Vaalean viehätys - Miksi ostain keväällä enemmän vaatteita?


En koskaan pue päälleni valkoista! Maailman epäkäytännöllisin väri!

Muistan julistaneeni näin jossain teini-iän kieppeillä, vähän myöhemmin ehkä ja tässä sitä ollaan. Rakastan valkoisia ja vaaleita vaatteita siitäkin huolimatta että kotona on taapero jonka kanssa  valkoinen ei kyllä oikeasti ole maailman helpoin väri. Silti valkoinen ja vaaleat sävyt vetävät nyt todella vahvasti puoleensa kun niitä on jälleen ilmestynyt kauppojen hyllylle. Harvemmin mikään muu värimaailma saa aikaan samaa innostuneisuutta kuin vaaleat sävyt, ainakaan omassa mielessäni. Niinpä jäin miettimään miksi näin on?

Käytin vuosikausia ensin mustaa mustalla jonka jälkeen kaappiinii alkoi tulla ojtain väriäkin, nopeasti valkoisesta tuli väri joilla toin omaan silmääni raikkautta moneenkin kokonaisuuteen. Ensin pienissä paloissa, hiljalleen sitten koko ajan suuremmissa ja suuremmissa. Pitkään tämä viehätys koski juuri valkista ja vielä tarkemmin ajateltuna puhtaan valkoista. Luonnonvalkoisen olen oikein ksokaan kokenut sopivan itselleni. Ei ainakaan suuremmissa määrissä.

Käytin pitkään valkoisen kanssa sinistä ja punaista. Trikolorin värit ovat kaunis ja raikas yhdistelmä joihin viehätyin muutamassa vuodessa, sen jälkeen ne hallitsivat pukeutumistani yllättävän kauan. Kunnes sitten huomasin kääntäväni katsettani näihin pastelli sinisiin ja punaisiin.Vaalet sävyt alkoivat tuntua oikeammilta itselleni ja hiljalleen huomasin että niitä kaappiin tulikin. Ensin harmaan ja eri sävyisten huivien muodossa, hiljalleen enemmänkin.

Mikä niissä sitten viehättää? Yksi suurimmista syistä lienee itselleni niiden pehmeys. Koen värit pehmeinä ja itselleni sopivina. Vaikka puenkin päälleni paljon mustaa ja tummansinistä niin silti kokonaan tai osittain vaalea kokonaisuus on yhtä neutraali omaan makuuni. Se on kokonaisuus joka antaa itselleni hyvän olon.

Muodin kannalta katsottuna pastellit kuuluvat kuitenkin usein sinne kevään ja kesän vaatteiden värimaailmoihin. Aika harvoin noita pstelleja, ainakaan itse, löydän syksyllä. Talvellakin vain muutamia (pääosin valkoisia). Kevätmallistojen saapuessa kauppohin koen kuitenkin usein sellaisen "vihdoin saan taas vaatteita" tunteen, valittavana on vihdoin muutakin kuin mustaa. Tavallaan ymmärrän mitä suunnittelijat ajattelevat, seuraavat luonnon väriloistoa. Syksyllä pastellisävyt kieltämättä tuntuvat omaanikin silmään liian... no, vaaleilta kun luonto räiskyy vahvoissa väreissä. Se ei silti poista sitä rakkauttanit vaaleita kohtaan myös silloin.

Niinpä siis nyt kun vaatekauppoihin on hiljalleen alkanut tulemaan noita vaatteita jotka koen eniten omakseni huomaan katsovani taas uusin silmin kauppojen tarjotaa. Tunnun heräävän horroksesta siihen että löydänkint aas kaupasta jotain. Tosin, uuden ostaminen on tällä hetkellä mahdollisimman pitkälle jäissä, joten saa olla todella spesiaali tapaus että uutena ostan. Viime keväänä marjapuuron värinen jakku oli sellainen ostos, sitä tosin pidän edelleen ahkerasti joten missään nimessä huono ostos se ei ollut.

Ostan siis kevät- ja kesäpainotteisesti vaatteita ihan siksi että värit ovat monesti enemmän mieleeni kuin talven versiot. Koen toisaalta myös, että mustaa ja tummansinistä saa molempia kaupasta ympäri vuoden.

Kuvan valkoinen ohut puuvillaneule on yksi uusista löydöksistäni jotka parisen viikkoa sitten Rekki.fi kautta saapuivat kotiin. Tämä on ollut vapaa-ajan ykköseni siitä saakka kun se saapui, hihat käärittynä se on juuri sopivan rento ja monessa menossa toimiva. Kuitenkin sellainen riittävän siiti vaate.

Onko teillä tiettyä vuodenaikaa kun löydätte paremmin vaatteita kuin toisena?

Leppoisaa sunnuntaita!

Neule: KappAhl (second hand) // Laukku: Mulberry (second hand) //
Farkut: GAP // Huivi: Balmuir

Postauksen kuvat: Teemu Salminen

Postauksen neule on ostettu Rekki.fi palvelusta joka ei ole postausta sponsoroinut eivätkä he ole pyytäneet mainitsemaan palveluaan postauksessa. Tämän viikon postauksen vaatteisiin sain heiltä kuitenkin pienen alennuskoodin, jonka turvin ostokset on tehty. Tämä ei tarkoita että näitä postauksia olisi pyydetty tekemään vaan haluan itse kertoa teille palvelusta joka sopii omiin arvoihini. Olen täysin ihastunut Rekki.fi vaivattomuuteen ja siihen miten hyvin läpikäyty valikoima ja toimiva palvelu heillä on.  



Kommentit

  1. Minusta tuntuu, että teen parhaat löydöt usein kesällä. Silloin ostelenkin myös syksyä ja talvea ajatellen vaatteita :) Kiva neule, olet kyllä tehnyt hyviä löytöjä tuolta Rekistä.
    Mukavaa iltaa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on toinen hyvä kohta itselleni myös löytää vaatteita, ylivoimaisesti eniten kuitenkin kevään vaaleat värit ovat ne jotka itselläni ovat eniten mieleen joten tulee niitä sitten ostettuakin.

      Kivaa viikon jatkoa Outi <3

      Poista
  2. Valkoisia neuleita löytyy ja eipä olisi kesää ilman valkoisia farkkuja. Valkoinen on ihana aina. <3 Kivaa uutta viikkoa Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen on kyllä ihana ja juuri nuo valkoiset valkoiset farkut tulee joka kesä etsittyä kyllä täälläkin esille. Ihanaa viikkoa Tiia <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!