Puuvillatehtaan tunika - Uusi luottovaate arkeen


Musta perus tunika - miten vaikea sellainen muka on löytää?

Kuulkaa todella vaikeaa voin kertoa. Olen kaivannut, en siis varsinaisesti tarvinnut, vaan kaivannut kaappiini sellaista rennompaa tunikaa. Mustaa ja mielellään college materiaalia. Sopivaa sekä vapaalle että jopa niihin rennompiin työpäiviin siinä samalla. Vaan mistä ihmeestä sen oikein löytäsin?

Kävin läpi useammankin kirpparin verkossa, useampaan kertaan. Löysin kyllä kaikkea muuta mahdollista, muta en sellaista tunikaa kun olisin lopulta halunnut löytää. En myöskään halunnut tyytyä yhtään vähempään kuin siihen mitä hain. Suurin ongelma tuollaisen pidemmän paidan kohdalla on usein omalla kropallani se, että puserot tehdään laatikkomallisiksi. Ne putoavat hartiolta alas putkena ja koen lopulta oloni siis kohtalaisen epämukavaksi sellaisessa vaatteessa. Samalla kun haen siihen vaatteeseen jotain mallia, niin halua siihen myös jotain juttua. Jos sen lisäksi vielä voin kokea oloni mukavaksi vaatteessa niin vielä parempi.

Käännyin seuraavaksi kotimaisten valmistajien puoleen. Luomu oli vaatimustaso kankaalle, Euroopassa ommeltu jos ei Suomessa. Valmistajia on useampia mutta niin on sitä hintahaarukkaakin tarjota joka suuntaan. Kotimaisuus maksaa ja olin siitä valmis myös maksamaan. Se kuitenkin tarkoitti samalla, että en ollut valmis tyytymään "mihin tahansa" vaan halusin sitten vaatteen johon olisin kaikin puolin tyytyväinen.

Vastaus löytyi lopulta kivijalka pop upista jossa oli näitä Puuvillatehtaan vaatteita enemmänkin. Olin aikaisemmin ostanut heiltä jo housut, joten osasin suunnistaa oikean rekin puolen. Onneksi suunnistin, tämä tunika tuntui olevan vastaus jokaiseen toiveeseen. Helman halkioiden ja leikkauksensa ansioista se ei näytä päällä laatikolta. Siinä on myös kivan mittaiset hihat. Huomaan usein kääriväni hihat ja suosivani vajamittaisia hihoja arjessa noin muutoinkin. Tämä oli siis vastaus kaikkeen siihen mitä tällaiselta vaatteelta toivoin. Sen lisäksi se, kuten Puuvillatehtaan housutkin, tuntuvat super mukavilta päällä.

Paidan malli on Amalia, se on valmistettu luomupuuvillasta Puuvillatehtaan omalla ompelimolla Pohjois-Portugalissa. Se on tehty oman tuotannon ylijäämä kankaista. Toisinsanoen jos se ei olisi tunika, se olisi mennyt roskiin. Vaateteollisuus ei tuota jätettä vain käytettyinä vaatteina vaan kankaasta leikattuja paloja menee valtava määrä roskiin koko ajan. Niistä osista saa kuitenkin varsin kauniita vaatteita aikaan, kuten Amaliat.

Itselleni Puuvillatehdas on muutaman kuukauden vanha löytö, mutta olen täysin myyty näidenheidän tuotteidensa kanssa. Huomaan kurottavani usein muitakin kotimaisia hankitojani kohden kaapissani, kaapissani joissa muutenkin vaatteita joita voisi luokitella suosikki vaatteeksi. Silti monet kotimaiset menevät ohi.

Onko Puuvillatehdas teille tuttu valmistaja?

Ihanaa sunnuntaita!

Huivi: Balmuir // Tunika: Puuvillatehdas // Farkut: GAP // Laukku: Longchamp

Kommentit