Villasekoite tunika - leudon talven pelastava vaate


Kun kaadut, nouse uudelleen.

Siitä ei ihan kovin montaa viikkoa ole kun kerroin teille aloittavani Harkitumman oston vuoden. Halusin ja haluan edelleen pysyä tässä samassa, mutta päivänä muutamana huomasin silti klikkaavani kasan uusia vaatteita ostoskoriin ja maksavani ne myös sen suuremmin ajattelematta. Miksi ostin? Pääosin koska olen koko tammikuun ajan poistanut kaapistani vaatteita enemmän ja enemmän kaapista sen kuun alun karsinnan jälkeenkin. Vienyt kierrätyskeskukseen, lähettänyt myyntiin ja kerännyt kangaskeräykseen. Tuntui että kaapissa ei kohta enää ole vaatteita tai ne ovat väärän kokoisia ja siihen jonkunlaiseen ahdistukseen ostin useamman uuden vaatteen jotka tulen teille tämän viikon postauksissa esittelemään myös.

Mitä vaatekaapissani oikein tapahtuu? Miksi vaatteet eivät enää istu? Kropan muutos jonka sali ja ruokavalio saavat aikaan noin tiivistetysti sanottuna. Osa kiristää hartioista, osaan vaatteista hukun. Eikä tämä ole huono asia, ei todellakaan. Paitsi tämän harkitumman oston vuoteni kannalta. Olen sen verran alkutekijöissään vielä Harkitummassa ostossa, että kirppariostojen kanssa se tuntuu todella vaikealta. Uusien vaatteiden kanssa olen harkinnut todella tarkkaan ja ostanut yhden jonka ostosta päätin jo joulukuun puolella (perus mustan t-paidan kierrätykseen lähteneiden tilalle, ostin joulukuussa yhden ja tykästyttyäni siihen nyt toisen).

Löydettyäni Rekki.fi palvelun huomaan kuitenkin olevani koukussa - hyvällä tavalla ja siksi haluankin olla näiden kohdalla itseäni kohtaan lempeämpi. Kyllä, "sorruin" ostamaan kaappiin uusia vaatteita ja nyt aion nauttia näistä. Toisaalta olen kaapista raivannut näille myös tilaa, siinä mielessä pysynyt lupauksessa itselleni "yksi sisään, yksi ulos". Ulos on lähtenyt muutama enemmän. Kuvittelin raivanneeni kaapista jo paljon mutta näemmä siellä on edelleen tavaraa. Saa nähdä maltanko keväälle saakka ennenkuin kiskon kaikki ulos, sovitan läpi ja laitan takaisin vain sopivat.

Kaapissa on monia vaatteita joita en ole vielä blogiin saakka saanut laitettua, tämän kerran tilaus piti sisällään valkoisia ja vaaleanharmaita vaatteita. Siis niitä rakastamiani vaaleita joihin haluan verhoutua mielellään koko vuoden ympäri mutta joita saa kaupasta pääosin vain keväällä. Onneksi kirpparilla niitä saa edes jotakuinkin ympäri vuoden.

Kirpparilta metsästämisessä on myös oma viehätyksensä. Pyrin ostamaan sieltä myös vaatteita joita ostaisin muutenkin, sellaisia joille tulee aidosti käyttöä. Tottakai kirppariltakin tulee tehtyä joskus hutiostoja, mutta toistaiseksi olen tehnyt niitä vain muutaman. Keskityn ostamaan ennen kaikkea klassisia vaatteita, sellaisia jotka itselläni toimivat ja joita tiedän pitäväni. Helppoa se missään nimessä ei ole, ne samat klassikot ovat haluttua tavaraa ja menevät monesti nopeasti. Sellainen saalistuksen viehätys tässä on myös.

Tämä ohut villasekoite tunika on yksi sellainen klassikko. Ihastuin väriin, ihastuin kuvioon mutta samalla myös siihen miten ohut tämä on. Leuto talvi joka etelässä valitettavasti on, tuntuu tarvitsevan ohuempia villakerroksia ylleen. Tämä oli se ensimmäinen löytö jonka seurauksena selasin kaappiini muutaman munkin upean vaalean vaatteen. Enkä kyllä voi oikeasti olle pettynyt tähän! Toimi sekä toimistossa että vapaalla, on juuri sopivan lämmin mutta hihattomana kuitenkin sopivan viileä. Vaate jonka voi mikä tahansa aamu poimia farkkujen seuraksi ja olen tyytyväinen.Sellainen syksyn, talven ja alkukevään luottovaate joka pelastaa monta aamua vaatekriisiltä.

Mitäs pidätte?
Leppoisaa tiistaita!

Tunika: Tommy Hilfiger (second hand ) // Pusero alla: YouFACE // Huivi: Mulberry (second hand) //
Laukku: Longchamp // Farkut: GAP

Postauksen tunika on ostettu Rekki.fi palvelusta joka ei ole postausta sponsoroinut eivätkä he ole pyytäneet mainitsemaan palveluaan postauksessa. Tämän viikon postauksen vaatteisiin sain heiltä kuitenkin pienen alennuskoodin, jonka turvin ostokset on tehty. Tämä ei tarkoita että näitä postauksia olisi pyydetty tekemään vaan haluan itse kertoa teille palvelusta joka sopii omiin arvoihini. Olen täysin ihastunut Rekki.fi vaivattomuuteen ja siihen miten hyvin läpikäyty valikoima ja toimiva palvelu heillä on.

Aikaisempia second hand ostoksia näissä postauksissa:

Kommentit

  1. Tosi kiva tunika ja tuotahan voi pitää vaikka legginsienkin kanssa kun on sen verran pitkä.
    Ihanaa tiistaita sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Legginssien kanssa pitäminen vaatisi että omistaisin jotkut muutkin kuin sellaiset joissa menen salille :D En oikein koskaan ole osannut pitää legginssejä mutta ehkä pitää harkita jos noita tunikoita ilmestyy enemmänkin.

      Ihanaa viikon jatkoa Outi! <3

      Poista
  2. Tuo on kyllä ihan mahtislöytö. <3 kivaa viikon jatkoa Satu. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!