalle kippaus ja tuuletus, etenkin näin talvemmalla kun tuntuu tuulettuvankin paremmin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!