Farkkumekko - Taas se sama


Olla hyvin pukeutunut on kaunis tapa olla kohtelias. 

Monesti sitä sanoo, että "käytän tätä vielä monta kertaa" ja joiden vaatteiden kanssa se on enemmän paikkansa pitävä lause kuin toisten vaatteiden. Tämä sininen mekko on ollut niitä mekkoja, joita olen pitänyt ja stailannut useammallakin tavalla tässä kesän aikana. Alkuun on sanottava, että päin vastoin kun muutama muu mekko, tämä on lopulta aika kesäinen. Mekko on ohuehko enkä näe, että tällä olisi ihan ympäri vuoden kuitenkaan kunnolla käyttöä. Jonka takia olenkin koettanut nyt sitten kesällä pitää entistä enemmän. Tulee se hetki syksyllä kun totean tämän olevan liian ohut ja nostan siis kaappiin odottamaan syksyä.

Mekko itsessään se sellainen täysin muodoton suorana putoava taskullinen... no, säkki. Ollaan rehellisiä. Tämä on mekko, jonka kanssa koen että on pakko käyttää vyötä, muutoin lopputulos olisi jotain aivan kammottavaa. Joka kerta vyön olenkin löytänyt ja sen takia mekko onkin päässyt käyttöön useamman kerran. Tällä kertaa laitoin kokeeksi vaalean vyön, tähän saakkahan se on ollut aina musta. Asusteet sitten sen mukaan samaa vaaleaa. Huivi on hentoinen vaaleanpunainen, laukku harmaa ja tossut? Arvasitte oikein, valkoiset. Mutta mikä tässä mekossa kiehtoo?

Itseasiassa yksi ensimmäisistä asioista on juuri se säkkimäisyys. Tiedätte ne päivät, kun mikään kangasvatsan seutuvilla ahdistaa, tämä on niihin päiviin juuri sopiva. Vähänkin jos on turvonnut olo, on tämä se oma valintani. Tämä menee yhtä lailla hiekkalaatikolla kuin töissäkin, vähän riippuen siitä, mitä tämän kanssa muutoin pitää päällään. Helppo heittää vaan päälle, helppo asustaa paljon pidemmälle.

Vaatteen monikäyttöisyydestä on tullut itselleni suurempi ja suurempi arvo vaatetta valitessa. Jos sitä ei voi pestä pesukoneessa, se jää ostamatta. Jos siinä ei ole kaikki haluamani asioita, kuten mekoissa usein haluan olevan hihat, se jää ostamatta. Vuosikausia kipuilin sen kanssa, että vaatekaapissa oli "ihan kivoja" vaatteita vaikka kuinkamonta, mutta lopulta vähemmän sellaisia kaikki kriteerit täyttäviä. Jossain vaiheessa, useampi vuosi takaperin oikeastaan, tein päätöksen että jos se ei täytä kaikki kriteereitä se saa jäädä kauppaan. Sen koommin en ole oikeastaan katsonut taakseni. Toki, jokaisessa vaatteessa ei ole taskuja, mutta jos vaate on riittävän kiva ja täyttäämuut ehdot niin harkitse. Mutta asiat kuten riittävä pituus, fiksut materiaalit jne ovat sen sijaan niitä ehdottomuuksia joista en tingi.

Millaisia vaatimuksia teillä on vaatteelle?
Aurinkoista keskiviikkoa!

Mekko: Next // Huivi: Balmuir (ostettu käytettynä) // Laukku: Balmuir // 
Kengät: Converse // Vyö: Tommy Hilfiger


Postauksen kuvat: Teemu Salminen

Sama mekko - kaksi aivan eri lookkia:

Kommentit

  1. Tuo on kyllä kiva, farkkumekko on ajaton ja sopii niin vapaa-aikaan kuin töihinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvä mekko, jonka valitsen useammin päälle kuin monet muut mekot. Toisaalta siihen varmasti vaikuttaa sekin, että sitä ei kylmillä keleillä enää ohuutensa takia voi pitää, niin pidän nyt sitten urakalla :)

      Poista
  2. Hei Satu,

    Olen lukenut blogiasi jo pitkään ja iloinnut sen aktivoitumisesta. Kiitos mukavista lukuhetkistä! Blogisi on niitä harvoja, joita nykyisin luen. Se on mukava poikkeus valtavirrasta ja kertoo aidosta ihmisestä ja elämästä. Kamppailen ylipainon kanssa ja olen niin onnellinen, jos näytän vielä jonain päivänä yhtä sopusuhtaiselta kuin sinä! Pidän tyylistäsi ja asenteestasi.

    T: Kaisla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisla <3

      Kiitos sinulla ihanasta kommentista. Haluan blogissa olla itselleni uskollinen, kirjoittaa itselleni tärkeistä asioita ja ennen kaikkea kirjoittaa juuri siitä mistä itse haluan ja mikä on itselleni tärkeää. Luulen, että sen takia tekstissä tuntuu olevan oikea ihminen takana.

      Ylipaino on asia, josta olen useamman kerran miettinyt kirjoittavani ja siitä karikkoisesta tiestä miltä se itsestäni tuntuu, mutta sen aika tulee joskus. Tsemppiä sen kanssa, tiedän ettei se ole helppoa!

      Ihanaa heinäkuuta Kaisla! <3

      Poista
  3. Ihan mun näköinen vaate. Pakko myöntää, että nykyään aina ykkösenä taitaa tarttua ensin vaatteen kauneus, mutta jos vaate ei ole mukava, en sitä hanki. Mukavuus on numero ykkönen ihan kaikessa ja siksi on korkkaritkin jääneet unholaan. Lauantaina häihin ja sinne pitäisi jotain korkkarikenkulia koipiinsa ujuttaa, apua.

    Ihanaa loppuviikkoa Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauneus ja mukavuus onneksi kulkee tosi usein käsi kädessä sitten kuintekin. Ei aina, mutta mukavia kauniita vaatteita on kuitenkin olemassa.

      Korkkarit voi onneksi vaihtaa häissä mataliin jossain kohtaa iltaa. Johan siinä menee koko juhla pilalle jos koko ajan jalkoja sattuu.

      Rentoa viikonloppua Tiia! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!