Farkuista hameeksi

Farkuista farkkuhameeksi

Elämä ei ole täydellistä, mutta farkkusi voivat olla.

Muistatteko kun mietin että olisi kiva saada kesähame ja mielellään sellainen jota voi pitää ympäri vuoden? Vastaus tähän ongelmaan tuntui olevan oikeastaan vähän liiankin itsestään selvää nimittäin farkkuhame. Siinä missä farkkumekko on kirkkaana ollut mielessä kyllä nin jotenkin olen mieltänyt farkkuhameet aina kotelomekon malliin ja sellainen malli ei oikeastaan itselleni sovi. Vaan kukahan sellaisen ajatuksen on oikeasti päähäni laittanut että mikään muu ei sopisi? Mistä lähtien farkkuhameita on ollut vaan yhtä mallia? Jepjep, pieni ajatuksen muutos ja eikun miettimään mistä sopiva löytyisi.

Se löytyikin lopulta lähempää kun ajattelin sen löytyvän, nimittäin omasta kaapista farkkujen muodossa. Ostin jossain tammikuun tienoilla kirpparilta GAP:n varsin oikean kokoiset farkut, ongelmaksi muodostuikin niiden malli. Siinä missä tuumakoko oli tuttu ja turvallinen en huomannut kuvaa niin tarkkaan syynätä että olisin tajunnut niiden olevan reisistä kapeampaa mallia kuin millaisia yleensä pidän. Siinä missä lantio ja vyötärö mahtuivat siis hyvin farkkuihin niin reisissä tunne oli jatkuvasti puristava. Sinnehän ne sitten jäivät siis, kaappiin odottamaan parempaa päivää. Sellaista vaan ei tullut missään vaiheessa ennenkuin keksin kysyä äidiltä, voiko farkuista tehdä hameen?

Tuloksena on siis vähän enemmän kellohelmainen versio, lahkeista tulikin loppu materiaali ja oska se vyötärö ja lantio istuivat jo valmiiksi niin niitä ei pahemmin tarvinnnut mittailla näiden kanssa. tuli farkkuhame joka istuu just eikä melkein ja nyt on hame jota pitää ympäri vuoden. Tämä on siis parhaimmillaan sitä kierrätystä, ei mennyt hukkaan hutiostos vaan siitä teki paljon ompelutaitoisempi äiti sitten hameen.

Itsehän saan ompelikoneen kanssa lähinnä neulan katki ja aikaan itkua ja hammastenkiristystä, mutta äiti on aina osannut tehdä tosi kauniita vaatteita. Niin tämäkin siis. Virkkaaminen, jos joku käsityö pitäisi valita, on selvasti enemmän itselleni sopiva "laji". Sekin tosin tuntuu näin kesän myötä jääneen, enemmän valoa on saanut aikaan sen että käsillä tekemisen innostus tuntuu siirtyvän tuonne parvekkeelle ja yrittien pariin sen sijaan että osaisin siellä virkata. Toisaalta eipä se haittaa, syksyn tullen voi sitten palata koukun ja langan pariin kun yrttejä ei enää hoivaa joka päivä.

Tuntuvat nämä kädentaidon innostukset menevän tällaisissa kausissa itselläni, edelleen ropen aikana kyllä virkkaan mutta muutoin teen sen enemmän juttuja tuolla parvekkeella ja ajoittain työpäiviäkin tulee osittain istuttua siellä, sen verran hyvin tällä hetkellä viihdyn siellä. Keskenhän sekin projekti on vielä, mutta ajattelin silti että laittelen teille vähän tämän hetken tilanteesta sunnuntaina enemmän. Kerron sitten enemmän mitä sinne on vielä tulossa. Instastooreja seuraavat tietävätkin jo, että se on kaikkea muuta kuin itselleni tyypillisen vaalean väreillä sisustettu tuo meidän kesähuone.

Kevät on muutenkin ollut sisustamisen aikaa, paljon uutta tullut kotiin sen parvekkeen lisäksi. Viimeisiä kun saadaan seinälle niin laitan siitäkin sitten lisää. On meinaan aikas eri näköinen olohuone tällä hetkellä. Ilmeisesti enemmän kotona ollessa tulee saatua sisustusvisioita enemmänkin. Itselleni jännittävä ominaisuus koska en varsinaisesti ole koskaan kokenut olevani mikään sisustaja.

Millaisia ompelijoita te olette? Teettekö tai tuunnatteko itse? Meneekö muillakin nämä kädentaitojen tekemisen kausiluontoisesti?

Aurinkoista tiistaita ja ihanaa uutta viikkoa!

Farkuista farkkuhameeksi
Farkuista farkkuhameeksi
Farkuista farkkuhameeksi
Farkuista farkkuhameeksi


Kommentit

 1. Wautsi hamehan on aivan ihana! Onni on osaava äiti♥ Minä en ole vuosiin ommellut mutta olen alkanut omasta koneesta haaveilemaan, olisi kiva kokeilla mitä kaikkea sitä saisi loihdittua vai saisiko mitään..:) Ihanaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on kyllä taitava ja ihana kun haluaa näitä tehdä <3 Minulla itseasiassa on se oma konekin, mutta todella harvoin tulee käytettyä, ei se ompelu vaan oikein luonnistu.

   Ihanaa viikon jatkoa! <3

   Poista
 2. Kiva farkkuhame!
  minä tein kotiäitivuosina paljonkin ompelu- ja tuunaushommia, mutta sittenmin se on jäänyt. Haaveilen vieläkin palaavani takaisin ompeluharrastuksen pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuntuu että moni on tehnyt lapsille ja kotiin muutenkin kun lapset ovat pieniä, mutta sittemmin se on jäänyt, eiköhän se aika vielä koeta kun pääsee takaisin ompelemaan vielä!

   Poista
 3. Tulipa siitä tosi kiva hamonen! Minä teen erilaisia käsitöitä vuodenajasta riippumatta, ehkä enemmän fiiliksen mukaan. Olen aika perusompelija, en mitään megahienoa osaa tehdä, mutta perusjuttuja kuitenkin ja tykkään huristella ompelukoneella :)
  Ihanaa tiistaita sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun mielestä sun käsityöt on oikeasti kauniita, joka ikinen niistä. <3 Ilolla niitä tulee myös seurattua millaisia tällä kertaa oot keksinyt.

   Aurinkoista ja ihanaa viikon jatkoa Outi <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!