Kevään trendit - Millaiseksi oma ostoslista muodostuu?


 Tyyli on tapa sanoa kuka olet, ilman että sinun täytyy sanoa sanaakaan.

Selasin, oikeastaan jo hyvä tovi sitten, läpi kevään ja kesän 2020 tyylejä. Useammasta lähteestä, pääosin siis eri muotia käsittelevistä julkaisuista, selvisi että hitti juttuja ovat mm pilkut ja pallot, 70-luku, läikähdykset neon värejä, disco kaulukset, hotpantsit, virkatut vaatteet, bermuda shortsit (etenkin ydhistettynä jakkuihin eli berudashortsipuku), isot röyhelöt, sulat, liivit ja nahka pastellisävyissä. Siis aidosti kaikki mahdollinen ja mahdoton. Kovin vähän siis sellaisia vaatteita, joita voisin ajatella itse pitäväni. Muutama juttu osui kuitenkin silmiini, pääosin suosikiksini nousi Ceninen ready to wear mallisto, ehkä juuri siksi että se pysyi uskollisena sille 70-luvun tyylille... johon pukeuduin jo kerran silloin nuorempana. Se on siis tyyli johon silmä on tottunut.

Erilaisten tyylien seassa oli kuitenkin jotain juttuja, joita lähdin miettimään. Jotain kevät uudistuksia joita vaatekaappini jos nyt ei suorastaan kaipaa niin itse ainakin toivoisin löytäväni.

Valkoinen mekko:
Yksi aidosti jopa trendien joukosta (joka vuosi) löytyvä on valkoinen mekko. 70-lukua siihen voi tuoda mukanaan  sillä että etsii vuosikymmenelle sopivan mekon. Ei siksi että aidosti haluaisin olla muodikas, pääosin siksi että kaipaan valkoista mekkoa. Kun sellaisen vielä omistin se oli kesälla ahkerassa käytössä. Se tuntuu sopivan arkeen ja juhlaankin, hyvästä mekosta saa monta variaatiota oikein asustamalla. Niitä asusteita kaapissa kuitenkin on reilut määrät...

Vaalea takki:
No kaikkea muuta kuin trendikäs, vaalea takki on itselleni keväälle haave. Tässä on kuitenkin ehto, sen on löydyttävä käytettynä. Muuten takkia ei osteta. Syksyn takki nimittäin toimii varsin hyvin. Toki joudun muutaman takin myymään pois liian suurina, joten tilaa kaapissa on. Kuitenkin siellä on myös varsin hyvä takki välikaudelle, joten se takki on löydyttävä käytettynä. Mielellään trenssi ja mielellään puhtaan valkoinen.

Farkkuhame:
Juttu, johon Celinen näytöksessä ihastuin oli midi mittainen farkkuhame. Sellainen paloista tehty versio. Tässä kohdassa onneksi on äiti, joka lupasi vanhoista farkuista sellaisen ommella lapselleen. Celinen hameella oli meinaan sitä hintaa sitten sen verran, että sillä saisi useammatkin normaalin ihmisen lompakolle tarkoitetun hameen.

Kaiken tämän päälle on sitten se oma ikuinen kevätsuosikkini: pellavahousut. Sellaiset pitää kesällä olla kaapissa, sellaisetkin ovat ostoslistalla.

Aika lyhyt on lista tällä hetkellä ja hyvä niin. Vaatekaapin suursiivous on vielä edessä ensi kuun aikana, maltillisen oston vuoden kertausta sunnuntain postauksessa enemmän. Josko sitä saisi hillittyä noita ostojansa, toisaalta osa viehätystä on kyllä tämä metsästys, se selaamisen into.

Joko teillä on kevätvaatteille ostoslistaa?
Mitkä kevään trendit teidän kaappiin sopivat?

Ihanaa torstaita!

Huivi: GANT // Paita: Lindex (second hand ) // Farkut: GAP

Kommentit

  1. Moni noista tulevista trendeistä on kyllä sellaisia, että en itse osaisi ehkä käyttää. Yritän kovasti karsia omaa vaatekaappiani, mutta jokin kukallinen mekko on ostoslistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karsiminen se on täälläkin menossa, mutta muutamia uusia juttuja silti tulossa, saa nähdä löytyykö noista sellaisia kuin haluan. Pyrin ostamaan käytettynä niin välillä metsästämisen puolelle menee.

      Poista
  2. Minua tulevat trendit kauhistuttavat. Niin kuin aina, kun palataan siihen, minkä on jo itse läpikäynyt. Kauhistuttavat nyt ja kesällä silmä on taas tottunut;)
    Meneillään on edelleen vaatekaapin kesytysyritys, jatkuva sellainen ja uusia vaatteita ei ole tarkoitus hankkia kuin tarpeeseen. Ehkä ensi kesänä pojan häihin?
    Valoisia päiviä sinulle ja perheellesi, Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee, nyt kauhistuttaa, Juhannuksena on jo tottunut. Tuo uusien vaatteiden hankkiminen vain tarpeeseen on kyllä hyvä, häihin varmasti voinee hankkia jonkun uuden.

      Ihania päiviä <3

      Poista
  3. Mä olin ihan kauhuissani kun kävin vaatekaupoissa, sillä muoti on tällä hetkellä aika kauhee mun makuun. Tosin valkoinen ja farkkuhameet sopis mullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika tarkaan valikoiden ainakin itse noita kattelin. Monta sellaista juttua jotka eivät itselle ole ollenkaan sellaisia joita haluan pukea. Toisaalta veikkaan että tässä käy niin että silmä tottuu niihin jossain vaiheessa, monen muunkin muotijutun kanssa tuntunut käyvän niin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!