Musta kesäasu


Kyse ei ole siitä, minkä kokoinen olet vaan siitä, miten kannat kokosi.

Yksi tämän kesän suosikeista on ollut tämän asun pohjakokonaisuus, siis tuo viime kesänä Tampereen Stokkalta ostettu tirkoo hame ja sen kanssa musta t-paita. Se on taipunut jakun alle siistimpänä, se on ollut useamanpa päivänä töissä neuletakkien ja jakun alla. Se on tässäkin samalla tavalla kun niin usein aikiasemminkin, valkoisten tossujen ja huivin kanssa. Se tuntuu olevan se oma luottokokonaisuuteni tälle kesälle, kaikkea muuta kuin kesäisestä väristään huolimatta. Muistan ostaneeni hameen lähes itku kurkussa Stoccalta kun oli pakko ostaa joku alaosa. Olimme siihen mennessä kiertäneet useamman kaupan ja jalassa olivat housut, joille Neiti oli päättänyt viskoa aamupalaa. Ei pesumahdollisuutta ja reissua vielä yksi yö jäljellä. Tuntui vaikealta löytää mitään ja kiukkuisen epätoivoisena kiukuttelin jo miehellekin, että menen kohta ilman housuja sitten ja mökötänhotellihuoneessa. Aikuisuuspisteet pakkasella kyllä siinä keskustelussa omalta osalta...

No, tämä kuitenkin löytyi, sen jälkeen tämä onkin ollut ahkerasti käytössä. se on mukavan rento mutta samalla juuri riittävän asiallinen. Vähän vaikeampi yhdistelmä hameella. Tällä voi istua hiekkalaatikolla ja mennä töihin ja tehdä kaikkea siltä väliltä. Hameen kanssa paras paita on tutntunut olevan tämä liki 10 vuotta vanha H&M:n paita. Tämä on luotto paitani ja näitä on kahdessa muussakin värissä. Musta on silti suosikkini. On sääli, ettei tätä puseroa saa enää, omistin näitä enemmänkin jossain vaiheessa, mutta yksi kerrallaan ne ovat hajonneet hiljalleen.

Kaikkineen tämä on sellainen hyvä pohja, jonka päälle rakentaa kokonaisuus kun kokonaisuus. Kaikki tuntuu toimivan ja kaikki tuntuu sopivan tämän kanssa. Sen takia tämän varmaankin etsinkin päälleni uudelleen ja uudelleen. Laukku on ollut ahkerasti työveskana siitä saakka kun sen kotiutin, se myös toimii joka kokonaisuuden kanssa, toisaalta ei kyllä yllätä, että sininen laukku sopii omasta mielestäni kaiken kanssa. Olen huomannut tosin änkeväni sitten enemmän tavaraa kun on tarpeen. Siellä on nimittäin ollut neuletakista lähtien kaikkea mahdollista ja kyllähän ne sinne mahtuvatkin. Vähemmänkin voisi toki olallaan kantaa mukana. Tuleeko teillä kannettua lukussa liikaa kamaa jos laukkuun kerran mahtuu?

Musta ei ehkä värinä ole se jonka ensimmäisenä yhdistän kesään, mutta tämän kanssa olen kyllä mieltäni sen kanssa muuttanut ja alkanut pitämään tätä enemmänkin. Samoin mustavalkoisia kokonaisuuksia olen pitänyt yllättävän paljon. Voisi jotenkin ajatella, että pitäisin värejä enemmän, mutta ei. Pinkki ja vaaleanpunainen ovat mukana edelleen, samoin valkoinen tietnekin, mutta muutoin tunnun painottavan kevään jälkeen tas vähän tummempia kokonaisuuksia. Ehkä se ihan pastellinen vaihe on ohi? Tai ainakin haluan taas pukea päälleni vahvempia värejä, kuten yleensäkin kesällä. Tosin syksylle haaveilen vaaleanharmaasta pitkästä neuletakista hupulla ja samalla muustakin jälleen vaaleammasta väristä. On se omituinen tämä mieli kun heitelee edes takaisin, mutta onneksi vielä muutamien värien välillä eikä mitään sen radikaalimpaa ole ilmestynyt. Paitsi että huomaan haaveilevani sellaisesta isommasta rantalaukusta joka olisi olkea. Oikeasti, minä! Olkilauku! Kaikkea sitä tämä muodinmaailmassa surffaaminen saakin aikaan. Toistaiseksi olen sen jättänyt osamatta mutta en tiedä kauanko pysyn päätöksessä. Eisiis niitä pieniä pyöreitä käsilaukkuja vaan sellainen kaunis isompi veska jonne voisi vaan laittaa kaikki tavarat ja viedä yhtä hyvin rannalle kuin töihinkin. Kaikkea sitä ihminen miettiikin.

Kesäitä ja lämmintä viikkoa ihanat! Ja hyvää lomaa teille joilla se Juhannuksesta alkoi!

Paita: H&M // Hame: Stockmann // Laukku: Mulberry (ostetu käytettynä) //
Kengät: TommyHilfiger // Huivi: Balmuir


Postauksen asukuvat: Teemu Salminen


Sama kokonaisuus  vähän eri tavalla äitienpäivä lounaalla:



Ja vielä toisella tavalla:

Kommentit

  1. Hyvänäköinen kokonaisuus ja totta, se miten kannat asun on se tärkein juttu!
    Aurinkoista kesää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Vaatteen kantaminen on musta tärkeintä koko pukeutumisessa. Ei se, onko se kroppatyypille "just oikea" vai mitä, kunhan itse viihtyy siinä.

      Aurinkoista kesän jatkoa sinulle :)

      Poista
  2. Tosi hyvä asukokonaisuus. Katsoin ensin, että on kokohame, kun jotenkin sopii niin hyvin nuo osat yhteen. Ihana iso huivi ja valkoiset tennarit täydentävät asukokonaisuuden. Kaunis sinä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina <3 Joo, musta kokonaisuus hämää, mutta ovat tosiaan erilliset osat. Toimivat toki erikseenkin, mutta jotenkin yhdessä nämä ovat olleet suurin suosikki. Valkoiset tennarit ovat kesän suosikki asuste jo monta vuotta olleet.

      Poista
  3. Se että viihtyy jossain vaatteessa, näkyy kyllä heti ulospäin. Tosi kiva ja monikäyttöinen mekkonen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Olet ihan oikeassa, se että on itselle sopiva kokonaisuus näkyy kantajastaan aina :)

      Poista
  4. Niin samaa mieltä, itseensä tyytyväinen ihminen on aina kaunis. <3 Pus Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on, se vaan on vaikeammin toteuttu kuin sanottu. Onneksi elämässä on aikaa opetella. <3

      Poista
  5. Luulin kans aluksi että oli kokohame , kiva väri !
    Mahtava suomen kesä takana , kaislikoineen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katson joskus itsekin kuvista, että on muuten kiva mekko :D
      Kuvat on otettu Westedin rannassa, ei ihan uskoisi että tuo on ihan Länsiväylän varressa kiinni tuo paikka :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!