Pitkästä aikaa trikolori


Sininen, punainen ja valkoinen kevään varmoina valintoina.

Keskiviikkona kerroin uudesta takista (Klassikko tummansinisenä) ja ajattelin että palataan siihen klassikon alla oleeseen kokonaisuuteen vielä näin keskiviikon kunniaksi. Tässä kokonaisuudessa on näitä omia kevään klassikoitani enemmän kuin tarpeeksi. On raitapaitaa ja punaista huivia, on farkkua, tennaria ja vielä kaiken päällä tummansininen jakkukin. Kaikkineen sellainen kokonaisuus jonka meikäläisen päällä on voinut nähdä enemmän kuin yhden tai kaksi kertaa. Tässä asussa ehkä eniten tällä hetkellä ilahduttaa tuo isommilla raidoilla varustettu paita. Se on yksi viimeisimmistä kirppislöydöistä, mutta sitäkin tulin miettineeksi useammin kerran. Ei siksi, ettenkö tietäisi onko sille käyttöä vaan siksi että mietin onko useammalle t-paita malliselle raitapaidalle oikeasti käyttöä. Lopulta totesin, että toisessa on ohuemmat raidat, toisessa paksummat, joten kyllä sitä käyttöä tulee riittävä määrä.

Viime viikolla tuli vietettyä aikaa muutenkin vaatteiden parissa aika suuri osa vapaa-ajasta. Huolimatta kelistä päätin tarttua härkää sarvista ja edeltävän viikonlopun eteisen siivouksen innottamana kävin iltaisin läpi hissuksiin kaikki muutekin vaatteet. Vaatekaapissa on taas yllättävän paljon tilaa. Olin ajatellut nimittäin, että kaapissa on vain juttuja joita käytän vaan ei, kyllä sieltä tuli vastaan sitten niitäkin joita en käytä vaikka kuinka haluaisin. Vaatteita jotka ajatuksen tasolla ovat tosi kivoja, mutta joita lopulta en sitten vaan pidä vaikka kuinka haluaisin. Ihan hyvä muistutus siihen, että pitää edelleen käydä vaatteet läpi neljä kertaa vuodessa - niitä vaan kasaantuu aina uudelleen ja uudelleen. Nykyisin toki myös Neidin vaatteet on käytävä läpi.

Keväällä ja suksullä käyn vaatteet läpi sovittamalla jokaisen niistä. Se on aikaa vievä prosessi ja joko siihen menee yksi iltapäivä niin että kukaan ei ole kotona tai kuten nyt, siihen menee useampi ilta kun käyn muutama hylly kerrallaan läpi vaatteita. Keskellä talvea ja kesää vilkaisen nopeasti pintapuolisesti läpi onko joku vaate joka jää käyttämättä tai joka ei enää oikeasti istu. Karsimisessa siis oikeasti mietin enemmän sitä missä vaatteessa viihdyn kuin mitään muuta. Vaikka kuinka koetan miettiä tätä jo sovittaessa, niin aidosti en ole mikään maailman paras siinä että heittäisin super armottomasti vaatteita pois. En ainakaan enää kun kaapissa tuntuu olevan vain suosikkeja. Vaan joskus ne suosikitkin ovat väärän kokoisia, surukseni kaksi juhlamekkoa lähti kierrätykseen ihan vain koska vaikka ne istuvat vyötäröltä ja lantiolta niin selän lihasten takia rinnan ympärys ahdistaa ja hengittäminen olisi ihan kivaa.

Karsitteko te usein vaatteita läpi? Ja jos niin miten usein?


Se toinen raidallinen pusero jonka takia tätä piti harkita hyvän aikaa:

Kommentit

 1. Minä karsin vaatteita sillä lailla, että kun vaatteet näyttää liian kulahtaneita, niin joutavat pois kaapistani. Sitten jos tulee vastaan arkivaatetta, jota ei vaan tule käytettyä, niin sen kiikutan Konttiin. Mutta en tee mitään järjestelmällisiä läpikäyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on kyllä, kulahtaneet joutavat pois. Mulla on kroppa kohdannut niin monta muutosta viimeisen viiden vuoden aikana, että harvempi vaate on ehtinyt oikeasti kulahtamaan kunnolla. Mutta kyllä, ne lentävät aina armotta pois.

   Poista
 2. Joku päivä toivon olevani yhtä järjestelmällinen! Olen putsannut kaappeja turhista vaatteista aivan liian laiskasti, joten niihin on päässyt kertymään vaikka mitä. Jokunen viikko sitten aloitin siivousprojektin. Hyvin lähti käyntiin, mutta karsittavaa löytyy edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tämä kaikki alkoi aikana, kun asunnossa oli yksi hyllyllinen vaatekaappi ja yksi kapea kaappi jossa oli tanko, ja sinne piti mahtua myös ei sesongissa olevat takit. Siinä oppi aika armottomaksi vaatteiden kanssa.

   Kannatan karmista hiljalleen, kaikki kerrallaan ei ollut mulle ainakaan toimiva. Ottaa ensin osan ja parin kuukauden päästä sitten seuraavan satsin, ei tunnu niin pahalta myöskään heittää kerralla hirveää määrää ;)

   Tsemppiä karsintaan!

   Poista
 3. Voi - minulla on käynnissä ikuisuuden kestävä vaatteiden karsinta! Sen verran paljon niitä pitämättömiä tai pieneksi tai suureksi käyneitä vaatteita on, että voisin varmaan perustaa oman kirpparin;) Mutta pikku hiljaa ne kasat pienenevät ja ehkä joskus onnistun siinä, että jopa löydän etsimäni vaatteen - ja ei tule enää kekoja penkoessa eteen vaatetta, jota en ole koskaan käyttänyt enkä edes muistanut olevan olemassakaan.
  Riemullista pääsiäistä, Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä puolensa kun oikeasti näkee vaatteensa. Vaikka kyllä se tuntuu oikeasti aika karmivalta hommalta alkuun kun sitä tavaraa vaan on ja on ja on. Pieneenkin tilaan saa aika paljon ängettyä ;)

   Ihanaa pääsiäistä!

   Poista
 4. Pitäisi karsia, mutta laiskottaa... Nyt on kyllä Satu asu, jonka näkisin just meikäläisen päällä. Asuun yhdistyy kaikki omat lempparivärit ja raidat.

  Sydämellistä pääsiäistä teidän perheelle Satu ja kiitos niin ihanasta kommentista blogiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä aina operaatio käydä kaikki läpi, menee aikaa hyvät määrät :)

   Kiitos Tiia ❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!