Oman tyylin ytimessä hameella ja neuleella


Älä etsi ulkoisia merkkejä jotta voit luokitella oman tyylisi. Muoti on ulkoista. Tyyli on persoonallista.

Yksi asia joka aika vahvasti muodostaa osan omaa tyyliäni on ehdottomasti hameen ja neuleen yhdistelmä. Puen kummatkin näistä herkästi ylleni ja pidän niitä riittävän asiallisena töihin samalla ollen sopivan rento kokonaisuus vapaalle. Polvimittainen hame, mielellään a-linjainen ja sen kanssa neule tai lämpimällä sitten pusero ovat itselleni sitä tyyliä johon haluan pukeutua uudelleen ja uudelleen ja jonka varaan vaatekaappini osin on rakennettu myös.

Yksi sellainen oman tyylin kulmakivi itselleni on ehdottomasti näin viileämmällä kelillä villainen hame. Olen ostanut molemmat villahameeni tämän "talvikauden" aikana (eihän tämä mikään oikea talvi ole, neljä kuukautta marraskuuta lähinnä). Syksyllä kotiutin tämän saman hameen harmaana ja kun identtinen mustana tuli vastaan en miettinyt hetkeäkään. Kumpainenkin on kirpparilta, hinnat noin 30-40€ välissä joka on ollut molemmista varsin reilun oloinen hinta. Ovh lienee jossain 150€ paikkeilla. Malli on itselleni aidosti sopiva ja näissä on taskut! Huomaan siis pukevani vähintään toisen joka viikko ylleni ellen molempia.

Yhdistän ne aika herkästi kuten tässäkin puuvillaiseen palmikkoneuleeseen joita kaapissani on muutama. Yksi musta ja yksi valkoinen, jos mietin niitä jotka ovat oikeasti sopivan kokoisia. Valkoisia on kolme, mutta kaksi alkaa olemaan sen verran isompia että ne on kohta aika siirtää seuraavalle omistajalle. Palmikkoneule on kuten hamekin itselleni sellainen "menee kaiken kanssa" vaate. Oli se kaikki sitten hameen tai farkkujen kanssa pidettävä kaikki.

Nämä hameet ovatkin pelastaneet osittain, niiden mustien mekkojen ohella, tämän talven pukeutumisen liki kokonaan. Farkkuja on tällä hetkellä käytössä yhdet, joten kauheasti niiden varaan ei voi laskea. Muita housuja muutamat, mutta ovat sen verran ohuita että kuitenkin tunnun nojaavan näihin hameisiin enemmän. Kesälle sitten on mietittävä uusia hameita, tosin luotan niidenkin tulevan jossain sopivassa kohdassa sitten kirpparilla vastaan. Nämä kun ovat aivan liian paksuja.

Huomaan pukeutuvani samojen vaatteiden eri yhdistelmiin aika usein, joista tämä on vain yksi. Tietyllä tavalla omaan tyyliini, siihen ihan ytimeen kuuluvat tämän lisäksi mekot (ne mustat etenkin), farkut ja jakut. Suoria housuja osaan pitää aika harvoin, vaikka kaapissa muutamat sellaiset onkin tällä hetkellä. Pitänee opetella siis käyttämään niitä myös. Samoin kynähame on itselleni haasteellisempi konsepti pitää päällä sekä maksihelmat. Kuvioihin ei ole edes tarve varmaankaan mennä, todella vaikeita yhdistellä, hiljalleen myös ne raidat joita ei kaiketi kauheasti kaapissa enää ole edes.

Kaikkineen vaikka mietinkin erilaisia vaihtoehtoja niin se oma perustyylini on ollut aika samanlainen jo kymmenisen vuotta. Värit ovat vähän vaihdelleet, samoin tyylit, mutta tämä sama kokonaisuus olisi yhtä hyvin voinut olla päällä kymmenisen vuotta sitten. Voitaisiin siis sanoa että ollaan aidosti sen oman tyylini ytimessä. On tavallaan huojentavaa huomata, viimein, löytäneensä sen oman tyylinsä. Vaikka tottakai, kevät tuo tullessaan ajatuksen siitä että voisi kaikkea muutakin kivaa kokeilla tyylin suhteen. Niin käy joka kevät ja joka kevät olen jotain uutta läytänyt, vain lopulta todetakseni että niin, onhan tämä uusi väri tässä hameessa, mutta malli on muuten sama kuin aina aikaisemminkin.

Se toisaalta on sitä muodin parhaiden palojen ammentamista, valita se joka sopii itselleen just eikä melkein sen sijaan että valitsisi jotain kovin radikaalia. Ainakaan jos on tällainen mukavuudenhaluinen "kokeilija" kuten itse olen. Sen verran tarkkaan harkitsen ostot kuitenkin nykyisin että ihan kaikkea en kotiuta vaikka mieli tekisikin. Vuodet ovat opettaneet että se "onpas jännä" vaate jää varmemmin sinne kaapin pohjalle kun taas se "oi ihana!!!!" vaate on päällä uudelleen ja uudelleen. Ne "oi ihana!!!" vaatteet monesti noudattavat samaa kaavaa, mutta haitanneeko tuo. Aina välillä muutama jännempi vaate sekaan ja huomaan taas palaavani klassikoihin, joissa sinällään ei onneksi ole mitään vikaa. Oman tyylini ytimessä ovat kausi toisensa jälkeen löytyvät klassikot joihin pukeudun joka kerta yhtä mielellään.

Millaisia vaatteita teiltä löytyy tyylin ytimestä?

Aurinkoista sunnuntaita!

Neule: Ralph Lauren // Hame: GANT (second hand) // Huivi: Mulberry (second hand) //
Laukku: Mublerry (second hand) // Säärystimet: Äidin tekemät // Kengät: Scandinavian outdoor

Harmaa hame, valkoinen palmikkoneule:

Kommentit

  1. Tykkään tosta neulepuserosta, mä en vaan itse voi käyttää kun välillä liian kuuma, mulla aina villatakki päällä kun sen saa nopeasti pois päältä ja päälle 😊😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villatakit on kyllä juuri tuosta hyviä kun saa tarvittaessa pois. Itselle tuo puuvillainen versio sopii, mutta villaisen tai edes osittain villaisen koen itsekin jo liian kuumaksi :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!