Sininen jakku - luottovaate ympäri vuoden


Luota aina perusväreihisi - niiden kanssa kaikki näyttää paremmalta.

Itse uskon, että meillä jokaisella on omat perusvärimme. Monelle se on musta, se voi myös olla valkoinen, ruskea tai kuten itselleni sininen. Sekä farkun sininen että tumman sininen ovat olleet luottovärejäni jo pidempään. Toki se ei ole ainut perusvärini, niihin kuuluvat myös musta, valkoinen ja nykyisin enevissä määrin myös tuo huivissa oleva vaaleanpunainen. Näistä ehdottomasti pisimpään kaapissa on kuitenkin ollut sininen jakku. Tuollainen samanlainen kuin näissäkin kuvissa ole. Ei sama jakku, mutta samaa mallia oleva jakku sinisenä. Se tuntuu itselläni sopivan aivan jokaiseen kokonaisuuteen jonka kanssa sitä keksinyt vaan päälleni kokeilla. Hyvin usein se on yllä valkoisen puseron ja farkkujen kanssa, niinkuin tässäkin.

Jos viime viikolla kaipasin mukavuutta asuihin niin näissä hehkuu se luotto vaatteen leima aivan kaikissa. Jakku saa kivaa yksytiskohtaa käännetyistä hihoista ja samoihin kuviin on päässyt myös yksi uusimmista kirpparihankinnoista, nimittäin aivan tuollaisen hailakan vaaleanpunainen Balmuirin huivi jonka nappasin Pinjan Zadaa tarjonnasta kun sen bongasin instastoryn kautta. Se on juuri niin pehmoinen ja ihana kun olin kaupassa hypistellytkin, löytää kirpparilta oli sitten vielä parempi homma. Se kuvien toinen kirppari löytö - Mulberryn laukku on ollut arkipäivien laukkuna tässä siitä saakka kun se saapui. Pienempään vaihdan viikonloppuna ja iltaisin, mutta tähän mahtuu juuri sopivasti bulletjournal ja muut jutut joita ainakin väitän itselleni että tarvitsen mukana päivisin. Se, onko kaikki käsilaukussa oikeasti tarpeen on sitten aivan oma keskustelunsa.

Käytettyjen maailmassa kun tässä on seikkaillut tovin jos toisenkin niin olen uskaltautunut minäkin myymään jotain omia vanhoja. Pakko sanoa, että onhan se motivoivaa kun saa vanhoja pois ja uutta tilalle ja suurin osa on edes käytettyä. Ollaan nimittäin pisteessä jossa kaipaan uutta vaatekaappiin ja sieltä saa lähteä vanhoja juttuja surutta pois. Ei niissä sinällään mitään vikaa ole, mutta hiljalleen ollaan pisteessä jossa on hyvä uudistua. Toisaalta ollaan myös tilanteessa, että ne vanhimmat vaatteet vaikka muuten olisivat ehjiä ja hyviä eivät mahdu hartioista. Kuten ystävä tässä viime viikolla totesi "sun pitää lopettaa pumppaaminen". No, voin kertoa että se ei ole vaihtoehto. Sen verran koukussa olen, hyvällä tavalla, kuntosalilla käyntiin, että en ole luopumassa. Lähinnä se tarkoittaa, että osa mekoista istuu vyötäröltä ja lantiolta mutta ei enää hartioista ja ne ovat saaneet lähteä myyntiin. Sama on ollut jokusen paidan kohtalona. Ihan hauska harrastus vaikka toistaiseksi niillä ei kyllä rahoiteta sitä määrää joilla uusia on ostettu.

Tämä on kaikkineen tämmöinen perus arki kokonaisuus, päivänä kun ei ollut ihan kesäkeli enää. Kuvat voisi, jos taustaa ei katso, voisi ollaihan hyvin olla otettu tammikuussa, maaliskuussa kun vaikka lokakuussakin. Sama kokonaisuus toimisi kaikissa näissä. Sen verran "perusminä" tuo taitaa olla. Vaan olkoon, on niitä perusjuttujakin oltava siellä kaapissa, mielellään toki koko kaapillinen vaikka täynnä. Alkaa hiljalleen olemaankin kun vanhat siirrän pois ja uusia suosikkeja tulee tilalle. Sinällään uusissa ei ole mitään ihmeellistä, on vaan aika uusiutua ja katsoa eteenpäin. Tyyliä sen mukaisesti kiskaista mukana eteenpäin kun se oma itsekin kasvaa siinä mukana.

Mitäs pidätte, millaisia klassikoita teillä on kaapissa?
Ihanaa maanantaita ja energistä uutta viikkoa!

Jakku: Next// Huivi: Balmuir (ostettu käytettynä) // Paita: H&M //
Farkut: GAP // Kengät Tommy Hilfiger 


Sama sininen jakku vähän erilaisella paidalla ja eri huivilla:

Enemmän asiaa siitä mainitusta tyylin muutoksesta:

Kommentit

  1. Klassikko, joka on pakko olla, löytyy napeilla ja napitta ja kippariversiona. Tämä on mun lempparivaatteita ehdottomasti.

    Kivaa uutta viikkoa Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimen omaan! Ehdottomasti klassikko johon on hyvä turvautua uudelleen ja uudelleen ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!