29.4.2018

Connemara nationalpark ja Galway bay


Matkustaminen on terveellisin addiktio.

Näin sunnuntaina on vielä hyvä nojata tuolissa taaksepäin ja matkata vielä viimeiset Irlannin reissun paikat. Torstaina ja perjantaina sää suosi matkaajaa. Kirkkan sinistä taivasta peittävät valkoiset pilvet repesivät aamusta ja sen jälkeen taivasta olikin koko päivän ajan näkyvillä. Suuntaismmekin siis pienen shoppauksen kautta Connemaran kansallispuiston puolelle.

Olemme käyneet muutaman kerran aikaisemminkin kansallispuiston puolella. Diamond Hill on paikallisten mukaan vuori, itse sanoisin että kokonainen 800m kipuaminen ei ole ihan vuori, mutta saa siinä kiivetä, yllättävän jyrkkää paikoin. Neidin kanssa ei tietenkään korkeinta reittiä voi mennä, ei vaikka toinen on kantorepussa. Sen verran jyrkkää mäkeä on tiedossa ja kokemuksella tiesin, että vaikka alhaalla ei tuule, niin siellä ylhäällä muuten tuulee. Niinpä reissuksi valikoitui varsin tehokas 3km reissi, josta ensimmäinen puolikas noustaan ylöspäin ja sai kyllä jalat oikein tehokasta treeniä siinä samalla.  Takaisin sitten käveltiin jo paljon parempaa ja leveämpää reittiä. Joo, sen reitin voisi myös nousta, mutta kyllä se vaan on parempi otta itseltään luulot pois tiukemman nousun kanssa.

Kansallispuiston etuna on myös oikein hyv leikkipaikka ja hyvä kahvila josta saa kelpo lounaan varsin hyvällä hinnalla. Leikkipuisto tietysti oli meidän Neidille vähän semmoinen että kaikkeen ei päässyt, mutta kyllä keinulaudalla voi pienenkin kanssa mennä. Liukumäessä laskemisen riemu oli aivan valtavaa. Neiti nauraa kikatti uudelleen ja uudelleen, alkoivat isin ja äidin reidet olla vähän maitohapoilla.

Koska päivä oli niin valtavan kaunis ajettiin vielä Sky Roadin kautta takaisin, tuli siinä Atlantin reunalla istuttua hyvä tovi jos toinenkin. Mies pääsi salakuvaamana Neidin nukkuessa tyytyväisenä autossa samaan aikaan. Voisin istua tunti tolkulla tuolla merele tuijottaen, sinällään ei pahemmin sitä viihdykettä reissuille kaipaa. Meri riittää varsin hyvin. Toki, se ei ole se tapa jolla muu perhe haluaa matkustaa joten en voi vaan varata aikaa sille nököttämiselle.

Perjantaina käytiin vielä Galwayn lahden rannalla kävelyllä matkalla Dubliniin ja kentälle. Salthill on osa Galwayta ja rantabulevardi varsin hulppeaa katsottavaa. Ainakin hyvällä kelillä. Sen verran ollaan tykätty siitä, että seuraavan kerran saatetaan ottaa siitä rannasta hotellia. Sitä on alkanut aivan eri tavalla arvostamaan leikkipaikkojen mahdollisuuksia verrattuna siihen miten niihin edes kiinnitti huomiota vielä vuosi sitten.

Reissussa parasta antia olivat kyllä, jälleen kerran, maisemat. Tällä kertaa niitä sai oikeasti myös kuvattua. Totesinkin jossain vaiheessa, että siitä on ihan liian kauan aikaa kun olen ottanut viimeksi reissusta kunnolla kuvia jollain muullakin kuin kännykällä. Valtavan suuri kiitos siis Focus Nordicille ja Panasonicille. Kuvat käytännössä ovat kaikki käsittelemättömiä, olen vähän laiska sen kanssa, joten kameran pitää itsessään tehdä riittävän hyvää jälkeä. Kuvia tuli otettua myös paljon enemmän kun mitä näissä postauksissa näkyy, osa menee kehyksiin saakka, sen verran kaunista jälkeä saatiin aikaan.

Sellainen oli tämä reissu, alkaa olemaan aika palata hiljalleen arkeen päin. Vaikka johan sitä on reilu viikko täällä jo treenattua sitä arkea.

Rentouttavaa sunnuntaita!Postauksen kuvat otettu Panasonic Lumix TZ90
Yhteistyössä Focus Nordic

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja varmasti upea paikka! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania maisemia. Tekisi mieli joskus käydä, mutta ei noihin maisemiin pääse tutustumaan varmaankaan ilman autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Osaan pääsee bussilla mutta ei se kovin helpoksi ole tehty. Jos Dublinista lähtee bussilla niin että Galway on majapaikkana niin sieltä tehdään retket noihin kaikkiin paikkoihin, Salthillille kävelee keskustasta semmoisen puolisen tuntia. Vaatiihan se säätämistä silti, auto helpottaa todella paljon kyllä.

   Poista
 3. Mä oon vuosikausia haaveillut Irlannin matkasta, mutta vielä se on toteuttamatta. Toisaalata, mulla on 50vee matka vielä lyömättä lukkoon, tiedä vaikka Irlanti valikoituisikin matkakohteeksi.

  Pakosti sitä lasten myötä katselee maailmaa eri silmin. Reilun 10 vuoden päästä ei enää leikkipaikat kiinnosta, vaan pitää keksiä jotain muuta 😊

  Hilpeää vappua 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, tuskin noita leikkipaikkoja niin montaa vuotta katsellaan, mutta tällä hetkellä ne ovat kyllä akuutteja asioita pienen kanssa.

   Hyvää viikon jatkoa! <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!