Oksa!


"Äiti, mikä toi on?"
"Se on äidin vaateoksa"
"Oksa!"


Kun asuntoa ensimmäisen kerran oltiin katsomassa mietin miten tämän sisustaisi niin että saisin puolipitoiset vaatteet jonnekin muualle kuin jollekin tasolle valumaan. Tiesin jo silloin haluavani vaaterekin kattoon, lyhyelle matkalle, vaikka rekki itsessään voisi olla pidempi. Aika monta kuukautta tätä sai odottaa mutta siinä se nyt on, oksa. Lapsen mielestä oksa kotona sisällä oli aivan hulvaton, äidin mielestä se on valtavan kaunis yksityiskohta ja ennenkaikkea persoonallinen. Se on oman äitini viime kesänä lakkaama ja nyt sain sen kattoon.

Idea sinällään ei ole mikään uniikki, Pinterest on pullollaan vastaavia ideoita. Hintaahan tällaiselle ei juuri tule. Valkoinen ketju on Prismasta, koukut katossa samoin samoin. Yksi ketju on katkaistu kahtia ja laitettu päistään roikkumaan koukkuihin. Oksa roikkuu ketjujen varassa. Oksa puolestaan oli ilmainen, lakka ei kovin montaa euroa maksanut, äidillä taisi vielä olla tätä mökillä. Lopputulos sen sijaan on valtavan kaunis ja vähän erilainen sisustusjuttu joka tuo raikkautta samalla koko makuuhuoneeseen. Hiljalleen se meikäläinenkin saa näitä sisustusjuttuja toteutettua siis. Ihme kevätsiivous vimma iski toissa ja viime viikolla ja melkein joka päivä piti ollakin sitten illalla siivoamassa jotain. Alkaa ainakin koti hiljalleen kiiltämään. Vaikka on sitä matkaa vielä. Olen aikaisemminkin sanonut että en ole mikään hyvä sisustaja, nyt kuitenkin saadaan niitä haluttuja juttuja jo paikoilleen. Seuraava operaatio onkin sitten vessan peilin vaihtaminen peilikaappiin (ammattilaisen toimesta tosin) ja vaatehuoneen kokonaan siivoaminen. PItäää siihen varata kyllä koko päivä jossain välissä, sinne kun on vain kertynyt kamaa ilman mitään organisoinnin tapaistakaan.

Takaisin tähän makuuhuoneeseen kuitenkin. Ikean laatikostojen päällä roikkivat siis puolipitoiset ja seuraavan päivän vaatteet valmiina. Korissa sen alla ovat sekä villasukat että sen hetken kotivaatteet. En viihdy työvaatteissa kotona ja johonkin nekin piti saada, joten kori tuntui luontevalta. Sen lisäksi käytössä olevat laukut kekottavat tuossa päällä, tai ainakin ne joihin vaihtelen tavaraa. Nämä laukut ovat kyllä vaihtumassa osittain keväisempiin, mutta ei ihan vielä kuitenkaan.

Kengät puolestaan, ne ovat elämäni kengät. Hääkengät ja ne ihan ensimmäiset kenkäni.Kumpikin koristeena, kumpiakaan en oikeastaan käytä. Hääkenkiä voisin kyllä, mutta en oikein ole keksinyt imssä. Todennäköisesti jos uusisin nuo nauhat niin näille olisi käyttöä, puna-valkoisina vähän vaikeat. Toisaalta ne ovat kaunis koriste myös.

Hiljalleen siis valmistuu tämä meidänkin asunto siis, pala ja kulma kerrallaan. Laittelen kyllä näitä sisustusjuttujakin tänne, ainakin aika ajoin kun jotain valmistuu. Mitään valtavan suurta omaperäisyyttä en usklalla luvata, monesti haen ideoita Pinterestistä joten uniikista ei ainakaa voi puhua. Toisaalta ei sen tarvitsekaan olla kun toimii meillä.

Missä te pidätte puolipitoiset vaatteet?

Leppoisaa sunnuntaita!


Muutama aikaisempi sisustuskuva siitä millaista meillä on löytyy tästä postauksesta:
Kun rutiini pettää - Uutta iltarutiinia etsimässä

Kommentit

  1. Upea oksa ja ei ole itselle tullut näin kiva keksintö vielä vastaan. Sydämellistä sunnuntaita Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tietysti itse kun Pinterestissä etsi sopivaa ideaa kattoon laitetusta rekistä niin vastaan tuli aivan kaikkea mahdollista, myös näitä oksia. Sokeutuuhan siinä kun kuva toisensa jälkeen katselee samanlaisia ihanuuksia :D

      Ihanaa viikon jatkoa Tiia! <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tykkään kyllä itsekin, tämä tuo vähän eloa ja erilaisuutta sisustukseen.

      Poista
  3. Ihan loistava idea! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  4. Ihana idea! Mulla oli tämmöinen edellisen kodin eteisessä, ja toimi sielläkin. Puolipitoisten vaatteiden säilytys on nykyisessä kodissa kyllä ihan hunningolla, ne meinaa olla siellä, mihin ne jätetään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eteisen rekkinä minäkin tämän ensimmäisenä bongasin ja toimisi kyllä niin hyvin siinäkin! Puolipitoiset vaatteet on jotenkin todella vaikeat, saada ne jonnekin fiksuun paikkaan tuntuu vaikealta ja niitä varten pitää ihan aidosti ajatella paikka. Sitten kun säilytystilaa ei muutenkaan ole valtavasti ja ne pitäisi olla helpossa paikassa niin herkästi jää tuolilla ja minne ikinä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!