Kesällä 2020 haluaisin


Jokaisella kesällä on oma tarinansa.

Kesä 2020 tulee varmasti olemaan hyvin erilainen kuin millaiseksi sitä useampi meistä kuvitteli. Kesän tarina tulee olemaan ja on nyt jo ollut erilainen kuin mitä vaikka marraskuussa ajatteli sen olevan. Enemmän kotona oloa, enemmän lähimatkaisua. Jäivät monelta, myös meiltä, ulkomaanmatka tekemättä. Onneksi omalla kohdalla myös varaamatta. 

Kesästä ja pienistä asioista voi onneksi nauttia myös lähellä, kesä se on tämäkin kesä. Olen tässä pitkin touko- ja kesäkuuta kasannut sellaisen listan mitä haluaisin kesällä tehdä, toki kaikki rajoitukset huomioiden. Pieniä asioita, sellaisia joista kuitenkin sitten nautin ja joista saan energiaa ihan valtavasti.


Käydä uimassa luononvedessä
Tämä koskee omalla kohdallani sekä merta että järveä, olisi mahtavaa saada kesään mahdutettua molemmat. Kumpikaan ei ole vielä toteutunut ja on pakko myöntää että molemmat ovat noin puolen tunnin ajomatkan päässä kotoa eli kovin kauas ei ole tarve mennä. Tähän samaan voisi ympätä senkin, että maauimalaankin olisi ihana ehtiä.

Käydä lomalla mökillä
Äidin mökki on kivan matkan päässä ja siitä pääsee moneen paikkaan ihan yhtä kivasti kun mäkille pääsee. Kiertää muutamat pienet kesätorit ja istua phakeinussa lukemassa on tämän hetken suurin lomasuunnitelma, ehtiä oikeasti mökkeilemään myös.

Viettää aikaa parvekkeella
Olen laittanut rakkaudella parveketta toukokuusta saakka, mies sanoikin että se on täysin minun valtakuntani. Hän ei ole esittänyt yhtään poikkipuoleista sanaa sen suhteen, millainen parvekkeen pitäisi olla vai pitäisikö olla minkäänlainen.

Miltä se parveke näyttää? Käy kurkkaamassa: Värikäs kesähuone - Parveke kesäkuussa 2020


Käydä Suomenlinnassa
Kesä Suokki on ihan mahtava paikka, sinne olen suuntaamassa sillä viikolla viimeistään kun lapsen kanssa ollaan kahdestaan viikko miehen suunnatessa töihin. Siellä on kuitenkin nähtävää ja tehtävää, samalla se on niin oma maailmansa että siinä pääsee kyllä jo ihan lomailun makuun.

Maistaa jotain kesän uutuusjätskiä
Olen tajuttoman huono maistamaan jäätelöitä, pääosin syön aina muutamaa samaa makua. Hyvin mielelläni sitruunasorbettia tai jäätelöistä lakritsi sitruunaa. Tänä vuonna haluan kuitenkin kokeilla jotain ihan muuta kuin näitä tuttuja ja turvallisia makuja. Meni sittne syteen tai saveen niin ainakin tulee kokeiltua.

Käydä parin yön kotimaan reissulla
Tästä on puhuttu useamman kerran pitkin kevättä, että jos vain pääsemme suuntaamme varmaankin jälleen Tampereelle pariksi yöksi. Kotimaassakin voi reissata ja parin viime vuoden aikana on alkanut muodostumaan aika perinteeksi käydä Tampereella ja todennäköisesti sinne suunnataan uudelleenkin. Suomessa on monta kaunista kesäkaupunkia, tämä yksi niistä. Yksi erottamaton osa meidän reissua on myös Koiramäki vierailu, en tiedä onko se Kunnaksen kirjojen maailmaan pääsy enemmän äidin kuin lapsen juttu mutta sinne suunnataan kuitenkin.

Kurkkaa tunnelmat viime kesän reissusta: Taaperon kanssa Tampereella


Ehtiä terassille skumpalle
En oikeastaan juo alkoholia, en ole jokuseen vuoteen juonut mutta kesä ja yksi skumppaterassi olisi kyllä sellainen jonka haluaisin saada mahdutettua tähän kesään mukaan. Ystävät ja terassi, aikaa istua ja skoolata. Se on monesta asiasta kiinni saako tätä toteutettua mutta ainakin voi yrittää, yleensä näiltä reissuilta jää ihan mahtavia muistoja myös - vuosiksikin eteenpäin.

Luonnonpuistot
Tämä on sellainen kohta jota en oikein osaa hahmottaa tarkemmin. Nuuksioon ajaa vajaan tunnin, lähellä on muitakin luonnonpuistoja. Perhjeen kanssa, ystävien kanssa. Luonto on noussut etenkin nyt kevään aikana arvoon arvaamattomaan omalla kohdallani ja Suomessa on niin paljon upeita maisemia että näitä olisi ihan päästä käymään läpi, edes lähellä olevia.

Käydä saaristossa
Tämä on toinen vähän abstraktimpi toive, nimittäin viime kesänä kävimme Iso-Vasikka saaressa varsin extempore reissulla. Vastaavaa reissua, sinne tai muualle tähän Helsingin/Espoon edustan saaristoon halajaisin uudelleen. Mahdollisesti jopa useampi sellainen.

Viimevuoden saaristoreissun tunnelmat: Perhepäivä Iso-Vasikkasaaressa


Tehdä muutaman päiväreissun lähikaupunkeihin
Mielessä siintävät niin Hämeenlinna kuin Porvookin, muutama muukin mahdollinen. Ei ole oikein ajatus muodostunut pidemmälle. Kun työkiireet veivät mukanaan kesäkuussa niin koko listan pariin pääsee vasta näin Juhannuksen jälkeen mutta vielä on aikaa ehtiä tekemään vaikka ja mitä.

Listalla kaikkineen on paljon luontoa, paljon yhdessä olo, paljon puuhastelua. Se on se, mitä odotan ja toivon kesältä. Itse haluan nähdä tässä mahdolllisuuden päästä tutustumaan lähialueisiin, päästä näkemään enemmän tätä valtavan kaunista Suomea. Yleensä mekin olemme kesällä oikaisseet reissuun suoraan ja sitä kautta on sitten tullut nähtyä ja koettua aivan eri asioita. Nyt kun vallitseva maailman tila pakottaa pysymään kotona niin toisaalta haluan ottaa kaiken irti tästäkin kesästä.

Millaisia kesähaaveita sinulla on? Mitä haluaisit kesän aikana tehdä?

Leppoisaa sunnuntaita!


Kommentit

 1. En ole oikeastaan muuta suunnitellut kuin pari reissua Karkkilaan. Uimassa haluan käydä ja ottaa vaan rennosti oikeastaan.
  Kaunista sunnuntaita sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta moinen rento suunnittelemattomuus ja rennosti ottaminen kuulostaa sekin kyllä varsin hyvältä tavalta viettää lomaa.

   Upeaa uutta viikoa Outi <3

   Poista
 2. Ihania kesäsuunnitelmia!
  Minuun kesääni kuuluu uiminen, mökkeily, lukeminen, lojuminen ja hyvä ruoka. Haaveilen myös jostain pienestä kesäretkestä - mieluiten miehen kanssa kahdestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä hyvältä sinunkin suunnitelmasi! Kesäretket kahdestaan ovat parhautta, niiden toteuttaminen vain haasteellista, mutta kannattaa ainakin yrittää sellaiselle päästä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!