Musta mekko kaiken perustana


Musta ei ole koskaan väärin.

Musta mekko on itselleni ollu vuosia vaatekaapin perusta. Mekot ja nidien malli on vaihdellut, mutta musta mekko kaapissani on ollut monen monta vuotta. Alkuun se oli juhlavaate, nykyisin pidän näitä koko ajan. Jos en keksi mitä muutakaan pukea, puen mustan mekon. Jos tuntuu, että joku vaate on liian jotain, niin musta mekko ei ole sitä oikeastaan koskaan.

Sunnuntaina kerroinkin, että olen pidemmän aikaa miettinyt rakentavani vaatekaappiini useamman eri kapselin. En aio antaa määriä paljonko missäkin kapselissa on oltava vaatteita. Vääjäämättä perusvaatteita kuten t-paitoja on isompi määrä, niiden tulisi toimia kaiken muunkin kanssa ja ympäri vuoden. Aion rakentaa kapseleita hiljalleen tässä, tehdä harkiten lisäyksi mutta koettaa mahdollisimman raa'alla kädellä puolestaan tehdä ne poistot sieltä kaapista. Nytkin on tullut heitettyä useampia jo myyntipinoon pesun kautta. Tilalle haluan varmasti istuvia vaatteita, sellaisia joissa tunnen oloni aidosti hyväksi.

Lue taustaksi postaukselle: Kapseli vaatekaappi - voisiko se toimia?


Yksi vaate joka tulee niiden t-paitojen lisäksi olemaan kaapissa isossa roolissa ovat nämä mustat ja tummansiniset mekot. Perus trikoinen mekko on itselleni vaate, jossa viihdyn ympäri vuoden, asustan sen vain kulloisenkin kelin mukaan toimivaksi. Näitä on pitkillä ja lyhyillä hihoilla, vähän ohuempana ja paksumpana. Tämä lyhythihainen on versio jota pidän keväästä syksyyn, talvella kaipaan pidemmät hihat neuleitakkien ja jakkujen alle jotta en palele. Kaapissa odottaa syksy myös yksi musta pitkähihainen, syksyn hankintana lienee toinen musta pitkähihainen trikoomekko. Ajatuksissa on tällä hetkellä Klo-designin Frida mekko, mutta kirpparikierroksen jälkeen se mieli voi muuttua. Siitä kun ei koskaan tiedä mitä niillä tulee vastaan. Keäsksi noita mekkoja on tällä hetkellä juuri sopiva määrä, kaksi mustaa, yksi sininen, yksi punainen ja kaksi kukkamekkoa. Kukat menevät kesävaatteiden mukana säilöön, nämä jatkavat syksylle saakka nämä ohuemmat.

En ole tehnyt itselleni sääntöjä, ei ole tiettyä lukumäärää johon pyrkiä. Sen sijaan johtoajatus on luoda kaappi jossa voi helposti yhdistellä vaatteita ja kaappi jossa jokainen vaate olisi suosikkivaate. Ei ole helppo homma, mutta hiljalleen alan pääsemään kärryille kuitenkin siitä, millaisia niiden vaatteiden pitäisi olla. Mitä enemmän kapselin ajatusta olen päässäni pyörittänyt sitä enemmän olen todennut, että peruskapseli on se helpohkoin lopulta raketnaa. Mustat ja tummansiniset mekot, farkut ja yksiväriset t-paidat ovat niitä jotka pysyvät siellä vuodenajasta riippumatta. Samoin siellä saa olla muutama hame, sinisiä kumpainenkin, sekä muutama neuletakki joita tunnun pitävän läpi vuoden. Jossain vaiheessa varmaan esittelenkin sen ihan perusidean ja muut sitten siihen päälle. Suomen kelissa ei koskaan tiedä mitä oikeasti tarvitsee, toissaviikonloppuna tarkeni lyhythihaisessa mekossa, viime viikonloppuna metsässä oli päällä villapaita ja parka ja silti meinasin palella. Siksi nämä kaikki olisi toki hyvä olla lähellä ja saatavilla.

Mustat mekot kuitenkin ovat se selviö, niissä pysytään ja niiden kanssa tulen kulkemaan jatkossakin. Maailman helpoin vaate ainakin itselleni. Pienoisesti näissä kuvissa hymyilytti että omissa silmissäni näytän eteisesti lentoemännältä joka toki sinällään ei ole mikään huono valinta Ilmailumuseon  retkelle, mutta olisihan sitä voinut miettiä uudemmankin kerran. Museo itsessään oli hyvä retkikohde sunnutai iltapäivälle, lapsi viihtyi sen reippaan tunnin verran joka on noin kaksi vuotiaalta ihan hyvin.

Millaisia mustia mekkoja teillä on kaapissa? Kuuluuko musta mekko teillä perusvarusteisiiin?

Ihanaa tiistaita!


Mustan mekon ympärille rakennettuja kokonaisuuksia mm postauksissa:
Uusi luottomekko - Osa 1

Kommentit

 1. Ihana mekko. Ja aivan ihanat Ballerinat. Oot kaunis :)

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä - musta mekko pelastaa päivän kuin päivän. Minullahan se kuuluu jo työssäkin tietyissä tilanteissa olla, mutta kyllä niitä "epävirallisempiakin" mustia mekkoja tuntuu kaapistani löytyvän. Kapselivaatekaapista olen vielä kaukana - liikaa on vaatteita edelleenkin...
  Hyvää kesän jatkoa sinulle ja perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä kun ei enää kuulu työhön pakollisena osana mustat mekot niin ne ovat kyllä paljon rennompia kuin aikaisemmin. Toisaalta yhdistän ne myös herkemmin kaiken kanssa, kun se virallisuus on poissa niin on kivempi jotenkin pukeutua siihen. Ei tule työfiilis.

   Aurinkoisia kesäpäiviä ❤️

   Poista
 3. Minulla on parikin mustaa mekkoa, eri tilaisuuksiin sopivia. Kyllä musta mekko kuuluu vakkarivaatteisiin. Sen kanssa voi mukavasti hullutellakin lisäämällä värikkäitä asustaita.
  Ihanaa tiistaita sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se juuri! Mustan saa asustettua niin monella eri tavalla ja siitä saa ihan uuden vaatteen vaihtamalla ne asusteet.

   Ihanaa torstaita Outi ❤️

   Poista
 4. Musta on ajaton ja aina tyylikäs valinta. Mulla on monta mustaa mekkoa, pitkiä, lyhyitä, kotelo-ja trikoomekkoja joka lähtöön ja ne menee niin arjessa kuin juhlassakin.

  Kiva tuo sinun mekkokin ja kivoissa maisemissa kuvattu, meille tuttu vierailukohde tuo Ilmailumuseo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pääosin trikoota, juhlassa tunnun suosivan monesti muuta kuin mustaa. Vaikka toki mustakin on kaapissa.

   Meille Ilmailumuseo oli uusi kohde, museokortin kanssa on tullut käytyä useammassa sellaisessa tämä vuonna joissa ei aikaisemmin ole käynyt.

   Poista
 5. Aivan upea musta mekko ja sinä. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Ehdottomasti yksi suosikeistani tuo!
   Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!