12 kysymystä kesästä


Mikään ei voita kesäiltoja.

Minä olen kyllä niin kesäihminen kun ikinä vaan voin kuvitella olevansa. Vaikka kesässä on miinuksiakin (vihana hyttysiä) nin ehdottomasti plussat voittavat. Alan huomaamaan kasvavan valon määrän vaikutuksen jo keväällä ja kesällä energiaa riittääkin sitten kuin pienessä kylässä. Kesän aikana tunnun tekevän myös paljon enemmän asioita ja energiaa riittää juttuihin joihin muuten ei aikaa olisi.

Siksi kesästä onkin niin kiva mielestäni blogissa jutella ja kirjoittaa. Tykkään myös hirveästi erilaisista tällaisista kysymyspostauksista, siinä oppii bloggaajasta aina uutta ja samalla pääsee monesti itsekin miettimään mitä mihinkin kysymykseen vastaisi. Ihanaisen Jonnan postauksesta tämän kertaisen kyselypostauksen kysymykset bongasin, sittemmin tämän on tehnyt useampi. Näihin on kuitenkin niin kiva vastailla että päätin itsekin haasteeseen tarttua.


1. Mekko vai shortsit?
Minä en oikein ole shotsi-ihminen. Tykkään kyllä caprimittaisista ja vajaamittaisista lahkeista, mutta shortsit eivät ole vuosiin oikeastaan olleet oma juttuni. En oikeastaan muista koska olisin niissä hirveän hyvin viihtynyt. Vastaus on siis ehdottomasti mekko!

2. Myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut?
Tässä on sellainen ongelma että rakastan raikasta kesäaamua, mutta sitäkin enemmän rakastan etenkin loppukesän sisnistä kesäyötä. Koska 24 tuntia valvominen ei pidemmän päälle ole mitenkään järkevää niin joutunen sanomaan myöhään nukkuminen jotta voin ihastella sitä sinistä yötä.

3. Ravintola vai piknik?
Kallistun tässä enemmän ravintolan puolelle. Ei siksi ettenkö pitäisi piknikistä, mutta ravintolassa on aina omat hyvät puolensa kuten se, että joku tekee ruuan valmiiksi ja itse voi vain nauttia. Sen takia ravintola onkin se oma valintani, päästä nauttimaan "joku muu tekee" ruuasta on ehdottomasti parhautta.

4. Pavlova vai perinteinen mansikkakermakakku?
En ole oikeastaan koskaan nauttinut kermakakuista. Vuosikausia ajattelin että kyse on siitä, että en vaan pidä kakuista tai viinereistä. Totuus on kuitenkin se, että vehnän ja sokerin yhdistelmä saa vatsani kipeäksi. Gluteeniton mansikkakermakakku on siis vielä omaankin makuuni ihan ok. Vastaus on kuitenkin pavlova, koska rakastan marenki jälkiruokia ihan valtavasti.


5. Päivä rannalla vai huvipuistossa?
Näistä kahdesta huvipuistossa. Toki voin läheä lapsen kanssa uimaan rannalle mutta varsinainen auringonpalvoja en ole oikein koskaan ollut. Minusta ei ole vain rannalla lekotteluun ja olemiseen. Tuskastun auringonpaahteessa ja varjossakin aika nopeasti, huvipuistossa on siis enemmän tekemistä

6. Matkailu kotimaassa vai ulkomailla?
Kesällä melkein vastaan kotimaassa. Nautin meidän Irlannin reissuistamme ihan valtavasti mutta perinteisesti ne on tehty keväällä tai syksyllä. Ei sillä ettenkö lähtisi kesällä ulkomaille, mutta Suomessa on niin paljon kaikkea kaunista kesällä, että mielelläni olen täällä sen kesän aikana. 

7. Trampoliini vai löhötuoli?
Trampoliini! Pomppiminen on noussut ihan uuteen arvostukseen itselläni lapsen myötä, oli se aikaisemminkin ihan hauskaa. Löhötuolissa voisin kyllä lukea, mutta näistä kahdesta trampoliini on ehdottomasti se hauskempi.

8. Kirja vai sarja?
Kirja, ihan ehdottomasti kirja. Ja sellaisena paperisena versiona, ei sähköisenä eikä äänikirjana. Pidän sarjoistakin kyllä, mutta kesällä tartun ennemmin kirjaan. Toisaalta tartun aina ennemmin kirjaan kuin katson sarjaan eli sinällään tämä ei yllättä.


9. Sandaalit vai tennarit?
Tennarit, ihan ehdottomasti tennarit. En ole oikeastaan sandaaleita pitänyt niitäkään vuosiin. Pidän kyllä baltsuja ja kangastennareita, mutta sandaalien kanssa en ole jotenkin päässyt pisteeseen jossa tykkäisin niistä jaloissani. Jonka takia tuleekin sitten pidettyä tennareita ja baltsuja enemmän.

10. Pionit vai lupiinit?
Ihan ehdottomasti pionit! Upea kukka joka muutaman kerran pääsi meilläkin maljakkoon saakka. Lupiini ei Suomeen kuulu ollenkaan jonka takia sitä en valitse. Pidan pionista ihan ulkonäkösyistä enemmän myös, yksi valtava kukka on omaan silmääni kauniimpi.

11. Festarit vai kotibileet?
Kotibileet. Vuosia on aika monta siitä kun viimeksi kävin festareilla ja rehellisesti sanottuna en ole oikeastaan koskaan sellaisilla viihtynyt kunnolla. En koe oloani kovin kotoisaksi ja mielelläni kuitenkin nukun rauhallisemmassa paikassa kuin teltassa festarialueella.

12. Hehkuvan kesäinen meikki vai ilman meikkiä?
Tässä joudun kyllä valitsemaan molemmat. On niitä päiviä kun hehkuvalla meikillä on paikkansa ja niitä päiviä kun huoletta menen ilman meikkiä. Minulle sinällään meikki ei ole sen edellytys että astuisin ovesta ulos, aika ajoin lähinnä nautin siitä että saan meikata itse. Arkiaamuissa se on sellainen hetki omaa aikaa, meikkaan kahvikupin ääressä. Saan heräillä aamuun rauhassa. Siksi siis molemmat, tilanteesta riippuen.

Miten sinä olisit vastannut?
Leppoisaa sunnuntaita!


Kommentit

  1. Olen huomannutkin, että meitä yhdistää mekkorakkaus :) Oli kiva lukea näitä sinunkin vastauksia!
    Kaunista iltaa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekot ovat ehdottomasti parhaita vaatteita ja niin monikäyttöisiä kaikkineen.
      Ihanaa uutta viikkoa Outi! <3

      Poista
  2. Hauska kesähaaste ja miten herkullisia kesäkuvia <3. Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kesäkuvia on kyllä ihana ottaa, riittävällä valolla saa kuvattua kauniita kuvia heikommallakin varusteella.

      Ihanaa viikkoa! <3

      Poista
  3. Hyvin pitkälle olisin valinnut samat vaihtoehdot kuin sinäkin. Löhötuolin ja trampoliinin välillä vähän mietin ja ehkä olisin valinnut löhötuolin, mutta toisaalta trampalla voi välillä myös pötkötellä, joten on monikäyttöisempi :).

    Ihan mielettömän hienot kesäkuvat tässä postauksessa Satu <3. Ja ihanan isokokoiset. Samoin kuin helposti luettavan kokoinen fontti, jota arvostan silmäongelmani vuoksi aina vaan enemmän. Pienellä kirjoitetut tekstit joudun jättämään lukematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hauska haaste. Vastaan tähän itsekin. Monissa taitaa mennä vastaus yksiin, mutta kyllä noita poikkeuksiakin tulee. Kauniit kesäkuvat ja kivat vastaukset. Mukavaa heinäkuun sinne!

      Poista
    2. Hei Annukka,

      kiitos ihanasta kommentista. Trampoliinista olen samaa mieltä, välillä voi löhötä eli ehdottomasti monipuolisempi.

      Kuvat ovat vanhoja kesäkuvia, niillä saa kivaa vaihtelua postauksiiin kun ei sitä ihan alvariinsa enää ehdi kuitenkaan kuvaamaan. Koetan aina laittaa ne mahdollisimman suurina ja pitää tekstin helposti luettava myös fontin koon puolesta jotta blogi palvelisi mahdollisimman monta lukijaa <3

      Poista
    3. Hei Tuula,

      kiva että pidit postauksesta, tämä oli hauska tehdä ja minusta vastaavia on hauska myös aina lukea :)

      Aurinkoista viikkoa!

      Poista
    4. Ps. Tein myös linkin blogijutustani sinun blogiisi :)

      Poista
    5. Kiitos Tuula <3 Täytyykin tulla lukemaan nyt taas kun metsästä palauduin sivistyksen ja netin pariin.

      Poista
  4. Näitä haasteita on kyllä kiva lukea. Tutustuu paremmin bloggaajaan. Kesä on ihanaa aikaa. Minä tosin kaipailen lämpimämpiä päiviä. Tekisi mieli suppaamaan. Minulla on etsinnässä täydelliset shortsit. Siihen asti pukeudun mekkoon, jos vain tarkenen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen tykännyt viileämmästä kelistä, antaa enemmän vaihtoehtoja mihin pukeutua :D Toisaalta ymmärrän kyllä helteenkaipuun, sellainen iskee välillä itsellekin, kelpaisi muutama hellepäivä kyllä :)

      Poista
  5. Ihania kesäkuvi ja oli todella hauska lukea vastauksiasi ! Taidan tehdä tämän haasteen itsekin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!