Tämän hetken vaatteidenhankinta listallani


Voisin luopua shoppailusta, mutta en ole luovuttaja.

Tavallaan tuo lainaus pitää ihan paikkansa nykyisin, vaikkakaan ei missään määrin enää samalla tavalla kuin aikaisemmin. Nykyisin teen tiukasti listojen mukaan ostoksia, mutta tunnun kuitenkin kehittävän jotain koko ajan niille listoille. Ai mille listoille? Niille listoille, joilla olen onnistunut jotakuinkin hillitsemään ostamistani, mutta jolle pääsevät monet "pakolliset" tuotteet aika helposti livahtamaan. On listoja kuten "älä osta näitä" joille olen edelleen kirjoittanut asiat kuten Mustat ja tummansiniset pyjamamekot. Niitä on kaapissa riittävä määrä, toki katson aina läpi jos näen Sen Täydellisen Jollaisella Hihan Pituudella Ei Vielä Ole. Niitä on kyllä aika monella hihan pituudella jo kaapissa, eli ihan helpolla ei uutta löydy.

Sen sijaan, kun kävin kaappia huhtikuun puolessa välissä tarkemmalla kammalla taas läpi huomasin siellä puutteita joihin halusin tarttua ja joita koin jos en vääjäämättä tarvitsevani niin ainakin ajattelin, että sellaisille voisi olla jossain määrin käyttöä.

Kesähousut

Nämä ovat kyllä oikeasti myös tarve, eivät vain sellainen epämääräinen "olisi kiva jos" tyyppinen ajatus. Tilanne on nimittäin housujen osalta jokseenkin kehno. Kaapissa on muutamat farkut, juuri kiikutin vappu viikonloppuna äidille korjattavaksi muutamat lisää, mutta en ole ihan varma saako molempia niistä korjattua. Farkut eivät muutenkaan ole se paras mahdollinen kesähousu. Kaapissa on myös mustia kparimittaisia housuja. Kolmet. On kapealla lahkeella, leveällä lahkeella ja kaiken päälle vielä leveällä lahkeella renommat. Eli siis mustatkin housut voi unohtaa.

No mitkä ihmeen kesähousut sitten? No ne pellavahousut tai muut ohuet kesäpökät! Jos olet seurannut blogia pidempään tiedät että joka ikinen kesä puen päälleni pellavahousut. Tänä vuonna tosin näyttää huonommalta. Suosikki kauppa josta olen niitä tilannut on Briteissä ja lockdownin takia koko kauppa, myös verkkokauppa on suljettu. Ne kun olivat ainoat housut jotka olin luvannut että saan ostaa mietimättä kaupasta josta tiedän mistä ne saan. Vaan ei! Sen takia vastaus ei ollutkaan suoraan pellavahousut vaan pellava/vastaavat. Löysin yhdet valkoiset kirpparilta, ne ovat toivottavasti hyvät, verkkokirppari siis kyseessä. Toiset ovat tulossa testiin ihan kaupan puolelta ostettuna. Saa nähdä miten niiden kanssa käy, olisivat kyllä ihanat sellaiset haalean vaaleanpunaiset.

Muutama paita

Sellainen henkäyksen ohut kesäpaita on myös tervetullut kaappiin. Itseasiassa kuvissa on päällä yksi sellainen. Lapsen H&M:n verkkaritilauksen kanssa samassa tuli kierrätys keinokuidusta oleva valkoinen ohut pusero mukana joka jäi kaappiin. Muka kiva vaaleanpunainen jakku sen sijaan lähti palautukseen, koko oli väärä, mutta niin oli mallikin. Ei siis hyvä.

Mutta ne paidat, hakusessa siis sellaisia joita voisi pitää sellaisenaan, paitoja joissa olisi Joku Juttu. Ostin kirpparilta muutaman paidan lisää, kahdelta oikeastaan. Uusia ei siis paitojen kohdalla oikeastaan tarvinnut katsoa enempää. Tykkään kesällä laittaa paidan jossa on Joku Juttu ja sitten ne yksinkertaisemmat housut tai hameen sen seuraksi. Saa nähdä miten hittejä tai huteja nämä uudet ostokset ovat.

Kiva hame ja kiva mekko

Löysin syksyn ja talven mittaan useamman kauniin hameen joita pidin sitten puoli talvea oikeastaan. Nyt villat ja vakosametti on viikattu kaappiin ylähyllyn laatikkoon kausisäilytykseen ja nostin esille yhden kesähameen, aikaismmin jo toisen. Koetin katsoa kirpparilta, useamman viion toiveikkaana selasin mutta ei, ei niin ei. Niinpä housujen kanssa kauppaan lähti tilaus kahdesta uudesta hameesta ja uudesta mekosta. Farkkumekon kanssa toivon sen olevan hyvä jo siksi että sellaiselle on käyttöä aikaisesta keväästä pidemmälle syksyyn. Edellisellehän kävi niin että se oli kaksi kokoa liian suuri ja sen myinkin pois.

Hameissa kaipaisin ympäri vuoden hameita ja myös kesähametta. Ihan talven villahameita ei ole tarve korvata, mutta sellaisia keväästä syksyyn eikä pelkkää kesälle sopivaa. Hameita on siis tulossa kaksi, parhaimmillaan molemmat täyttävät nämä kriteerit. Toinen vähän enemmän määrällä mielikuvitusta kun se toinen.

Valitsin kauppaani sen mukaan että materiaaleissa oli mietitty sitä eettistä puolta myös, kierrätysmatskuja ja luomupuuvillaa siis tulossa näiden osalta ja hyvä niin. Tammikuussa kävin itseni kanssa aika pitkän keskustelun siitä voinko ostaa uutena ja lupasin että kesävaatteiden kohdalla voin. Kaapissahan on niitä vain muutamia muiden jäätyä auttamatta kahta, pahimmillaan kolmekin kokoa liian suureksi. Josko näillä menisi sitten useamman kesän.

Millaisia kesävaatehankintoja teillä on mielessä?

Aurinkoista torstaita ihanat!


Kaipaatko ideoita miten pukea värikäs jakku?
Käy vilkaisemassa ideat postauksista:

Kommentit

  1. Minä haluaisin muutaman kesämekon lisää, sellaisesta ohuemmasta kankaasta ja rennolla mallilla.
    Muutamia olen katsellut jo, joten enköhän niitä löydä jo aika helposti.
    Mukavaa iltaa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesämekot taitavat kyllä hiljalleen olla kaupassa saatavilla jo. Itselläni on haaveena muutama mekko myös, farkkumekko nyt kaikkein tärkeimpänä kun sellaiselle on sen verran paljon käyttöä. Toivottavasti sinulle löytyy se juuri oikea ja sopiva!

      Ihanaa alkavaa viikonloppua Outi <3

      Poista
  2. Vitsi miten kauniisti vaaleanpunainen jakku sopii tummien farkkujen kanssa. Pellava on kyllä ihana kesällä ja toivottavasti löydät jotain yhtä kivaa pellavaista, nimittäin harmi tuo myymälän juttu. Cath Kidstonin kaikki myymälät suljettu lopullisesti myös.

    Täytyy myöntää, että täällä pukeuduin samoihin mekkoihi ja rytkyihin, ei huvita edes noita Cath Kidstoneita päälle pukea vaan säästän niitä. Heh tähän on tultu.

    Oikein sydämellistä äitienpäiväviikonloppua Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin mun luotto yhdistelmä: pinkki jakku, siniset farkut ja valkoinen pusero. Pidän aika urakalla sitä tällä hetkellä kun tuntuu että aina on päivä kun voi pukeutua pinkkiin jakkuun.

      Voi ei siis kokonaan! Toi mistä ostan pellavahousut onneksi vaan väliaikaisesti, ainakin toivon niin. Kammottava ajatus että suljettaisiin lopullisesti. Eikö niitä saa siis verkostakaan enää?

      Aurinkoista äitienpäiväviikonloppua sinulle myös Tiia! <3

      Poista
  3. Tosi raikas ja kaunis yhdistelmä tuo pinkki jakku ja siniset farkut. Aurinkoista viikonloppua Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kyllä hyvä yhdistelmä ja tulee pidettyä paljon, joskus tuntuu ettei asukuviakaan olisi oikeastaan mistään muusta :D

      Luvatusta säästä huolimatta aurinkoista uutta viikkoa! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!