Olohuoneen uudet taulut


Koti on paikka jossa sydän on.
Yhteistyössä Focus Nordic

Yksi suurimpia syitä miksi kumpikin meistä ihastui tähän asuntoon oli valtavan kokoinen olohuone. Valoisa ja edellisten asukkaiden sisustuksessa ollut valkoinen olohuone kylpi heinäkuun valossa kun me tätä ensimmäisen kerran tulimme katsomaan. Tämä on se huone johon käveltyäni tiesin, että tulin kotiin. Olohuone on edelleen suosikki huoneeni koko asunnossa ja se onkin ensimmäisiä joita muuton pölyjen laskeuduttua päätin alkaa sisustamaan. Muuttaessa sovimme että ostetaan vain pakolliset heti ja muut hitaammin. Nyt tuntui oikealta hetkeltä miettiä olohuonetta.

Kun kaksi nörttiä, minä ja mies, aikanaan muutimme saman katon alle mietimme aika vähän sisustamista. Kotona ei oltu kovin usein, se oli pahimmillaan enemmänkin tukikohta kun minkäänlainen paikka jossa olisi oleillut pidemmän aikaa. Sitten vastaan tuli kuitenkin varmaankin ikä ja lopulta lapsi. Muutimme isompaan asuntoon ja viime syksynä lopulta tähän, jonka sitten toivomme olevan loppu elämän koti. Alkoi pitkä projekti nimeltään kodin sisustaminen.


Olen monta kertaa sanonut, että en ole mikään sisustaja, mutta on myös sanottava että koronan aiheuttama kotona olo on tarkoittanut että jopa tällaisesta vähemmän sisustuksesta innostunut tyyppi lähtee miettimään kotia ihan uusin silmin. Ihan ensimmäinen askel otettiin olohuoneen uusimisen kanssa pääsiäisenä. Mopo lähti käsistä viherkasviosastolla ja sen seurauksena meillä on useampia noita mehikasveja, sekä olohuoneessa että ruokasalin ja työhuoneen puolella. Alkuun isoimmat seisoivat samoilla palleilla joilla nyt ovat parvekkeen mintut, mutta kun ensin keksin laittaa meidän ylinmääräisen taaperotuolin toisen alla ja myöhemmin sain ystäviltä toisen niin totesin nämä tuolit oikein hyviksi alustoiksi isommille kasveille. Sen paremmin meillä kuin ystävilläkään ei se taapero oikeastaan koskaan istunut siinä tuolissa, mutta toisaalta toimiihan se tuoli myös sisustuksessa.

TV-taso oli myös ensimmäisiä joita halusin uusia. Edellisessä oli laatikoita, mutta ai että ne olivat vaikean mallisia. DVD:t ei meinanneet millään mahtua niihin sisälle ja tilaa meni hukkaan. Koska niihin oli lapsen ollessa vauva asennettu magneettilukot niin jossain vaiheessa tajusin että yksi laatikko ei mene enää kokonaan kunnolla kiinni. Ilmeisesti se oli ollut mitä oivallisin tuki taaperille punkea itsensä ylös... ja roikkua... Lopulta se oli äiti joka löysi tämän kauniin kaapiston joka tulikin meille lopulta kotiin kuljetettuna, melkein valmiiksi kasattuna. Vain sokkeli piti laittaa paikoilleen. Nyt mahtuu DVD:t kunnolla, mahtuu myös sekalainen seurakunta lapsen leluja sekä vielä siihen päälle yksi laatikko on tyhjä.

Miltä olohuoneen seinä näytti ennen tauluja? Tässä postauksessa muutama kotikuva: Uutta iltarutiinia miettimässä


Kun kaluste oli laitettu tilaukseen, osittain jo sen etsinnän aikana, aloin etsimään sohvan taakse seinälle julisteita ja voi kuulkaa ei ollut mikään helppo homma. Minulla kun oli visio, kerrankin oli mielikuva siitä mitä halusin. Vuosia, aidosti vuosia sitten, olin ostanut kotiin sisustusmiekan. Suoran elokuvakopion Taru Sormusten herrasta Narsilista. Miekasta josta Tolkien on kirjoittanut paljon kirjoissaan ja jonka muotokieleen miellyin samantien. Yhtälailla vuosia se kuitenkin seisoi pahvilaatikossaan ilman että sitä laitettiin seinälle. Tänne kun muutimme tiesin kuitenkin heti mihin kohtaan olohuonetta se tulee. Samalla tiesin että saman teeman halusin jatkuvan sitten sohvan päällä olevalla seinällä.

Löytää leffajulisteet olisi liiankin helppoa. Ei, haluaisin vaaleansävyiset, ei suoraan leffoja kirkuvia väripläjäyksiä vaan vaaleista julisteita joista nauttisin itse pidempään. Selasin aika kauan useampaa kauppaa kunnes lopulta Etsyn puolelta löysin kolme keskenään sointuvaa julistetta. Alunperin etsin taitelijan näkemystä Argonathista, mutta lopulta pidettyäni näitä parisen viikkoa auki välilehdellä huomasin pitäväni näistä niin paljon että laitoin tilaukseen.

Kuvat itsessään tulivat tiedostoina, seuraavaksi ne lähtivät tulostukseen. Sillä aikaa pohdiskelin kehyksiä näihin. Edellisen kodin sisustusjutut olivat nekin kehyksiä joten käännyin tälläkin kertaa Focus Nordicin ja Focus Can-Can kehyssarjan puoleen. Julisteet ovat lopulta aika isoja, 50x70 kokoisia joka alkaa olemaan jo lasikehykselle aika iso koko. Tiesin kuitenkin, että nämä kestävät, edelliset kun hymyilyttävät edelleen.

Nimittäin kun asuntoa alunperin sisustettiin haluttiin meillä panostaa laatuun. Aina ei voi ostaa kaikkea heti kerralla juuri siinä laadussa kun haluaa. Nyt kuitenkin kun tätä sisustamista on tehty hitaammin niin olen saanut myös rauhassa valita niitä laadukkaampia tuotteita. Kehysten kanssa ei ollut puhettakaan että olisin edes miettinyt mitään muuta kuin näitä kunnon lasisia versioita. Sen verran tyytyväinen olin työhuoneen taulujen kehyksiin että saman sarjan kehykset löytyivät näillekin. Itseasiassa kehys on aivan sama, koko vain isompi. 

Focus Nordic lahjoitti meille kehykset ja kun julisteet tulivat painosta alkoi mietinnän seuraava vaihe: Miten päin laittaa julisteet? Kun on tällainen jahkaava sisustaja niin sekään ei ollut mikään helppo päätös. Lopulta siinä ne kuitenkin ovat seinällä. Olohuone on enemmän ja enemmän sen näköinen joka tuntuu omalta. Kun se pala sitä sydäntä on siellä Keskimaassa niin sen kehystäminen seinälle hymyilyttää joka päivä. Narsilkin löysi tässä "no nyt on aika porata" vaiheessa tiensä sinne seinälle.

Työhuoneen ja meikkipöydän päälle tulleet taulut samoissa kehyksissä: Kehyksillä ilmettä tauluihin


Kaksi hankintaa olohuoneeseen on vielä tulossa, nimittäin nuo huovat, jotka nyt ovat käsityökorien päällä odottamassa viileämpiä kelejä menevät vaihtoon. Sama teema jatkuu siinäkin huovassa jonka olen haaveillut joku päivä tilaavani. Hinta vaan on toistaiseksi aika suolaisen tuntuinen, hiljalleen. Sitten on tuo olohuoneen pöytä. Edellisen sohvan mittojen mukaan, taaperon rakkaudella pahoinpitelemä pöytä menee jossain vaiheessa sekin vaihtoon.

Sisustamisprojekti kestänee täällä siis vuosikausia vielä, kolme kuukautta meni näiden juttujen uusimiseen, seuraavan kolmen kuukauden päästä lienee jotain uutta taas.

Millaisia sisustajia te olette? Saatteko ideat nopeasti ja toteutetaan samantein vai löytyykö sieltä ruudun takaa muita jotka miettivät Todella Pitkään näitä juttuja?

Aurinkoisen rauhallista sunnuntaita!


Kehykset saatu: Focus Nordic
Samat kehykset mm täältä: Focus Can-Can sarja

Kommentit

 1. Onpas upeat taulut ja varmasti mieleiset! Mä oon kyllä sisustajana(kin) sellainen jahkailija :D Yritän kovasti opetella, ettei kaiken tarvitse olla täydellistä, mutta se on aika vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, ne ovat kyllä sellaiset joita tässä on tullut hymyillen katseltua useamman kerran. Mä niin ymmärrän ton jahkaamisen, tosiaan kun vielä on uusia hankintoja tulossa niin ai että oli vaikea ottaa "melkein valmiista" olkkarista kuvat :D

   Poista
 2. Arvaat varmaan, että rakastan näitä teidän tauluja. Aivan ihanat ja kuvaavat teidän harrastusta/fanitusta ja silti sopivat harmonisesti olkkariin eli täydelliset. <3

  Aurinkoista maanantaita Satu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Kävi kyllä mielessä postausta kirjoittaessa, että Tiia tykkää näistä ihan varmasti :)

   Ihanaa viikon jatkoa! <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!