Uusi työlaukku - Harkitumman oston vuoden kuulumiset


Ei tiikeri raidoistaan pääse.

Se on kuulkaa niin että lienee aika käydä läpi mitä kaikkea, ja tarkoitan todella kaikkea, olen tässä Harkitumman oston vuoteni aikana eli parissa kuukaudessa ehtinyt jo ostamaan. ihan ei nyt mennyt niinkuin Strömsössä vaikka selvästi helmikuu oli jo huomattavasti tammikuuta parempi kuukausi joskin kerralla käytetyt summat olivat sitte huomattavasti suurempia. Mukana on sekä tarpeellista että vähemmän tarpeellista.

Tammikuu:

Salivihko 2,8€
Sandin kassi (työlaukuksi, kirpparilta) 35€
Sormikkaat (kirpparilta) 6€
UD Naked 3 paletti 40€
Clarins BB-voide 30€
Pussilakana setti aikuisille, lapselle aluslakanoita, yhteensä 96€
Rekki (useampi vaate) 78€
Urheiluliivit 28€
Treenihuppari 42€
Paita ja Housut Ommelliselta 80€

Yhteissummaksi tulee 437,80€ joka on oikeasti Aivan Liikaa siihen nähden mitä olin ajatellut että oikeasti kuluttaisin rahaa koko kuun aikana. Noista suurin osa oli kuitenkin sekä ajateltuja että mietittyjä ostoksia. Salivihko ja meikit ovat sellaisia jotka ostan kun uusi loppuu. Meikkeihin käytin sekä oman että miehen alennuksen, noilla mennään taas pitkä tovi. Edellinen luomiväripaletti putosi lattialle ja hajosi kahden vuoden käytön jälkeen. Se harmittaa, mutta joka päivä käytössä olevana se oli ostos jota en miettinyt.

Lakanat voisi jättää tuosta summasta myös pois. Käytännössä ihan siksi, että ne ostettiin yhteiseltä tililtä, yhteisistä rahoista koska kaikkien 15 vuoden jälkeen marketin halpislakanat antoivat periksi kankaan hajotessa keskeltä. Samalla otettiin lapselle muutama lisälakana kun niitä vaikutti olevan liian vähän.

Sen lisäksi saan vielä perusteltua itselleni sormikkaat, urheiluliivit ja Ommellisen paidan. Sormikkaat tulivat ulkoiluun, kun huomaa omistavansa vain nahkahanskoja kahdet ja parit lapaset niin 6€ löytö Benettonin merinovillaisista sormikkaista tuntui ihan hyvältä diililtä. Urheiluliivit oli pakko ostaa, olen lykännyt niiden ostoa vaikka kuinka kauan, nyt alkoi sitten jo kuminauhatkin irtoamaan vanhoista. Ommellisen paitaan olin antanut itselleni luvan jo joulukuussa kun siihen silloin sain alekoodin.

Mutta sitten, oivoi. Housut, kaikki Rekin ostokset ja treenihuppari... Sain perusteltua nämä kaikki mutta tiedän että perustelu on vähintään hatara. Housut olivat hyvää istuvaa mallia jollaisia kaapissani ei ole. Rekin ostokset kyllä tulviat tarpeeseen siinä mielessä että kaapista lähtee ulos kamaa koko ajan. Treenihuppari taas tuli hajonneen tilalle mutta en mitenkään voi sanoa että olisin tarvinnut uuden hupparin. Voin sanoa tukeneeni kotimaista yrittäjää mutta pakollinen se ei ollut.

Kokonaissumma on muutenkin aivan valtava... Huh.

Helmikuu:

Ted Bakerin laukku (kirpparilta) 38€
Jakku (-70% alesta) 42€
GANT neule 140€
Puukko sepältä tilattuna 160€

eli yhteensä 380€. Onhan se summa jo pienempi ja sellaisena aion sen pitääkin, mutta onhan se silti ihan valtava määrä rahaa. Tällä kertaa ostokset ovat kuitenkin huomattavasti harkitumpia - poislukien tämä kuvissa oleva kassi. Kassi oli ja sne myönnän, aivan totaalinen kirpparin heräteostos enkä koeta siitä mitään muuta edes tehdä. Hinta ei ollut paha ja se saa hymyilemään, se riittänee vähäksi aikaa ainakin.

Jakku sen sijaan oli etsinnässä mutta ei missään nimessä pakollinen. Kaapissa on usemapi huonon kokoinen jakku joten sinällään se tulee korvaamaan noita vanhoja. Räiskyvän kirkkaan punaisena se tuo mustan keskelle myös piristystä. Hinta oli, pakko myöntää, todella hyvä. Aavistuksen ehkä turha, mutta käyttöön se tulee jokatapauksessa.GANT:n neule sen sijaan oli sen sijaan täysin harkittu ostos. V-pääntiellä oleva puuvillainen ohut palmikkoneule. Sen kaksi kokoa liian suuren tilalle. Edellinen oli kirpparilta, tätä en metsästyksestä huolimatta sieltä löytänyt joten menin kauppaan ja ostin uuden. Tällä uskon olevan niitä käyttökertoja niin kauan että se hajoaa, kuten tekee edellinenkin.

Sitten on tuo tammikuussa tilattu puukko joka valmistui nyt helmikuussa. Se on ja oli muutaman vuoden harkinnan jälkeen ostos johon olin varannut rahat jo aikaisemmin. Kipurajani oli 200€ mutta valitsin materiaaleja joiden takia tässä mentiin ali. Miksi ihmeessä halusin tilata puukon, enkä kävellyt kauppaan ja ostanut sellaista? Ja mihin ylipäätään tarvitsen puukon?

Puukon tarve itselleni on enemmänkin itsestään selvyys, sellainen metsässä kannetaan mukana ja itselläni ei ollut. Olen sen verran huomannut sinne metsään nykyisin myös meneväni että puukko on hyvä mukana olla. Syy siihen että tilasin sen sepältä oli itselleni yhtä itsestään selvää kuin maitolitran hakeminen kaupasta. En todellakaan halunnut muovista massatuotettua puukkoa vaan täysin uniikin minulle tehdyn laatu tuotteen. Onneksi Seppämestari Kahiluoto Taidetakomo Seppä Kahiluodosta osasi tähän tarpeeseen vastata. Kyllä tunsin Seppämestarin entuudestaan, kyllä maksoin silti saman hinnan kuin kuka tahansa asiakas. Aihe jostsa olen aikaisemminkin kirjoittanut, en todellakaan oleta saavani ilmaiseksi vain koska joku on ystäväni. Maksan ilomielellä ammattilaiselle sen minkä ammattilainen haluaa työstään pyytää. Kyllä, veroineen päivineen.

Kaikkineen kuukausina on mennyt enemmän rahaa kuin olisin ehkä ajatellut, paljon enemmän. Olen tavallaan pettynyt mutta tavallaan tiedostin että kun lähden jotain itseltäni kieltämään niin ensimmäinen oma reaktioni on toimia juuri kiellon vastaisella tavalla. Hiljalleen seuraamalla kulutusta pääsen toivottavasti haluamiini summiin.

Helmikuussa mentiin jo paljon paremmalla ja suunnitellulla tavalla eteenpäin, sekä neule että puukko olivat jotain mihin olin varautunut. Summaa pitää edelleen polkea alas, mutta suunta on jo parempi. Paljon parempi. Helmikuulle mahdollisesti kuuluu myös yksi eilen verkkokirppikseltä löytämäni neule, mutta koska en ole saanut sitä vielä (kirppis jossa myyjät lähettävät itse) se menköön maaliskuulle. Kaupassa on pari viikkoa aikaa toteutua. Silkki-villasekoitteinen ohut neule tulossa keväälle.

Ei siis mennyt niinkuin Strömsöössä, ei todellakaan. Mutta ainakin tammikuusta helmikuuhun määrä väheni. Vielä kun se summakin laskisi kunnolla. Pettynyt olen alkuun mutta vähän kerrallaan minäkin ehkä tästä kehityn vielä paremmaksi.

Millaisia ostoksia te olette tehneet alkuvuodesta?
Ihanaa sunnuntaita ja ennekaikkea aivan ihanaa maaliskuuta!


Kommentit

  1. Eipä ole paljon tullut osteltua. Itselleni ostin legginsit ja puuterin. Pojalle ostettiin yhdessä miehen kanssa vähän kalliimmat lahjat, mutta muuten rahaa on mennyt vain ruokaan ja asumiskustannuksiin.
    Ihanaa maaliskuun alkua sinulle Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi olisi niin mun tavoite, pystyä vähään määrään ostoksia. Toistaiseksi siis petrattavaa on vielä yllinkyllin, mutta hiljaleen toivon pääseväni kohti tuota tavoitetta! Tosi mahtava homma että noin vähän olet ostanut!

      Ihanaa maaliskuuta Outi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!