9.5.2012

Hyvän mielen haaste vol 2.

Sain Raparperilta ja Anettelta Hyvän mielen haasteen, jossa tulee kertoa 10 asiaa, jotka saavat minut hyvälle tuulelle. Olen tehnyt samaisen haasteen maaliskussa, mutta ajattelin tällä kertaa keskittyä ns. arjen pieniin asioihin, siihen tylsään arkeeni, viimeksi kun kerroin yleisluontoisemmin asioista. Kaikki postauksen kuvat on haettu samasta paikasta eli osoitteesta: http://weheartit.com/ , samainen osoite, joista moni on päätynyt inspiraatiokuvikseni.

1. Kotinörtin tekemä aamukahvi.


Minä olen ehkä yksi maailman vaikeimmista ihmisistä aamuisin, en ole mitenkään aamuihminen ja jos on herättävä aamulla kellonsoittoon ja tiedossa ei ole esim. reissuun lähtöä tai muuta kivaa, niin olen kyllä yksi mörökölli. Silti joka ikinen arkiaamu minut saa hyvälle tuulelle Kotinörtin valmiiksi keittämä kahvi. Mies kun lähtee töihin juuri kun herään niin valmiina oleva kahvi pelastaa aamuni ja jopa keskellä minun aamukiukkuani saa hymyilemään.

2. Valokuvaaminen.


Olen blogin myötä oppinut mielestäni paremmaksi valokuvaajaksi kuin mitä olin ja mielelläni myös erilaisia tilaisuuksia valokuvaan. Onnistunut valokuva saa minut aina hyvälle tuulelle. Kuten vaikka eilen kun Elinan kanssa extempore päätimme Helsinkiä kuvata siellä ollessamme, todella kauniita kuvia, jotka saivat minut hyvälle tuulelle. Elinan eilisessä merkinnässä on ensimmäinen kuva mallina siitä, missä kuvasimme ja mitä. Arvatkaa muuten, kuinka orpo tunne on tänään, kun aamukoomassani (ja kiireessä) unohdin kameran kotiin! Siis unohdin! Kameran! Apua!

3. Hyvät (tai huonot) keskustelut ystävien kanssa.


Kävin viimeksi eilen kaksi hyvää keskustelua ystävieni kanssa. Kävimme illalla Nnan kanssa verkossa hyvinkin vakavamielistä keskustelua ja jälleen kerran muistin, miten onnekas olen, kun saan käydä näitä keskusteluja. Puhuimme kumpaakin harmittavista ja mieltä painavista asioista ja ainakin oma elämäni oli jälleen paljon parempi sen keskustelun jälkeen. Toivottavasti omalta osaltani häntä sain autettua.

4. Työkaverin elämäniloinen ja aurinkoinen asenne.


Minulla on työkaveri, jonka kanssa käyn lounaalla joka päivä. Kutsun häntä tästä eteenpäin Hobitiksi, johtuen pituudestaan (kyllä, hyväksytin nimen hänellä). Hän on uskomattoman hyväntuulinen ihminen ja joka aamu minä saan aurinkoisen "Huomenta" huikkauksen osakseni, ei siinä voi olla myrtsinä kun toinen suhtautuu jopa vihaamiini aamuihin niin aurinkoisesti.

5. Hyvän tuoksuinen huulirasva.


Minä rakastan hyväntuoksuisia huulirasvoja. Käytän huulirasvoja päivittäin. Ei pitäisi totuttaa huuliaan tämmöiseen, mutta en voi itselleni mitään. Rakastan kaikkia ihanan tuoksuisia huulirasvoja, joita pidän työpöydällä muutaman ja laukussa vähintään yhden. Vielä parempi, jos niistä saa vähän väriä huuliinsa, korvaavat arkena minulla huulipunan kyllä.

6. Tämä kuva.


Olen vuosia lukenut fantasiakirjallisuutta (paljon myös muita kirjoja) ja en vaan voi sille mitään, että tämä kuva saa joka ikinen kerta hymyilemään. Se on kuin mikäkin valintapylväs, että mitä tänään voisi lukea. Löysin tämän kuvan oikeastaan hyvin hiljattain, mutta kyllä se vaan saa aikaan hyvän mielen joka kerta aikaan. Ihan kun saisin valita, mihin rakastamistani maailmoista sukellan.

7. Ruuanlaitto ja leivonta.


Minä rakastan ruuanlaittoa. Rakastan uusien reseptien kehittämistä ja muokkaamista (yleensä kyllä luen reseptin jostain kirjasta/katson ohjelmasta, mutta sovellan niitä aika paljon). Laitan mielestäni hyvää ja maistuvaa kotiruokaa (ainakin Kotinörtti on aiheesta samaa mieltä). Leivon harvemmin, mutta teen mielelläni kyllä vaikka jälkiruuan illanistujaisiin. En kauheasti kyllä kokkaakaan muille kuin Kotinörtille ja siskolleni, mutta nämä kaikkea muuta kuin puolueettomat tahot ovat ruokaani kehuneet ja pidän mielelläni tämän mielipiteen ainoana oikeana. Ehkä vielä joskus rohkaistun lähimmät ystäväni kutsumaan luokseni syömään vaikka rakastamaani espanjalaista kanaa paistetuilla valkosipuliperunoilla.

8. Nauraminen.


Tämä nyt ei varmaan paljon selittelyä kaipaa, mutta juuri äsken nauroimme oman "nelikkomme" (avokonttorissa siis neljän ihmisen pöydät kiinni toisissaan sermeillä erotettuina) kanssa vedet silmissä kun me aikuiset ihmiset keskustelimme siitä, miten äitiys ja lapsistaan huolehtiminen ei koskaan lopu. Mallina oman Äitini soitto tämän vuoden tammikuussa "Siellä on aika kylmä, onhan sulla pipo?" Kyllä äiti, minulla on pipo päässäni kun kävelen autolle. Emme siis nauraneet missään nimessä pahantahtoisesti vaan hyvällä todeten, että lienee joku äitigeeni se huolehtiminen.

9. Opiskelu itseäni varten.


Olen siinä vaiheessa elämää, että opikseluistani on sen verran kauan, että olen tässä pari päivää katsellut itselleni erilaisia kursseja. Yhdelle kesäyliopiston luennolle ilmoittauduinkin jo ja syksyksi kaipaan jotain kivaa opiskelua. Odotan innolla työväenopiston uutta kurssitarjotinta, mikäli käy niin, etten erääseen etäopetuksella tapahtuvaan opiskelujuttuun pääse enää (ammatitutkinto omaksi ilokseni, mutta tietenkin sinne olisi pitänyt hakea yhteishaussa jo). Ihan vaan itseäni varten, uuden oppiminen, se saa minut hyvälle tuulelle aina. Kun en lue vaihtaakseni ammattia tai ns. pakolla, niin opiskelukin on muuttunut paljon kivemmaksi.

10. Tavallinen arki.


Minä elän tuon lauseen mukaan, koetan ainakin. Arjessani on pajon asioita, jotka saavat minut hyvälle tuulelle. Ne ovat pieni asioita, joita tulee vastaan joka päivä. Koetan nähdä elämän positiivisessa valossa ja tehdä töitä oman onneni eteen. Minusta jokaisessa päivässä on jotain positiivista, vaikka vain lyhyen hetken verran. Tiedän kuuluvani näihin yltiöpositiivisiin ihmisiin aina välillä, mutta sopeudun omaan elämääni paljon paremmin, kun muistan itseni ja läheiseni ja pyrin elämään niin, että minulla on hyvä olo. Esimerkkinä: tänään on edessä tavallinen koti-ilta ruuanlaiton ja sohvalla röhnötyksen parissa ja minä odotan suunnattomasti sitä vapaata. Sitä ennen odotan kuitenkin lounasta Hobitin kanssa. Minä saan onnellisuuteni tavallisesta arjesta, en tarvitse mitään suurta ja hienoa, jotta voisin kokea olevani onnellinen.

En haasta tähän ketään, mutta toivon jokaisen joka haluaa tämän tehdä, niin tämän myös tekevän.

6 kommenttia:

 1. Nautin kovasti kanssasi keskustelusta eilen, ja niin monena muunakin päivänä. Tätä oli hauska lukea. Mietin, että voisin rohkaistua itsekkin laittamaan blogiini tämän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tottakai laita vaan, minä voin ihan haastaakin sinut näin kommentissani, jotta teet tämän :)

   Poista
 2. Tottakai keitän kahvin, pelastan oman nahkani riidoilta aamuisin. Eikä se hymyilevä avovaimokaan mikään huono asia aamulla ole.

  VastaaPoista
 3. Jos voisin, likettäisin tätä. :D

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!