29.5.2012

Kysymyksiä ja niihin vastauksia.

Sain vielä ihanalta Muotisalongin Tuijalta tämän yhdentoista kysymyksen haasteen ja vaikka tämän olen jo tehnyt, niin mielelläni teen uudelleenkin. Tässä siis tiistain ratoksi kasa kysymyksiä:

1. Miten aloitit bloggaamisen (tai blogien lukemisen)?
Aloitin blogien lukemisen paljon ennen kuin aloitin bloggaamisen. Ensimmäinen blogi, sellainen jota luen edelleen oli Ostolakossa. Päivittäin palaan tähän blogiin edelleen sen kosmetiikkasuositusten takia. Hiljalleen aloin lukemaan muotiin, pukeutumiseen ja lifestyleen liittyviä blogeja enemmänkin. Muutaman ystävän ja työkaverin kehoituksesta sitten aloitin oman blogin kirjoittamisen viime vuoden kesäkuussa. Kuukauden päästä tulee siis vuosi täyteen tämän kirjoittamista.

Inspiroiva työpiste on vielä hakusessa, se voisi olal tällainenkin.
2. Mikä bloginluomisessa (tai lukemisessa) on mukavinta?
Aivojen tyhjennys, jos ihan rehellinen olen. Töiden jälkeen kun saa heittäytyä ihan muuhun maailmaan, siihen jota ennen edustivat naisten lehdet, nykyisin enemmän ja enemmän blogit. Tottakai luen edelleen lehtiäkin, mutta huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Lukemiani blogeja yhdistää siis juurikin se "hömppä". Toki luen muutamaa vakavampaakin enkä pahasti, jos bloggaaja vakavammasta aiheesta kirjoittaa, mutta pidän asukuvista ja muusta, joista saan inspiraatiota omaan elämääni ja pukeutumiseeni. Juuri se kevyt osa elämästään, jonka bloggaaja blogiinsa laittaa on se, jota haluankin lukea.
3. Entä haastavinta?
Olla provosoitumatta. En onnekseni ole kohdannut vielä haasteellisia kommentteja omassa blogissani, en sellaisia kuin jossain muissa saa nähdä. Välillä kuitenkin hermostun suunnattomasti muiden blogeissa olevista kommenteista, silloin kuitenkin totean, että josko en kommentoi mitään. Sinällään olen onnekas, kun blogini on niin pieni, että tämän varmasti moni ohittaa olan kohautuksella. Rakastan kyllä kommentteja ja ne ovat blogini suola, mutta se loanheitto, jota näen joskus muualla on kamalaa katsottavaa.

Erilaisetkin voivat olla ystäviä - vaikka vaan erilaiset jäätelöannokset kyseessä.
4. Keskusteletko blogeista ystäviesi kanssa?
En oikeastaan kauheasti. Välillä siitä, mitä he lukevat, mutta aika harvan kanssa. Hymähtelevät kyllä välillä sille, miten paljon kuvaan, mutta tämä hyväntahtoisessa merkityksessä, enkä sitä ole missään nimessä pahalla missään vaiheessa ottanut.
5. Miten puolisosi (tai ystäväsi) suhtautuu harrastukseesi?
Kotinörtti on oikeastaan kamalan tukeva ja sanonut, että tukee harrastustani mielellään. Kiltisti mies ottaa kuvia päivän asuista, viimeksi eilen totesi, että hänestä on tullut jo aika hyvä sarjakuvaamaan.  Koetamme tukea toistemme harrastuksia kyllä, minä hänen tietokoneharrastustaan (josta en ymmärrä kyllä kauheasti mitään).

Ihania tarinoita ja mieleenpainuvia kirjoja.
6. Mikä on paras lukemasi kirja?
Tämä on kovin vaikea kysymys. Luen paljon, todella paljon. Voisin vastata sen, mitä yleensäkin vastaan joka on Tolkienin Taru Sormusten Herrasta. Siinä on kyllä kolme kirjaa samassa, niistä en osaa valita. Rakastan hyvää kirjallisuutta ja fantasiakirjallisuus on lähellä sydäntäni (muiden ohella). Taru Sormusten Herrasta antoi kuitenkin sysäyksen siihen, mitä olen nyt. Siitä on 17 vuotta kun luin sen ensimmäisen kerran ja samalla tiellä olen edelleen. Sen takia se on kirjavalintani.
7. Mikä on mieleenjäädyin taideteos, jonka olet nähnyt?
Voi näitä on niin monta, mutta koetan eritellä teille ne itselleni rakkaimmat. Yksi hätkähdyttävimmistä omalla kohdallani on Eero Järnefeltin Raatajat Ranahalaiset joka ainakn viime tarkismalla löytyi Ateneumista. Silloin kun kävin, oli samassa huoneessa myös toinen kotimainen suosikkini Albert Edelfeltin Luxembourgin puistossa. En osaa sanoa, mikä teoksissa puhuttelee, mutta kummastakin pidän suunnattomasti ja voisin monta tuntia kumpaakin katsella. Tästä tulikin mieleeni, että voisin käydä taas Ateneumissa.
Olisi ainakin komeat maisemat.


8. Mitä on vielä jäänyt tekemättä? 
Tahtoisin käydä Uudessa-Seelannissa. Se on ollut jo pitkään haaveeni, mutta vielä en ole sinne saakka päässyt. Monta muutakin asiaa on jäänyt tekemättä, mutta asiat tulevat kun ovat tullakseen. Nämä elämän isoimmat muutokset. Myös pienempänä asiana, kirjahyllyni ovat sekaisin ja ne pitäisi jaksaa järjestää.  Isompaa ja pienempää on vielä näkemättä ja kokematta vaikka paljon olenkin tähän mennessä jo saavuttanut.


9. Paljasta jokin outo tapasi.
En tiedä onko tämä outo tapa vai enemmänkin neuroosi. Tiedän laittavani auton ovet lukkoon, silti tarkistan vielä kahvaa kokeilemalla, että ovathan ne varmasti lukossa. Haluan olla varma, että ne myös ovat lukossa. Neuroosin puolelle tämä varmaan menee, joskaan ei elämää haittaavan puolelle. Jos jotain outoa (ja ehkä hassua) tapaa hakee, niin suunnaton määrä erilaisia kurkkupastilleja, joita on töissä. Tuppaan aina hetken mielijohteesta ostamaan uuden askin joten nytkin noita vajaita on tuossa se viisi kappaletta. Koetan aina kovasti saada syötyä edelliset pois, mutta heikkoa on menestys välillä.
Rakkautta on jaettu sateenvarjo <3

10. Mikä on paras asia elämässäsi?
Ystävät, läheiset, perheeni. Kyllä se paras asia elämässäni silti on rakas mieheni, joka jaksaa tällaista tuuliviiriluonnetta. Tukee ja kannustaa tekemään, mitä itse haluan tehdä ja vielä kaiken kukkuraksi tykkää hirveän paljon samoista asioista. 

11. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?
Olen tiiviisti heinäkuun viimeiselle viikolle töissä. Sen jälkeen menoissa on ulkomaanreissu ja yhdet häät. Kesäsuunnitelmana noin muuten on istua aina aika ajoin töiden jälkeen pihalle ja lukea kirjaa, nauttia kesän lämmöstä ja tehdä viikonloppuna mahdollisesti lyhyitä reisuja joko yön yli tai yhden päivän mittaisia. Varsinaista suurempaa suunnitelmaa ei vielä tuon ulkomaanreissun ja häiden lisäksi siis ole ja pidän siitä, että on vapaus päättää menoista joskus extempore.

En suuremmin tätä laita eteenpäin, varmasti jo kaikilla kiertänytkin. Olen kysymyksiäkin omasta puolestani jo esittänyt, jos haluat niitä katsella, niin ne löytyvät täältä. Kuvat puolestaan lainattu täältä.

Oikein kaunista tiistaita jokaiselle!

Here are some question I was asked to anwer. In short they ask for example when I started blogging (almost a year ago) and what is my favourite book (The Lord of the Rings). Sory about this beeing only in finnish and not able to even tell you in short what's it all about.

6 kommenttia:

 1. Nyt on ainakin hyvä syy mennä Ateneumiin, kun hieno Sjerfbeck-näyttely aukeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ehdottomasti sinne on siis mentävä. En olekaan siellä melkein vuoteen ollut. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. Minulle kävi samoin, blogeja luen mieluummin kuin naistenlehtiä. Meitä on muutama, jotka olemme kommentoineet tässä asiassa samoin kuin sinä. Jotenkin naistenlehdistä on tullut liian ammattitaitoisia, tai ainakin vaatejutut ovat liian hienoja, kaukana oikeasta elämästä tai suoria vaatemerkkien mainoskuvia. Blogeissa on paljon enemmän itselle läheisiä vinkkejä. Raatajat rahanalaisset ja Luxembourgin puisto ovat molemmat parhaita suomalaisia töitä. Edellisestä kirjoitinkin jo täällä http://www.muotisalonki.com/2011/10/eero-jarnefelt-kaski.html
  ja jälkimmäisestä voisin yrittää tulevaisuudessa tehdä analyysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi muistan tuon merkintäsi Järnefeltistä, luin sen ja koukutuin sen jälkeen lukemaan blogiasi enemmänkin :)

   Samaa mieltä olen tuosta naisten lehtien mainoksilta ja liian hienolta tuntumisesta. Vaatejuttujen vika on mielestäni myös "mainoskuvien" lisäksi siinä, että hyvin usein ne ovat todella kalliilta merkeiltä eikä meikäläisellä ainakaan ole varaa Pradaa tmv. ostaa vaikka kivoja olisivatkin. Kuten totesit, blogeista saan maanläheisempiä ja "normaali" hintaisia vinkkejä.

   Poista
 3. Mukavia vastauksia, Ateneumissa pitäisi taas piipahtaakin :). Kivaa kesää Sinulle!

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!