Ensimmäinen syysvaate

Heipä hei vanha rakas ystävä!

Jos jotain kesän aikana kaipasin niin tämän kuvan mustaa mekkoa. Se on paksuutensa ja osittaisen vuorensa takia aivan liian lämmin ollut kesällä, nostinkin sen kesän alussa odottamaan syksyä. Syksyyn otin pienen varaslähdön sitten etsimällä sen uudelleen esille kaappiin ja on se edelleen niin ihana. Juuri oikean mittaisena ja hyvin mitoitettuna 3/4 hihojen kanssa se on vaate jollaista pidän talvella usein ja jollaisia kaipaan kaappiini myös lisää.

Ostin tämän mustan hameen viime syksynä Ison Omenan kauppakeskuksen Vestiksestä. Verkkokaupankin omaava Vestis on Second hand liike jossa aidosti käydään läpi kaikki sinne tulevat vaatteet. Suosikkini jossa aina aika ajoin vierailen. Sinne suunnalle vaan on harvemmin aikaa, niin harvemmin pääseen alati uudistuvaa valikoimaa myöskään vilkuilemaan. Tämä Ril's mekko on ihan ensimmäinen ostos jonka olen sieltä tehnyt ja se on kyllä edelleen yksi suosikeistani.

Mekko ensimmäisen kerran blogissa: Uusi luottomekkoJos siitä mekkona jotain moitittavaa etsii niin ainut ongelmakohta lienee taskujen puute. Hyvästä materiaalista ommellusta mekosta ei kuitenkaan kaikkea voi saada. Se istuu täydellisesti joten ihan kaikkea ei voi saada. Onneksi yhdistämällä sen hupparin kanssa saan sitä kautta sitten ne toivomani taskut. Vaikka totuus toki on, että kannan aika usein laukkua mukanani, myös näissä kuvissa tuon kesän toinen suosikki keikkuu mukana.

Tuo valkoinen huppari on toinen ikisuosikkini, se tuntuu menevän kaiken kanssa sekin, musta ja valkoinen kovin usein menevätkin. Huppari tekee monesta asusta rennomman, myös tästä hyvinkin asiallisesta mekosta josta saa kyllä myös tehtyä juhlaankin sopivan version niin halutessaan. Sellainen perusmekko. No tiedätte kyllä, minulla alkaa niitä kaapissa olemaan aika monta.

Viihdyn kuitenkin tällä hetkellä paremmin noissa rennommissa kokonaisuuksissa kuin yhtään formaalimmassa versiossa. Tämän mekon myötä tuli myös koettua kapselivaatekaapin ehdottomasti paras puoli nimittäin vaatelaatikon avaaminen. Etsin vain yhtä mekko ylleni, mutta samalla huomasin nostavani muitakin näitä syksyn mekkoja esille ja tunne oli kun olisi saanut aivan uusia vaatteita kaappiin. Oli taas inspiraatiotakin pukeutua vaikka millä mitalla. Ihan mahtava tunne, vaikka koko kapselia en vielä edes ajatellut. Jotenkin ne mekot oli vain saatava esille jo.

Vielä siis kesän ohuissa, pellavavaatteissa ja muissa mutta hiljalleen kukkakuosit ovat jääneet pois, samoin ne ihan räikeimmät, aika siis näille yksivärisille perusväreillä. Asuun olin ajatellut huivin mutta jopa se tuntui sitten lopulta liian räikeältä. Siis tuo hillityillä kukilla varustettu silkkinen joka on laukussa kiinni. Kaikkea sitä...

Mikä on sun suosikki mekko? Millainen se on?
Ihanaa torstaita!

Sama mekko talvisemmassa kokonaisuudessa täällä: Neuletakki mekon seurana

Postauksen kuvat: Teemu Salminen

Miksi mustat mekot ovat itselleni se juttu?
Käy lukemassa: Musta mekko kaiken perustana

Kommentit

 1. Tykkään kovasti pitkistä mekoista ja vaikka uusin mekko ostokseni on aivan ihana, niin on yksi mekko joka sen voittaa. Se on tummansininen maximekko, jossa on pientä kukkaprinttiä. Kangas on ohutta ja mukavan tuntuista päällä ja mekko on malliltaan tilava :)
  Ihanat kuvat sinusta Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin uskon,e ttä jokaisella on suosikki mekkonsa. Vaikka kuinka itselläkin monet muut mekot ovat kivoja ja tuntuvat hyviltä päällä, niin tämä yksi on se johon tartun kaikkein herkiten kuitenkin. Ehdottomasti oma suosikkini.

   Kiitos Outi, nämä ovat kyllä kauniita! Oli myös hyttysiä niin paljon että jalat ovat edelleen aika paukamilla :D

   Poista
 2. Nätti, monikäyttöinen mekko sinulla. Minä pidän vähän polven alapuolelle tai niukasti yläpuolelle sijoittuvista mekoista. Kesämekkoja voin käyttää syksymmällä neuletakin kanssa. Minä olen mekkoihminen, joten mekkoja löytyy joka lähtöön. Jotkut ovat niin juhlavia, että sopivat vain juhliin, mutta yläosalla niistä voi saada arkisemman. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Mekko on kyllä sellainen vaate jossa vääjäämättä jokaisella on se oma suosikki tyylinsä ja sellaisia tuntuu joko olevan kaupassa monta tai ei ollenkaan. Näin ainakin itsestäni aika ajoin tuntuu.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!