Vaaleanpunainen ja musta keväälle


Keväänaika on luonnon herääminen, maaliskuun tuulet aamun ensi haukotus.

Se on kuulkaa niin että allerkijoittaneen kaapissa on nykyisin muitakin housuja kuin farkkuja. Tottakai niitä farkkuja on useammat ja edelleen ne ovat enemmistönä. Itseasiassa huomasin farkkuja olevan useammat kuin olin kuvitellut niitä olevan. Toisaalta niiden kunto oli huonompi kuin muistin eli kohta ovat nekin jossain muussa kuin farkkuina. Kaapissa on kuitenkin myös muita housuja, niistä esimerkkinä nämä jo tammikuussa kirpparilta löytyneet Karen Millenin kaprimittaiset housut. Ihastuin näihin samantien kun näin ne ja nyt sitten olenkin vain odottanut että pääsevät käyttöön. Näiden lisäksi kaapissa on myös leveämpi lahkeiset Tiger of Swedenin kirppariltä löydetyt caprit sekä Ommellisen rentoakin rennommat caprit. Huomaattako teeman? Voi kyllä, kaikki mustat ovat nyt sitten capri mittaisia joka ei ole näin viileällä kelillä vielä mikään fiksuin mahdollinen pituus. Saavat siis odottaa aikaa kaapissa kun voi mennä nilkat paljaana muutakin kuin tuollaisen lyhyen hetken joka menee kun kävelee autoon ja takaisin.

Vaatekaappia raivattuani viikonloppuna on muutenkin taas ihan eri fiilis pukeutua kun oikeasti näkee kaikki vaatteensa. Instan storyn puolella kerroin sunnuntaina paljonkin siitä mitä kaappiin jäi, kaikkineen aika paljon tavaraa vielä. Voisi tosin olla huonomminkin tämä homma, kasseja nimittäin poispäin on menossa niitäkin. Pahvilaatikoihin pakkaaminen saa tosin odottaa ensi viikolle, sen jälkeen lähtevät kaikki myyntiin. Muutama ehkä jää kierrätyksen puolelle, osa kun oli niin huonossa kunnossa ettö tuskin kelpaavat vaan menisivät lumppujen puolelle. Kaappiin ei ole samaa tahtia onneksi sitä tavaraa kuitenkaan tulossa enkä sitä sinne samaa tahtia edes halua. Viime viikolla listasin kevään toive ostoslistaani ( Kevään trendit - millaiseksi oma ostoslista muodostuu? ) oli aika vähän edes niitä toiveita ja sen mukaan ajattelin tässä mennä. Eiköhän niitä "oi kun ihana" vaatteita kuitenkin vastaan tule kun näitä kirpparilta katsoo. Saa nähdä mitä muuta tarttuu mukaan.

Tällä hetkellä tunnun pukevan ylleni aika usein vaaleanpunaista mustan kaverina tai sitten kokonaan vaaleita pastellinsävyjä valkoisen kanssa. Keli ei ole ollut paras niille vaaleille sävyulle, loska ja rapa tuntuvat kaipaavan mustaa vaatteisiin. Sen sijaan kun aurunko paistaa vähänkin katselen niitä vaaleita sillä silmällä. Kaapissa onneksi on valinnan varaa vielä vaikka kuinka. Liikaakin ehkä, vaikka kyllä niin odotan että saan kaivaa ne valkoiset housut myös esille. Niitä on tässä odotettu. Huomasin nimittäin, kerrankin kun tarkistin ajoissa, että kaapissa on yhdet valkoiset pellavahousut jotka olivat hyvät jopa jalassa. Tarve siis pellavahousuille on vähän niin ja näin. Tykkäisin tummista valkoisten lisäksi mutta saa nähdä tuleeko sittenkään ostettua. Toisaalta käytän niitä niin paljon kesän läpi että perusteltua olisi. Pellavahousut ovat haasteellinen vaate löytää käytettynä tosin, niiden kohdalla lienee pakko taipua ostamaan uutta.

Tuossa toivepostauksessa haaveilin vaaleasta takista, sellainen on kotiin tulossa sovitettavaksi. Selasin, taas, kirpapreita ja sieltä löytyi kiva vaihtoehto todella kohtuullisella hinnalla. Takkeja en ole aikaisemmin uskaltanut kirpparilta oikein katsoa, mutta hyvin vaikutti useammallakin verkkokirpparilla olevan niitäkin tarjolla. Vaikea vaatehan se siinä mielessä on että olisi kiva jos takki istuisi kunnolla. Siinä mielessä kirppari on aina riski, uskon kuitenkin tietäväni oikean koon ja myyjän laittamien mittojen avulla sain verrattua olemassa olevaan takkiin samalla. Josko se vaikka estäisi sitä iän ikuista ongelmaa noiden tummansinisten takkien kanssa - nimittäin pelkoa vaaleiden laukkujen värjäytymisestä. Olen useamman laukun pilannut pitämällä niitä tummien takkien kansa ja siksi se vaalea tuntuukin näin keväälle oikealta ratkaisulta. Toisaalta kaipaan joskus vaaleaakin, vaikka lapsen kanssa se vähän haasteellinen väri onkin. Sitten sitä aina muistaa, että on meillä pesukone, takkejakin voi pestä.

Tiedossa siis keväälle näillä näkymin vaaleanpunaisia neuleita, vaaleita laukkuja ja caprimittaisia housuja. Ei mikään huono yhdistelmä - siis ainakaan omaan makuuni.

Millainen on teidän suosikkikokonaisuus juuri nyt?
Aurinkoista torstaita!

Neule: Andiata (second hand) // Paita: Merkitön silkkipusero kirppikseltä // Huivi: Balmuir //
Laukku: Ted Baker (second hand) // Housut: Karen Millen (second hand) // Kengät: Converse

Edellinen mustapinkki kokonaisuus viime keväältä:
Mustaa ja pinkkiä keväälle

Kommentit