Marjapuuroa piristämään - kevät uutta vaatekaapissa


Elämä ei ole itsensä löytämistä vaan itsensä luomista.

Hiljalleen, aikojen saatossa, olen huomannut taipuvani enemmän ja enemmän hempeämpään, jopa tyttömäiseen, tyyliin ja väreihin. Huomasin rikkovani sitä ajatusmaailmaa, että pukeutumiseeni kuuluisi vain ja ainostaan sinistä, valkoista ja mustaa ripauksella punaista. Huomasin rikkovani ajatusta siitä, että rusetit, röyhelöt ja muu perinteisesti ajatellen tyttömäisempi ei voisi kuulua omaan tyyliini ikinä. Huomasin kuitenkin jo nelisen vuotta sitten ensimmäisen kerran tuijottavani sitä: Pinkkiä jakkua. Kaapissa on pitkään ollut yksi oikeasti kirkas ja värikäs jakku, nimittäin luottotuote turkoosi jonka vuorikin on tässä ehditty korjaamaan. Olen etenkin keväisin kaivannut sen rinnalle toista kirkasta jakkua. Muutoin kun kaapissa on muutama musta, yksi valkoinen, kaksi harmaata ja kaksin kappalein tummansinistä. Ne eivät ole kyllä mitenkään päin kirkkaita värejä itselleni, ne ovat niitä omia neutraalejani.

Suurin ongelma tässä on ollut se, mikä on se toinen kirkas väri. Turkoosi kun ei ole se vaihtoehto, sehän on jo kaapissa. Hiljalleen huomasin katsovani pinkkiä. Ensimmäinen kerta tosiaan nelisen vuotta sitten. Tapiolan Stokka oli vielä vanhassa lokaatiossaan ja muistan Hilfigerin aleja katsoessani kiinnittäneeni huomioon viereisen osaston GANT:n kevät uutuuteen - kirkkaan pinkkinä hehkuvaan jakkuun. Järki nousi kuitenkin todella nopeasti vastaan, jakku oli uutuus, sen hinta oli sen mukainen ja en ollut ollenkaan varma tulisinko pitämään sitä ikinä. Se jäi kuitenkin kummittelemaan mielen perukoille.

Pari vuotta takaperin sovitinkin jo pinkkiä jakkua, mutta olin raskaana ja totuuden nimissä silloin on aivan turha ostaa mitään vaatetta joita kuvittelee pitävänsä sen jälkeen, kroppa tämän ikäisenä kun muuttui sen verran urakalla että tulisi lähinnä paha mieli. Sitten aloitin tammikuussa kaipaamaan enemmän ja enemmän väriä ja erilaista tyyliä mietin entä jos se jakku olisikin jotain muuta kuin kirkas pinkki, kävisikö vaaleanpunainen? Selasin Bestsellerin verkkopaukkaa mielenkiinosta useampi viikko takaperin ja silmiini iski tämä marjapuuron värinen jakku Vero Modan puolella. Huomasin palaavani katsomaan sen kuvaa uudelleen ja uudelleen. Se on sopivan rentoa materiaalia ollen silti siisti. Valmiiksi käärityt hihat ovat enemmän kuin just eikä melkein minä. Värinä marjapuuro on sen hempeän vaaleanpunaisen ja pinkin välissä oleva kompromissi, mutta ennen kaikkea se sopii todella hyvin sinisen kanssa.

Emmin tilausta kuitenkin viikon. Olin jo useamman kuukauden koettanut katsoa kirpparilta jotain, mutta vastaan oli tullut vain mustaa. Niinpä sitten tilasin tämän ja pakko sanoa että onneksi tilasin. Parissa viikossa tämä on päässyt useamman kerran jo käyttöön, tuntuu toimivan niin farkkujen, hameiden kuin mekkojenkin kanssa. Juuri sellainen kuin halusin ja tuo ihan erilaista väriä asuihin. Sieltä se vaan hiipi, vaaleanpunainen eri sävyissään kaappiini ja enää en kyllä luopuisikaan. Sen verran hyvin on juurtunut jo paikoilleen.

Mikä on teidän suhteenne itsellenne uusiin väreihin vaatteissa, iskeekö samantien vain kestääkö makustelu pitkäänkin?

Aurinkoista keskiviikkoa!

Jakku: Vero Moda // Paita: H&M // Huivi: Balmuir // Laukku: Balmuir // 
Farkut: GAP // Kengät: Nike


Enemmän meikäläisen arjesta löytyy somen puolelta, ota seurantaan:

Se toinen värikäs jakku eli turkoosi löytyy puolestaan: 

Kommentit

  1. Mun kesälemppareita on pinkki ja turkoosi. Ne iskee aina.

    Sellainen makusteltava väri on yleensä ruskea. Olen tosi huono valitsemaan mitään ruskeaa itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosi ja pinkki on molemmat tosi kivoja kesän värejä kyllä <3

      Mulla on ruskean kanssa vähän sama homma, löydän harvemmin kivaa sävyä.

      Poista
  2. En tiedä, mutta meillä tuntuu nyt jotenkin sun kanssa tänä keväänä kulkevan ajatukset / värit samoja latuja. Justiin ruokiksella nimittäin pysähdyin vaateliikkeen ikkunan eteen ihailemaan mitäpäs muuta kuin pinkkiä neulejakkua :).

    Värit, joita mun vaatteista ei todennäköisesti koskaan tule löytymään, on oranssi ja keltainen. Ja violetti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Greatminds thing a loke olen kuullut sanottavan :D Ehdottomasti sit kuvia jos pääsyt pinkin ostamaan :)

      Mulla on muuten sama oranssin ja keltaisen kanssa myös. En vaan näe niitä itselläni enkä osaa ajatella edes että pukisin päälleni. Sekin siis samalla linjalla, mutta hei jotain eroakin: Mulla on violettia ihan kaapissa saakka hameen ja paidan verran.

      Poista
  3. Marjapuuronvärinen... Ehdottomasti oma suosikki, ollut jo vuosikymmenet. Ja vaaleanpunainenkin. Vaaleansinistä aina ihailen, vaan se missään sävyssä sovi itselle niin osaan jo pidättäytyä. Kirkkaankeltainen on väri jota ei nähdä kyllä minunkaan kaapissani. Sinapinkeltainen neule löytyy ja siitä kyllä tykkäänkin, mutta se on kyllä poikkeus. Muuten mennään värin osalta marjapuuro-vaaleanpuna-beige-valkoinen-ruskea-harmaa osastoa aika pitkälti.
    Tosi kivalta näyttää tuo sävy ja sopii kauniisti sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta sulla on tosi kaunis väripaletti vaatteissa. Kauniisti yhteen sopivia vaatteita kaikki joista tulee harmoninen kokonaisuus.

      Kiitos Sari! Marjapuurosta luultavasti tuli uuden tyyppinen suosikki täälläkin, sen verran paljon ihastuin.

      Poista
  4. Aivan ihana ja todellakin toimii ja hyvä kun hankit. <3 Muistan miten aikoinaan mietin pitkään vaaleansinisen blazerin hankintaa. Nyt tekeekin mieleen kaivaa kaapista oma vaaleanpunainen mokkatakki, jakkumallinen. :)

    Ihanaa torstaita Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 Joidenkin vaatteiden kanssa sitä vaan miettii pidempään ja pidempään. Empii käyttääkö kuitenklaan ja sitten kun se vaate on hankittu niin kappas kun tulee pidettyä alvariinsa.

      Ihanaa torstaita Tiia! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!