Miten pukea raitamekko kesään?

Raitamekko ja punainen jakku

Raitoja raitojen kanssa raidoilla!

Klassinen raitakuvio on oma ikisuosikkini keväällä ja kesällä. Tunnun pitävän sini-valkoisia raitoja viikottain ja viihdyn niissä loistavasti. Tämä mekko on ehdottomasti ollut yksi suosikkejani mitä raitoihin tai sen puoleen mekkoihin tulee. Siinä tuntuvat yhdistyvän kaikki mitä raita mekosta toivon: oikea pituus helmassa, hyvä hihan pituus ja vähän epätavallisemmalla tavalla niitä raitoja. Kuosillisia vaatteita ei kuitenkaan ole aina ihan niin helppo yhdistellä kun voisi kuvitella, joten kasasin muutaman idean miten mekon voisi asustaa alle.

Raitamekko ja punainen jakku
Raitamekko ja punainen jakku 
Vaikutan hiljalleen palaavan takaisin niihin blogin alkupään suosikkiasukokonaisuuksiini. Tämä kyseinen asukokonaisuus sai inspiraationsa selatessani toista postausta varten vanhoja postauksia läpi useamman vuoden taaksepäin. Kiinnitin huomiota kirkkaisiin väreihin ja eri tapoihin joilla olin raitoja tuolloin yhdistänyt, mekko oli eri mutta kaapissa olivat kyllä kaikki tuon asun ominaisuudet edelleen. Edellisen kerran olen 2013 pitänyt yhdistelmää raitamekko ja punainen jakku ja nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen tuntui tähän yhdistelmään palaaminen oikeastaan todella hyvältä.

Punainen jakku ja raitamekko, vuoden 2013 versio: Stripes and red

Raitamekko sinällään on vaate, jota olen pitänyt paljon, tämä kyseinen raitamekko taitaa olla yksi parin viime vuoden kevät- ja kesäpostausten suosituin vaate ja tätä on tullut yhdistettyä vaikka miten monella tavalla. Enemmän oikeastaan se on ollut päällä kuin mitä blogista voi päätellä. Jossain vaiheessa viime kesää tunnuin pitävän tätä samaa mekkoa joka päivä, pesin illalla ja aamulla uudelleen päälle. Punaiseen puolestaan en ole aikoihin koskenut, mutta nyt oli aika kaivaa tuo jo helmikuussa ostettu jakku kaapista tämän mekon kaveriksi. Jakku oli tuolloin helmikuussa heräteostos, joskin ostettu hulppeasta -70% alesta. Sen jälkeen se onkin tuntunut vähän liiankin punaiselta kun kaipasin pelkkää hempeää pastellinsävyä ylleni. Nyt kun kevään vaaleat sävyt tummuvat kesän kirkkaisiin tuntui sekin jälleen hyvältä päällä.

Mietin tätä postausta kirjoittaessa myös muita tapoja yhdistää tätä mekko olemassaolevan kaapin sisällön kanssa.

Raitamekko ja punainen jakku
Raitamekko ja punainen jakku
Raidat ja punainen jakku

Helpoin tapa muokata asua erilaiseksi olisi vaihtaa jakku tummansiniseen. Asusta tulisi täysin eri näköinen. Myös valkoinen jakku toisi tähän eri fiilistä. Tummansininen ehkä enemmän syksyllä ja valkoinen toisi sitten fressiä kesää mukaan. Yhtä hyvin tämän voisi halutessaan yhdistää boleroiden kanssa, samat värimaailmat niissäkin olisivat itselläni se ensimmäinen ajatus.Mekko ja jakku ovat yhdistelmänä kuitenkin valmis kokonaisuus, enempää asu itsessään harvemmin tarvitsee.

Välttämättä mekko sinällään ei kaipaa mitään muuta kaverikseen kuin jotkut kengät ja laukun. Etenkään kesän kuumina päivinä ei kerrospukeutuminen ole välttämättä se mitä haluaa pahemmin harjoittaa. Asusteet sitten voivatkin olla mitä tahansa väriä, valkoisilla, mustilla ja tummansinillä saa kivaa neutraalia väriä mukaan, samoin konjakin ruskea toimisi hyvin. Ehdottomasti pirteyttä tähän toisi mikäpäs muu kuin punainen sitten niiden kenkien myötä.Toisaalta miksi ei yhdistää raitoja vähän hempeämpienkin sävyjen kanssa, vaaleanpunainen toimii ihan yhtä hyvin kuin mikä tahansa muukin väri.

Raitamekko ja valkoinen jakku: Shoes that make smile

Kahtalainen mielipide on itselläni kyllä sen suhteen, laittaisinko enää vyötä mekon kanssa? Tämän nimenomaisen mekon kanssa en oikein koe sitä kivaksi itselläni, mutta noissa kahdessa ylemmässä postauksessa on mekko erilainen, tasaista raitaa ja sen kanssa tuo vyö kyllä tuntuu sopivan paljon paremmin. Vyöt antavat kyllä asuun kuin asuun ryhtiä, huomasin senkin noita vanhoja postauksia selatessani, että ennen tuppasin pitämään vöitä paljon enemmän kuin nykyisin. En omista vöitä myöskään enää samalla tavalla, moni noista vanhoista on keinonahkaa ja toki sen mukainen on myös tuo kestävyys ollut niissä.


Tämä mekko on myös vähän erilainen kun tuo ensimmäinen raitamekko joka blogissa on näkynyt. Edellinen palveli viitisen vuotta tämä taas on ostettu reilu kolme vuotta sitten. Ehkä se on hyväkin, ettei osta ihan identtistä vaatetta. Saa samalla itselleen todistaa sen miten haluaisin näitä blogin asuja ajatella: ei suoraa kopiointia samoilla vaatteilla vaan antaa sitä ideaa siihen pukeutumiseen.

Jos jotain kuosia tai kuviota tunnun rakastavan niin raitoja. Oli se sitten mekko tai paita tai mahdollisesti jopa housut niin raitoja puen ylleni yllättävän usein. Jossain vaiheessa, silloin kun asuimme miehen kanssa paljon ahtaammin kuin nykyisin, tuntui niitä raitoja olevan niin paljon että mies väitti hankkivansa vielä oksasilppurin että rouvan raitapaidat eivät tunge hänen kaappinsa puolelle. Niistä ajoista on tultu pitkälle, raitoja on kaapissa vähemmän ja miehelläkin ihan oma kaappi nykyisin, ei tarvitse pelätä että omat vaatteni jotenkin hyökyisivät sille puolelle kaappia.

Nykyisellään tämän mekon lisäksi siellä on kaksi t-paitaa ja yksi neule, joten raitojen määräkin on vähentynyt. Itselleni raidat ovat nykyisin sini-valkoisia, muitakin olen kokeillut mutta palaan aina näihin suosikkeihin uudelleen enkä oikein osaa niitä muita pitää. Poikkeuksena ehkä tuo vanha musta-valko raidallinen mekko joka noissa postauksissa on, sitä pidin paljon. Yhdistelmät sitten ovat joko enemmän tai vähemmän värikkäitä, tässä kohdassa on pakko todeta että onneksi noihin nykyisiin yhdistelmiin saa sitä inspiraatiota haettua omasta blogista. Viime viikolla tuli yhdeksän vuotta täyteen blogin kanssa ja noita asuja on aika urakalla tuolla kyllä mistä katsella mitä kivaa sitä voisi päälleen pukea. Joitain vaatteita huomaa suorastaan ihan kaipaavansa, saman tyylisiä ei ole aina helppo löytää kun jostain vaatteesta se aika jättää. Onneksi raidat ovat kuitenkin sellainen jota tuntuu vuosi toisensa jälkeen kaupasta saavan.

Mikä on teidän suosikki kuvionne? Millaisia kuvioita pidätte mieluiten päälläne vai onko kuviot ihan ehdoton ei?

Ihanan aurinkoista tiistaita!


Muutama lisäidea miten asustaa raitamekko:

Kommentit

 1. Tykkään raidoista ja kukista vaatteissa, niitä on sitten kiva yhdistellä jonkin yksivärisen vaatteen kanssa.
  Kauniita kuvia Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuosin ja yksivärisen yhdistäminen on kyllä omaan makuuni se paras tapa yhdistää. Joillain on taito yhdistää pari kuosia keskenään, itse en ole sitä koskaan oppinut. Kiitos Outi <3

   Poista
 2. Kivalta näyttää <3 Mä oon vähän kyllästynyt itse käyttämään raitaa juuri nyt, mutta luultavasti innostun siitä taas jossain välissä uudestaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli samaa vielä keväällä, kun kesä sitten tuli huomasin hakevani tuttuja raitoja useammin taas päälle. Vähän sykleissä menevät nämä, mutta se lienee yleistä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!