Korkkarit kattoon?


Pukukoodi: Ykköset ylle

Kun saa kutsun juhliin joissa sanotaan pukukoodiksi ykköset ylle, niin hetken aikaa ainakin itse mietin että laitanko todella iltapuvun päälleni vai menenkö polvimittaisella. Tiedän, tämä on kovin harvalla tämä sama "ongelma" joka tuntuu itseäni kuitenkin vaivaavan tässä kohdassa. Olen monta, liiankin monta ehkä, kertaa sanonut että juhlamekot ovat aidosti se heikkouteni. En osaa luopua oikeastaan mistään ja koska niitä tulee pidettyä kuitenkin harvoin ne ovat uudelleen ja uudelleen hyvän näköisiä. Joten aidosti on myös valinnan varaa...

Paitsi että tällä kertaa jouduin oikeasti kokeilemaan joka ikisen kaapissa olevan läpi. Jätin pois lapsen synttäreillä pitämäni, koska koen sen päivämekkona. Se on täydellinen päivällä alkavissa häissä, synttäreillä jne. Jotenkin kuitenkin miellä illalla alkavaan ykköset ylle juhlaan toimivan yksivärisen mekon paremmin. Joten... mekot kaapista sängylle ja sovittamaan. Tiedättekö, taitaa olla edessä se hetki kun osasta luovun kuitenkin osasta niitä. On nimittäin tilanne jossa selkä on levinnyt sen verran että vaikka tilaa olisi kuinka vyötärön ja lantion kohdalla niin selästä kiristävät aivan liikaa. Ymmärrettävä ongelma, mutta silti vähän harmittaa. Menee nimittäin suosikkini siinä samalla ellen löydä jostain ompelijaa joka pystyy asialle jotain tekemään.

No, kaapissa on onneksi valinnan varaa, kuten tämä viime kesän kaason mekkoni jonka yhdistin huivin sijaan mustan boleron ja uuden laukun kanssa. Huivin kanssa tämä on ehdottomasti juhlavampi, mutta vanhojen ystävien kanssa halusin olla miettimättä pysyykö huivi harteillani vai ei.Toisaalta viihdyn myös enemmän boleroissa,huivit ovat siis harteilla vain poikkeustilanteissa, käytännössä siis häissä. Valinta oli siitä oiva että saatoin keskittyä johonkin muuhun kuin huivin noukkimiseen käsivarrelle takaisin.

Tämä mekko on siitä ihana, että se oikeasti tuntuu hyvältä päällä. Kovin harvoin, ainakaan oman kokemuksen mukaan, juhlavaate tuntuu mukavalta mutta tämä on sitä. Mekon voi myös vesipestä kunhan tekee sen hellävaraisesti. Ei siis tarvetta kuivapesulle. Kaiken tämän päälle se vielä mätsää hääkorujeni kanssa joita pääsen noin muutoin käyttämään aivan liian harvoin. Ne siis kruunasivat kokonaisuuden simppelin sileän niskaponnarin kanssa. Kampaukseen olisin mielelläni panostanut enemmän kuin yhden korun verran ponnarin lenksun päällä, mutta asia joka on edelleen muuton jälkeen kateissa: Rasia jossa on aivan kaikki hiusten koristelujutut ja pinnit. Onneksi löytyi yksi musta ja sillä sai jotain edes aikaan.

Kaikkineen ilta oli ihana ja juhlat mahtavat. Olla niiden omien ihmisten keskellä, jotka on tuntenut sen 15+ vuotta tuntui hyvältä ja oli oikein tervetullutta vaihtelua arkeen.

Viikon takaisista tunnelmista siis aurinkoista maanantaita ja hyvää uutta viikkoa!

Mekko: Next // Bolero: VeroModa // Korut Kalevala Koru (Meri-sarja) // 
Laukku: Rebecca Minkoff (second hand) // Kengät: Deichmann

Sama mekko viime vuoden syyskuussa
Sähkönsininen ja musta kaason värivalintana

Kommentit

  1. Mekko on kaunis ja sinä näytät hyvältä 💪

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Maikku <3 Halkio oli hyvin edukseen tilassa jossa käveltiin portaita pariinkin kertaan :)

      Poista
  3. Wow, näytät megahyvältä. Niin se myös on, että harva juhlamekko tuntuu hyvältä ja pitää vielä kestää ne korkkaritkin. Mutta jos mekko on vielä mukava päällä, niin sitä jaksaa juhlia myöhään yöhön. :) Kivaa uutta viikkoa Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia <3 Tuo on jännä tuo juhlamekkojuttu, voisivat tuntua hyvältä mielellään päälläkin, tai sitten oon ostanut lian edulliusia ja salaisuus on jossain tonnien puvuissa just se että ne tuntuu hyvältä :D

      Yömyöhään ei silti mukavassakaan mekossa jaksanut juhlia, kotona olin jo yhden aikaan. Mutta siihen saakka ilta oli aivan ihana <3

      Poista
  4. Näytät kyllä aivan upealta, wautsi! Mekon sininen väri sopii sinulle hyvin ja mekon leikkaus korostaa upeasti sinun hoikistunutta vartaloasi.
    Kivaa viikkoa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Mekko on kyllä hyvin imarlevalla leikkauksella tehty myös.

      Ihanaa viikon jatkoa! <3

      Poista
  5. Kaunis mekko. Minulla ei ole juhlavaatteita juurikaan. Kesäksi ostin uuden juhlapuseron rippijuhlia varten ja sitten sitä juhlahamettani en löytänytkään mistään. Todella mystinen katoaminen. Jouduin vetämään jälleen juhlat läpi samalla mekolla ja bolerolla, joilla olen käynyt kaikki juhlat viimeisen kuuden vuoden ajan. Onneksi niitä ei ole ollut paljoa :) Mutta nyt vannoin, että kyseinen mekko, vaikka kiva onkin, oli päälläni viimeistä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Kumma juttu tommoinen katoaminen kyllä, toivottavasti löytyy vielä!

      Minusta on ihailtavaa että joku menee samoilla juhlavaatteilla, haluaisin osata sen taidon kun kuitenkin töissä menen aika samoilla viikosta toiseen... No, ehkä opin joku päivä siihen että en ihastele uudelleen ja uudelleen uusia juhlamekkoja... Sitten joskus ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!