Tyylikriisiä pakoon mustalla


Vanhassa vara parempi.

Kun aloitin low buy vuoden (joka muuten ei ole mennyt nyt kyllä ihan nappiin tammikuussa, mutta siitä myöhemmin) oma ajatus oli tehdämahdollisimman paljon yhdistelmiä omasta vaatekaapista. Siivosin kaapin kunnolla jotta näen kaiken ja sen jälkeen olen koettanut saada sieltä yhdistelttyä vaatteita toisiinsa vähän eri tavalla. Kuvien musta hame on yksi ehdoton suosikkini yhdistää kaikki mahdolliset yläosat, tuntuu toimivan kyllä kaikessa ja kaiken kanssa.Yhdistelmien keksiminen on edelleen helpohkoa, mutta huomaan että en karsinut sittenkään riittävää määrää. Kaapissa on edelleen vaatteita, joita en käytä juurikaan ja niistä on sitten kevään korvalla tapahtuvassa uudessa karsinnassa hyvä aloittaa.

Olen koettanut näitä kaikkea muuta kuin suosikkivaatteitani käyttää kyllä ahkerasti mutta aina suosikkini kuitenkin voittavat ne. Eikä siinä, nämä olivat joskus suosikkejani, nyt syystä tai toisesta ne eivät tunnu enää istuvan oikeastaan ollenkaan. Eivät ainakaan kaikki. Niinpä olenkin huomannut olevani erikoisen ongelma edessä: En osaa enää pukea kroppaani. Kiitos jokseenkin usean kerran viikossa salilla käynnin lopputulos on, että kropan malli on muuttunut. Siinä missä luonnostaan ilman treeniä olisi pullonkaula hartiat ja päärynämallinen lantio on edelleen lantio luineen, se tuskin siitä kapenee tiettyä pistettä pienemmäksi. Sen sijaan ne hartiat tuottavat jokseenkin paljon päänvaivaa nykyisin. Tuntuu että tapa jolla ennen pukeuduin leventää hartioitani entuudestaan. Toki se on optinen harha ja painotankin tähän väliin sopien että kyse on siitä miten itse näen oman kroppani peilistä, mikä omaan silmään on itselleni sopivaa. Heitän piupaut sille mitä muut ajattelevat pukeutumisestani.Toisaalta haittaako se jos koen itselläni olevan leveät hartiat... Kysymys sekin erikseen pohdittavaksi.

Vaatekaapissa on edelleen paljon päällepuettavaa, mutta silti aika ajoin mietin sitä miten usein pukeudun mustaan. Se on vuosikausia, ellei vuosikymmeniä ollut itselleni turvaväri. Nyt turvaudun siihen taas. Musta tuntuu toimivan aina ja siihen on helppo sulautua. Vaan kun haluaisin käyttää muutakin kuin mustaa... Itselleni kaikki tämä todistaa ennenkaikkea sen, että pää tulee muutoksessa mukana paljon hitaammin kuin muistin. Kun kroppa muuttuu ei pää oikein pysy perässä ja tällä hetkellä puoli vuotta perässä tuleva pää on siis viime syksyssä vielä, sen jälkeen muutosta on tapahtunut todella hurjaa vauhtia.

Toisaalta ei se musta huono ole ja onneksi on noita luottovaatteita sen verran paljon, että yhdistämällä eri mekot saan aika kivasti vaihtelua. Jos ei sitten muulla niin edes huiveilla keskenään. Toisaalta, en edes tiedä mikä on tällä hetkellä se tyyli johon haluaisin pukeutua, voisi kaiketi sanoa että olen tyylikriisissä täällä. Kriisi on tosin aika vahva sana ja koenkin tämän enemmän positiivisena ongelma. Sehän tarkoittaa että voin alkaa selaamaan mitä erilaisimpia kuvia ja miettimään mikä olisi lopulta omaan silmään kiva tapaa yhdistää vaatteita keskenään. Kaapissa kuitenkin on onneksi sitä valikoimaa ihan kiitettävä määrä.

Yksi merkittävä tekijä, uskoisin ainakin, tämän kerran kriisissä on myös se, että en tunnu löytävän kaupasta itselleni hyvä värejä vaatteissa kuin keväällä. Rakastan niitä kevään pastellisävyjä sen verran paljon että niissä voisin mennä kuitenkin sitten koko vuoden. Valkoisessa, vaaleanharmaassa, vaaleanpunaisessa ja vaaleansinisessä. Onneksi se värimaailma tulee joka vuosi uudelleen ja uudelleen ja pian ollaan siinä kohdassa jossa näitä voi alkaa jo kaappiin miettimään.

Yllä oleva kertoo myös miten low buy on sujunut alkuun. Ei kovin hyvin siis, mutta toistaiseksi ostokset on kirpparilta. Teen maaliskuun jälkeen teille varmaan "kvarttaali" päätöstä asiasta, toivoisin kovasti että siihen mennessä olisin oppinut edes vähän hillitsemään tätä rajatonta kirpparin selaus rakkauttani.

Millaisia vaatekriisejä teillä on tai on ollut? Miten olette ratkaisseet niitä?

Pirteää torstaita!

Neule: Vanha // Hame: NOOS // Laukku: Longvhamp // 
Kengät: Halonen // Huivi: Balmuir

Käy vilkaisemmassa saman hameen elämä eri kokonaisuuksissa
Vaaleanpunaisen kanssa: Äitin tekemässä neuleessa
Rennommassa kokonaisuudessa harmaan kanssa: Musta-harmaalla mukavasti arjessa

Kommentit

  1. Tyylikäs asu ja mekko. Mustassa on kyllä aina varma olo eli niinä päivinä kun ei muuta keksi, on kiire tai on epävarma olo, turvaudun kyllä mustaan. Vaikka musta on muutenkin ihana klassikko. Kaiketi siellä pankkimaailmassa mustaan tuli koteloiduttua niin paljon, helppoa ja selkeää, eikä tarvinut koko ajan ostaa uutta ja uutta, niin nyt on sitten tälläinen värikylläinen elämä täällä välillä. Mutta vastikään ostin ihan mustan mekon, koska koin, että sellainen on kiva olla, kun ei nuo vanhat mahdu päälle. ;)

    Kivaa viikon jatkoa Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin se on, musta mekko nytkin toista päivää töissä päällä ja onhan tämä nyt ihan mahtava valinta kun on siisti mutta silti niin kovin mukava. Musta mekko on kyllä kaapissa ihan must juttu <3

      Poista
  2. Kivoja asukuvia! Musta on turvallinen väri ja ajaton. Itse ostan monesti mustaa ihan vain siksi, että sitä tulee takuuvarmasti käytettyä, toisin kuin kirkkaampia väräjä vaikka niistäkin tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikku! Niin se kyllä on että musta sopii kaiken kanssa ja sitä tulee ihan varmasti myös pidettyä, siinä mielessä turvallinen väri.

      Poista
  3. Hyvä yhdistelmä. Käytän itsekin mustaa paljon ja värejä asuun tuon asusteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä pohja! Sulla on niin ihanan värikkäitä asuja kyllä ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!