Mustaa ja vaaleanpunaista keskiaikamarkkinoilla


Pukeudu aina hyvin. Pidä kokonaisuus simppelinä, mutta merkityksellisenä.

Tämän kevään ja kesän olen tuntunut elävän varsin uudenlaisille kokonaisuuksille ja asuille, jotka ovat olleet erilaisia kuin aikaisemmin pitämäni. Vatekaapin sisällön räjäytys, vanhojen pois myynti ja uusien sisään tuominen on näkynyt myös luovuutena vaatetuksen suhteen. En muista koska olisin viimeksi ollut niin valtavan tyytyväinen siihen kaikkeen mitä kaapissa on ja miten niistä saa niputettua asun toisensa jälkeen. Tuntuu, että elän asujen kanssa kokonaan uutta aikaa tällä hetkellä. Joka ei tietysti sinällään blogin kannalta ole mikään huono juttu. Jossain kohtaa kun tuntui, että se asu oli aina sama. Oli jakku, farkut ja paita. Hameet, mekot ja monet muut vaatteet seisoivat käyttämättä kaapissa. Yhä edelleen farkut ovat vaate jonka puen mielelläni päälle, mutta en joka päivä. Ei toki näillä keleillä pystyisikään, mutta ennen kaikkea tykkään taas enemmän leikitellä vaatteilla ja hakea niillä kontrastia keskenään. Tekstuurilla tuntuu olevan enemmän merkitystä kuin aikaisemmin.

Tässä kokonaisuudessa se teksturi tulee nahkatakin ja hennon vaaleanpunaisen yhdistelmästä. Pohjana toki on se sama musta asu kun ihan muutaman kerran on nähty aikaisemminkin, mutta takki, huivi ja laukku tuovat hyvää lisää kokonaisuuteen. Kiva kokonaisuus jossa viihdyin hyvin vanhempien omaa aikaa keskenään päivällä Turussa. Aikaa vietettiin isovanhempien tarjoamana kiertäen keskiaikamarkkinat, syöden hyvin ja istuen iltaa ystävien kanssa. Aletkin ehdittiin kiertämään, varsin... noh, kohtalokkain seurauksin. Ei, laukku ei ole uusi vaan se on ostettu käytettynä, mutta kyllä sieltä alestakin juttuja löytyi. Niistä kuitenkin myöhemmin vielä, mutta sanotaan näin, että kenkäkaapin 13 paria ulos ei enää tarkoita että kaappi olisi ihan tyhjillään.

Laukku tosiaan on uusin Zadaan löydös, en voi sanoa että tarvitsin uuden pienen laukun, mutta aika hetkeäkään epäröimättä tämän haavelistalla olleen napparin itselleni kun sen apista hyvin kohtalaisella kahden numeron summalla bongasin. Käytännössä uudenveroisessa kunnossa ja oikean summasta sai vähentää 70% eli hyvällä kirpparihinnalla mentiin tämän kanssa. Se on hyvä tuollainen vetää sisäänsä vai pakolliset laukku, kokonsa puolesta menisi eittämättä kyllä juhlissakin. Laukut, opinkohan koskaan olemaan ostamatta niitä lisää. Onneksi nykyisin on tullut myytäkin vanhempia pois, joita ei enää käytä. Ei jää ihan käyttämättömäksi nämä.

Pidempään blogia lukeneet tietävät, että Turulla on hyvin erityinen paikka sydämessäni, se on  kaupunki jossa asuin jossain vaiheessa käytännössä joka toinen viikonloppu kun mies siellä asui. Edelleen vuosittain sinne palaaminen ja mielellään juuri keskiaikamarkkinoille saa hymyilemään. Vaikka markkinoiden aikana tapahtuisi paljon Helsingin päässäkin, niin ne menevät monen asian ohitse tärkeytensä puolesta ja ovat meille Se Juttu jonne mennään yhdessä. Turku on semmoinen meidän kahden kaupunki noin muutenkin, sellainen josta nousee monta hyvää muistoa mieleen. Siellä myös edelleen asuu muutama hyvä ja rakas ystävä joiden kanssa nytkin vietimme aikaa jahka sitä oli ensin vietetty kahdestaan. Kaikkineen siis aivan täydellinen rentoutumislauantai ja tuntui todella siltä, että sitä oli lomalla vaikka toisessa kaupungissa kävikin päiväseltään. Onneksi kotimaassa on etenkin kesällä näitä kohteita vaikka kuinka mistä valita reissujansa. Meillä on tehty muutenkin päätös rajoittaa lentämisen kanssa tehtyä matkustamista, toki edelleen jotain reissuja lentäen tehdään mutta Suomessa on niin ihania paikoja minne mennä että hetken aikaa saa täälläkin pyöriä ennenkuin kyllästyy.

Millaisia matkustajia te olette? Pakko päästä kotimaasta pois vai riittääkö tämmöinen pieni piipahdus johonkin naapurikaupunkiin?

Ihanaa maanantaita ja upeaa heinäkuuta!


Huivi: Ted Baker // Takki: Forever21 // Paita: H&M // Kengät: Converse
Laukku: Rebecca Minkoff (ostettu käytettynä)






Sama asupohja formaalimmassa muodossa:
Mustaa ja pinkkiä keväälle

Sama hame ja paita myös tässä postauksessa:
Musta kesäasu

Kommentit

  1. Turun keskiaikaiset markkinat on minustakin aivan huipputapahtuma. Joka vuosi emme käy, mutta monena vuotena olemme käyneet. Minä matkustan ulkomaille melkein mieluummin keväällä tai syksyllä, kun säät ovat usein aurinkoisia, mutta ei tuskaisen kuumia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sama homma, keväällä ja syksyllä reissuun ennemmin, etenkin kesällä Suomessa on niin paljon kaikkea kaunista. Kaupunkilomailijoina etenkin tulee joskus tunne, että ei sinne heinäkuussa halua kun ei ne paikallisetkaan halua siellä olla. Tosin nykyisin kun Irlantiin menee, niin siellä myöäs pahimmat sateet talven lisäksi on kesällä, että sekin ratkaisee.

      Kun pääsee kaudella kun turisteja on vähemmän on moni asia kivemmin.

      Poista
  2. Turku on kyllä niin kaunis kaupunki. Kiva asu taas kerran ja nahkatakki tuo siihen vähän kaivattua särmää <3 Minulle riittää ihan mikä vaan reissu, kunhan aina välillä pääsen täältä kotinurkista liikkeelle :D
    Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana paikka jossa pitäisi ehdottomasti käydä useammin! Nahkatakki on kyllä monen hempeämmän asun pelastus noin kokonaisuudessaan, tuo kivaa tekstuuria mihin tahansa.

      Samaa mieltä olen reissuista, lyhytkin pyrähdys kotoa tuo paljon energiaa!


      Mahtavaa viikon jatkoa! <3

      Poista
  3. Voi vitsit, nuo keskiaikamarkkinat on tapahtuma, jossa olen jo vuosia havitellut käyväni. Jotenkin ne menevät aina ohi. Mahtava tapahtuma! Ja mahtava on asusi myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä kokemisen arvoinen tapahtuma jos ei ole aikaisemmin käynyt, ehdottomasti kannattaa joku kesä löytää niille aikaa. Kiitos Jani <3

      Poista
  4. Vitsit, meilläkin oli tarkoitus mennä Turkuun viime viikonloppuna, mutta sitten mies menikin töihin ja matka peruuntui. Olisi ollut kiva päästä noille keskiaikamarkkinoille. Meille tosiaan riittää pienet kotimaan matkat ja kuten sanoit suomessa on paljon ihania paikkoja, minne mennä ettemme kaipaa edes ulkomaille.

    Ihanaa heinäkuuta sinulle, Satu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa on kyllä kesällä sitä valinnan varaa ja onneksi on! Pääsee näkemään ja kokemaan kaikkea. Toki näihinkin saa sitten rahaa uppoamaan halutessaan enemmänkin, mutta ei onneksi kaikkeen tarvitse paljon rahaa laittaa.

      Aurinkoista heinäkuun jatkoa! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!