Lettuntai


Salainen ainesosa on aina rakkaus.

Viime sunnuntain aloitin, kuten monet muutkin sunnuntait, lukemalla blogeja sen toisen kahvikupin kanssa. Meillä alkaa olemaan tapana nyhjöttää lapsen kanssa vieri vieressä omilla laitteilla, hänellä ruutu aikaa katsoa pirirettyjä tabletilla ja äiti saa ihan rauhassa lukea blogeja samalla. Sieltä osuikin sitten silmiin Marjukan blogista postaus jossa kerrottiin kauravohveleista ja niiden täytteestä. Hetken aikaa selasin kuvia, katselin kauravohveleiden ohjetta ja totesin että tänään syödään lettuja! Meillä kun ei vohvelirautaa ole, mutta samasta taikinasta sitten letut tekee.

Meinasin ensin, että tehdään pelkästään noita suolaisia, parilla eri täytteellä, mutta niin siinä kävi että meillä tehtiin lettuja tuplataikinasta, niitä syötiin vielä seuraavanakin päivänä jiltapalana. Makeita kuitenkin vain sunnuntaina, joku roti sentään siihenkin miten usein niitä syö. Tuli meinaan sen verran hyviä, että niitä voisi syödä ihan joka päivä.

Koska en ole mikään leivonnan ihmelapsi niin seurasin tuota kauravohveleiden reseptiä tarkasti suoraan ohjeen mukaan ( Kauravohvelit ) mutta täyteiden kanssa päätin vähän soveltaa,mennä myös sen mukaan mitä meillä sattui kaapissa olemaan ja mitä kaupasta tarttui mukaan. Ajatuksena ei todellakaan ollut syödä pelkästään lettuja koko viikkoa vaan niistä aineista pitäisi saada muutakin aikaan, tai vaihtoehtoisesti niiden pitäisi olla kaapissa valmiina.

Kurkku lisäke:
Kurkkua, korianteria, suolaa ja pippuria sekaisin toi kaipaamaani raikkautta annokseen. Aika vähän sitä tuli tehtyä, johtuu ihan siitä että kurkkua oli rajallinen määrä ja vaikka meillä sitä yleensä aina on, niin tällä kertaa sen osto unohtui. Loput kurkut siis meni tuohon, korianteri tuli parvekkeen kukkalaatikosta.

Kalkkuna-hevosenleike-kermaviili:
Käytin loppuihin kolmeen sörsseliin kaikkiin kevyt kermaviiliä, tähän laitoin leikkelepaketin jämät ja toisesta alun. Ohuenohutta kalkkunaa, viikonlopun herkkujna ollutta heppaa, sekaan salmiaa ja ruohosipulia sekä reippaamalla kädellä valmista kanamausteseosta.

Herkkusieni-punasipuli-kermaviili:
Herkkusieniä ja punasipulia ostin sitten reippaammin, yhdistelmänä se on sellainen joka uppoaa muhun ihan aina, loput meivätkin sitten isompaan lounasmunakkaaseen josta sain kahdelle päivälle kivasti lounaan aikaan. Ei siis pelkästään tähän vaan seuraavakin ruoka.

Savulohi-tilli-kermaviili:
Yksinkertaisimmillaan valmis savulohi, tuore tilli ja vähän sitruunapippuria... okei paljon sitruunapippuria. Lohesta riitti päivälliselle riisin kanssa vielä tämän jälkeenkin ja tilli löysi tiensä ruukussa tuonne parvekkeelle kasvamaan, koko punttia kun siihen ei tullut laitettua.

Makeiden kanssa sitten ihan vaan kermavaahtoa ja vadelmahilloa, jälkimmäinen kaupasta ostettuna kaiken päälle vielä.

Kaikkineen tämä lettuohje tallentui meille kyllä reseptikansioon samantien tämä ohje, niin herkkua että huh.

Koska sä olet viimeksi syönyt lettuja?
Ihanaa sunnuntaita ja samalla toukokuun viimeistä!
Huomenna alkaakin sitten kesä!



Kommentit

  1. Voi nam mitä kuvia!!!:) Koska viimeksi olen syönyt lettuja..hmm en kyllä nyt muista mutta tiedän jo koska seuraavaksi..tänään:) Kyllä nuo niin houkuttelevilta näyttää, että ihan pakko heti kokeilla! Letuthan on oikein hyvä helluntai herkku! Aurinkoista toukokuun viimeistä päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa!!! Letut on kyllä niin hyviä ja niistä saa ruokaa kunnolla kun vaan jaksaa tehdä täytteet myös!

      Aurinkoista sunnuntain jatkoa ❤️

      Poista
  2. Lettuja olen tehnyt viimeksi varmaan kuukausi sitten, mutta vohveleita tuli tehtyä tänään :)
    Onpa herkun näköisiä lettusia!
    Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli siis ihan super hyviä <3 Kuvia katsoessa alkaa tekemään jo mieli uusia vaikka vasta syöneenä vannoikin ettei enää uusia syö hetkeen :D

      Ihanaa uutta viikkoa Outi!

      Poista
  3. Mulla nyt massussa kurahti ja lujaa. Kiitos ihan mielettömistä resepteistä Satu, täällä lähtee moni kokeiluun, just tälläisiä reseptejä olen kaivannut.

    Ihanaa kesäkuun alkua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, toivottavasti tulee hyviä! Nuo on tuollaisia helppoja joita tulee tehtyä aika usein juuri ajatuksella "mitä kaapissa on".

      Ihanaa kesäkuuta Tiia! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!