Kesähousujen ongelmat


Hyvät housut ovat kullan arvoinen löytö.

Omaan kesävaatekaappiini ovat kauan kuuluneet puuvilla tai pellava housut kesällä. Monta vuotta olen sellaisia pitänyt jättäen farkut odottamaan viileämpiä kelejä kaapin perälle. Monta vuotta olen kuitenkin myös tuskaillut saman ongelman kanssa nimittäin luonnon materiaalihousuilla on tapana löystyä käytössä ja siksi niiden täydellisten housujen löytäminen tuntuu ajoittain todella vaikealta.

Tämän kesän kesähousuja, siis puuvillaisia tai pellavaisia, on oikeastaan kahdet. Nämä kuvissa olevat jotka tilasin samantien kun lock down vähän Briteissä hellitti sekä toiset jotka löysin vähän vahingossa Lidlistä. Näiden, samoin kuin monien muidenkin housujen kanssa jotka ovat jotain muuta kuin sitä paksumpaa denimiä huomaan sen saman ongelman kuin monissa muissakin housuissa: ne löystyvät käytössä todella nopeasti.


Niin pellava kuin puuvillakin ovat parhaimmillaan suoraan pesusta otettuna. Mielellään ehkä vielä silitettyinä, mutta yhtään pidempään blogia lukeneet tietävät, että silittäminen on vihon viimeinen asia jota haluan oikeastaan tehdä. Muutama tunti jalassa ja suurin osa ohuista housuista, ainakin oman kokemukseni mukaan, löystyvät. Nämä kuvien housut eivät ole siitä poikkeus ja se on jonkun moisia ongelmia aiheuttanut, noin oman pääni osalta.

Huomaan edelleen paikoittain katsovani valokuviani ja miettiväni mitä ihmettä oikein olen pukenut päälleni. Asu joka kotona näytti hyvältä tuntuu aivan erilaiselta parin tunnin jälkeen ja jos sattuu olemaan sellainen päivä että peiliin katsominen on muutenkin ollut haasteellista aamulla, niin tämä ei ole mikään hyvä asia. Olenkin siis miettinyt miksi vuosi toisensa jälkeen tuollaisia housuja kuitenkin pidän ja onko kenties vika niiden mallissa?

Päälleni toki laitan ne vain ja ainostaan siksi että ne ovat viileät. Puuvilla ja pellava hengittävät paljon enemmän kuin paksumpi demin, puhumattakaan jostain keinokuidusta. Haluan muutenkin sen vaatteen olevan tavallista löysempi, sen seurauksena sitten lopputulos on monesti sellainen, että on päiviä kun löysät housut saavat aikaan sen että peilikuva omissa silmissäni vääristyy ja koen kaikki mahdolliset ja mahdomatkin negatiiviset tunteet siinä samalla.

Onko siis kyseessä väärä malli? Kaikki farkkuni ovat käytännössä samasta liikkeestä, sen sijaan housuja tilaan GAP:lta todella harvoin. Jostain merkillisestä syystä, vaikka ne farkut istuvat kuin unelma niin housujen malli on jotenkin aivan eri. Niinpä katson nämä ohuemmat kesähousut muualta ja tuntuu että joka vuosi eri paikasta. Lienee turvallista sanoa, että Juuri Ne oman malliset housut eivät siis ole vielä löytyneet kesähousujen osalta itselleni. Se ei toki estä minua pitämästä näitä nykyisiä housujani viikoittain. Tätäkin kirjoittaessa jalassa ovat ne toiset, kuvissa olevat ovat pyykissä. Jaksan nimittäin uskoa siihen että joku päivä vielä löydän ne Juuri Oikeat housut myös kesähousujen osalta.

Siihen saakka menen niissä mitä on. Jos jotain niin, roskiin en näitä heitä. Ne ovat kuitenkin hyvät housut ja itseasiassa ihastuin tuohon tummansineen ja raitaan. Ehkä ratkaisu olisi hankkia vähän edes paksummat pöksyt eikä aina näitä kaikkein ohuimpia. Ehkä ne pysyisivät kuosissaan paremmin? Vielä kun sen muistaisi ensi keväänä kun uusia housuja on jälleen miettimässä. Ehkä joku sekoite, puuvillan ja pellavan yhdistelmä voisi olla parempi, viileyttä ja mukavuutta samassa.

Koko kesää en kuitenkaan mekossa halua tai aio liikkua. Vaikka rakastankin etenkin kesällä mekkoja, niin housuissa on ehdottomasti kuitenkin puolensa ja edelleen haluan lämmössä housuissa viihtyä. Joissain muissakin housuissa kuin farkuissa, ne eivät itselleni oikein kesäpukeutumiseen kuulu. Ei siis ole helppoa tämä allekirjoittaneen pukeutuminen. Siitä huolimatta kuitenkin joka päivä on vaatteet saatu päälle ja kesästä nautittua. Kuvaa sitä, miten pitkälle on tultu noin henkisesti siitä, kun en meinannut päästä kotoa liikkeelle jos vaatteet eivät olleet sellaiset joissa viihdyin. Ehkä nämä kesän ohuet vaatteet ovat se viimeinen tyyssia sen suhteen mikä tuntuu hyvältä päällä ja mikä ei.

Millaisia kesän luottohousuja teillä on? Oletteko huomanneet samaa ongelmaa ja jos teillä on ratkaisu siihen niin millainen ratkaisu on ollut?

Aurinkoista torstaita!


Postauksen kuvat: Teemu Salminen

Enemmän niistä negatiivisista fiiliksistä ja miten olen täsäs vuoden niitä taklannut: 

Kommentit

 1. Hei Satu

  Itse olen löytänyt aika hyvän ratkaisun yhdestä lempi kaupoista ulkomailla.

  https://www.c-and-a.com/eu/en/shop/chinos-with-belt-2078385/2?categoryId=52502

  Nää on siistit ja silti riittävän kesäiset kun ovat ohuet. Toivottavasti löydät ne sun unelma housut. 🛍️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   kiitos vinkistä, vaikuttavat tosiaan kivasti vähän paksummilta housuilta. Pitääkin katsoa C&A:n valikoima tarkemmin läpi vielä, tuo malli ei ole se jossa koen viihtyväni tosin. Silti, kauniit housut ja kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Kesähousujen kanssa on aina vähän hankalaa, munkin on ollut vaikea löytää sopivia ja sellaisia, jotka pysyisivät juuri siistin näköisenä venymättä ja ruttaantumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ruttaantumisen kestän vielä, mutta löystyessä kun tuntuu housuihin tulevaan koon verran lisää tilaa niin harmittaa.

   Poista
 3. Kesähousuissa on eniten ärsyttänyt se, että niissä ei aina ole taskuja. Pellava ja puuvilla pöksyt tosiaan lörpähtävät päivän aikana, siksi en ole nyt pariin vuoteen ostanut sellaisia. Kesähousuina on trikoiset pöksyt tai leggarit...tiedän, olen vähän tylsä pukeutuja :)
  Ihanaa torstai-iltaa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se minusta ole tylsää että on vaatteet joissa oikeasti viihtyy ovat ne vaatteet joita pitää ympäri vuoden, parempi se niin on. Pellavahousuissa olen itses bongannut taskuja kyllä, mutta se että voiko niissä housujen ohuen materiaalin vuoksi oikeastaan pitää mitään ilman että kokee housujen tippuvan onkin sitten toinen juttu :D

   Poista
 4. Ratkaisin kesähousuasian väljien pellavahousujen sijaan ihan valtavilla pellavahousuilla. En muista mistä ne ostin, mutta malli on kauttaaltaan liehuvalahkeinen, ja ovat vielä numeron liian isot (villi veikkaus että ostettu siis alesta). Vyö on välttämätön asuste, mutta todella kivat, väljät ja vilpoisat kesähousut. Itse väittäisin että ovat jopa tyylikkäätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä kivalta tuollaiset housut, toistaiseksi ei ole vastaavan tyyppistä mallia tullut vastaan, mutta eiköhän se jossain vaiheessa tule se täydellinen kesähousu vielä vastaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!