Poroja ruokkimassa Nuuksiossa


Tiesitkö että Nuuksiossa saa ruokkia poroja?

En minäkään tiennyt kunnes viime viikonloppuna lauantai aamusta mietin mitä perheen kanssa tehtäisiin ja surffasin Espoon kaupungin sivuilla. Löysin sieltä Nuuksio Reindeerparkin joka ilokseni oli auki lauantaina. Ostimme siis verkosta liput ja suunnistimme koko perheen voimin kirpsakkana lauantai päivänä ruokkimaan poroja. Kaksi vuotiaalle tämä oli elämys, mutta pakko sanoa että aikuinenkin viihtyi oikein hyvin. Poroja kun pääosin näkee vain Lapissa niin olihan se hienoa päästä kohtaamaan sellainen varsin lähietäisyydeltä. Taapero nautti olostaan ja reippaasti ruokki poroja koko ämpärillisellä jäkälää. Poroilla kun oikeastaan ole hampaita,ylähampaita ei ollenkaan ja pienet nysät alahampaina niin ei tarvinnut niin paljon edes pelätä lapsen puolesta. Lapsi siis kyllä on varovainen mutta äidit ovat joskus (köhainaköh) ylisuojelevia.

Sai myös paistaa tikkupullaa ja nokipannukahvit. Tosin meidän junnulle pimeän puoleinen kota oli vähän liiankin jännä, joten kahvit ja korvapuustit syötiin turvallisesti ulkona. Kaikkineen elämys joka ei ainakaan ihan hetkeen unohdu, ei aikuisilta mutta puheesta päätellen ei pieneltäkään. Poroja pitäisi päästä ruokkimaan jo uudelleen.

Tällaiset lähimatkailut perheen kanssa ovat kyllä viikonlopun huippuhetkiä itselleni. Ainahan niiden ei ole tarve maksaa oikeastaan mitään,välillä sitten on kiva vähän erilaisia elämyksiä kuten tämä. Nuuksiosta on syksyn ja talven aikana tullut koko perheen suosikki ja siellä on käyty parissakin paikassa useamman kerran. Tähän pororeissuun yhdistettiin sitten ihan kunnolla kahvittelu vielä uudelleen kun oli poikettu Luotokeskus Haltian museossa. Seuraavalla kerralla sitten varmaan taas vaan paistamaan nakkeja, sekin tuntuu olevan taaperon mielestä yhtä suosittua hommaa.

Oletko sinä kuullut Nuuksion poroista?


Edellisen blogissa olleen perheretken juttu blogissa:

Poropuiston sivut: Nuuksio Reindeerpark

Kommentit

  1. Ihana vinkki, enkä tosiaan ole moisesta kuullut ikinä vaikka Nuuksiossa käynyt ja pk-seudulla asunut aina. Täytyykin laittaa muistiin, jos tulis piipahdettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti katsoa tämän aukioloajat. Oli ihan mahtava paikka vierailla :)

      Poista
  2. Eipä ole edes tullut mieleen, että täällä etelässäkin voisi olla poroja. Oli varmasti mahtava reissu :) Kiitos vinkistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli, tämä oli aikuiselle myös uusi kokemus. En ollut koskaan aikaisemmin ruokkinut poroja, en edes siellä Lapissa :)

      Poista
  3. En ole kuullutkaan, että Nuuksiossa on poroja. Saattaisi meidänkin alakoululaiset innostua porojen syöttämisestä, teini ehkä ei ;) Itsehän syöttäisin poroja mielelläni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se teinikin lämpenee sitten kun kaverit ei ole näkemässä ;) Minä tykkäsin itse kyllä ruokkia myös.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!