Keskimaa kaulassa


Tie vain jatkuu jatkumistaan...

Keskimaa. Se on paikka jonne jaksan palata aina uudelleen ja uudelleen. Se on Se Fantasiamaailma itselleni, joka tuntuu vähän samalta kun palaisin takaisin kotiin aina kun kirjan avaan. Aamukahvin juon mukista jota koristaa keskimaan kartta, Makuuhuoneessa tervehtii Rohanin ratsastajien vaakunoiden huopa, ruokasalin seinällä on sama kartta kuin aamukahvimukissa. Olohuoneeseen on tulossa jossain vaiheessa pieni pala Ereboria huovassa, haluan seinälle valtavan kokoisen kuvan Argonathista, mutta sopivaa ei ole löytynyt vielä. Olohuoneen seinälle tulee vielä Narsil.

Meillä sisustetaan Keskimaalla, mutta myös pieniä paloja pukeutumiseeni poimin tuosta rakkaasta fantasiamaailmasta. Muutamissa korviksissa on hahmojen nimiä, kaulakoruissa lukee lainauksia kirjasta. Huivia joka olisi sopivan hillitty etsin oikeastaan vuosia. En nimittäin halua leffakrääsää vaan hillittyä fanituotetta ja yleensä niitä on vaikeampi saada. Mikähän siinäkin on, että aikuisille ei tehdä sellaista hillitympää fanikamaa oikein missään fandomissa? Itse tiedän ja tunnen useamman jolle tällainen hillitympi tavara kelpaa samantien.

Niin kävi omalla kohdallani tämän huivin kanssa. Ystävä oli laittanut tilanneensa vauvalleen Keskimaa aiheisen kantoliinan Skotlannista ja ihastelin sitä aikani, painoin asiaankuuluvasti tykkää nappia. Kun tämä sama nousi seuraavan kerran feediini näytti Facebook myös ensimmäisen kommentin joka oli toiselta ystävältäni "niin kauniita mukeja ja huiveja, mutta en tarvitse yhtään". Voin sanoa että oma ajatusmaailma oli suunnilleen "MITÄ?!?!?!?" Surffasin siis saman kaupan kyllä huomattavasti pienemmälle kodintavaroiden ja huivien osastolle ja napsin samantien ostoskoriin tämän huivin. Kovin kauan ei ollut tarve miettiä voinko täydentää huivi valikoimaani tällä tekstin täyteisellä huivilla.

Oscha Slings ei ole missään nimessä edullinen kauppa, se tuottaa puuvillansa ettisesti, kaikki tehdään Skotlannissa. Se on hintava, sen sanon ja myönnän kyllä. Vaan kuulkaa kun aikansa noita katseli niin totesin että olen maksanut tyhmemmistäkin asioista ja klikkasin huivin kotiin... ja sen huovan makuuhuoneeseen ja ne aamukahvimukit. Hinta räjähti käsiin, mutta toivelistalle jäi silti yli 10 juttua vielä odottamaan. Nyt kun nämä ovat olleet kotona useamman viikon en vaihtaisi yhtään päivää pois. Aamut alkavat paremmin mukin kanssa joka saa hymyilemään (ja johon mahtuu kahvia puolisen litraa...) ja makkarin huopa saa edelleen hymyilemään joka aamu kun sängyn petaa. Huivi taas on ollut enemmänkin sääntö kun poikkeus kaulassa joka päivä. Ei siis pelkästään hillittyä fanikamaa vaan myös laadukasta fanikamaa. Tätä kiitos. Tätä toivoin ja nyt tätä sitten sai. Seuraavaksi todella olohuoneeseen haavaana saada pieni pala Ereboria huopana ja mukeihin olen sen verran tytyyväinen että saatan uusia meidän mukikokoelmaa enemmänkin näiden muodossa.

Hinta on tekijä joka aidosti jarruttaa ostoksia. Se on noissa aika korkea, muutoinhan olisin varmaan tilannut jo kaiken. Toisaalta minusta sen pitääkin olla. Maksan ekologisuudesta, maksan työstä Euroopassa ja maksan laadusta. Ei tätä kaikkea voi saada halvalla. Toisaalta, kuten todettua, olen maksanut merkkihuiveista enemmän. Pysyttiin huivin osalta kuitenkin kahden numeron summassa ja mukit menevät samaan hintaluokkaan kuin kotoisat Iittalan mukit, joskin sinne yläpäähän. Huovan kanssa päästiin sitten sinne satasen paremmalle (?) puolelle, mutta pitääkin päästä, en usko että muutoin tuo olisi kovin eettisesti tuotettu.

Kaikkineen siis pientä materiaalionnea täällä huivin muodossa. Tässä yhdessä asussa mukana, näitä asukuvia tästä nimenomaisesta huivista on aika urakalla kyllä, mutta tällä kertaa sinisen ja valkoisen kanssa. Kuvissa muuten toukokuun kunniaksi myös jo loaferitkin jalassa. Ihana vaihtaa kevyempiin kenkiin jälleen!

Onko teillä jotain fanitavaraa kotona jolla sisustatte? Tai jota puette päällenne?

Aurinkoista tiistaita!


Käy lukemassa sinisen mekon takana oleva tarina:
Tammikuussa 2017 ostin mekon

Verkkokauppa josta nämä ostettu (ei mainoslinkki):
Oscha Slings

Kommentit

 1. Voisin Harry Potter kamaa kyllä laitella kotiin. Meillä kyllä taitaa olla vain Muumi juttuja 😃
  Ihanaa tiistaita sinulle Satu ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kelmien kartta seinällä ja muutakin Potter kamaa löytyy jonkun verran, vähemmän kuin Keskimaata. Tasapainottelua tämä fanin homma :D
   Ihanaa keskiviikkoa Outi! <3

   Poista
 2. Kaunis huivi.
  Ainoastaan esikoisella on pari pientä Harry Potter juttua huoneessaan. Hänellä oli pitkään Jabban palatsi legona, mutta riiviö pikkuveljet hajottivat sen tahallaan.

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavan näköien huivi ja sopii asuusi. Parempi ostaa laadukasta tavaraa ja kyllä sitä voi välillä olla materiasta onnellinen, varsinkin jos siitä on iloa useaksi vuodeksi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!