Kannattiko takkiin investointi?


Laatu korvaa määrän?

Ostin viime syksynä kalliilla itselleni tämän tummansinisen takin. Tämän kanssa tosin tunne oli samantien että tulen tätä pitämään kyllä vaikka kuinka kauan, mutta samalla mietin hintaa. Mietin hintaa oikeastaan yö yli, olisin voiunut miettiä pidempäänkin ja olisin päätynyt samaan lopputulokseen: Tämä on minun takkini. Tänä vuonna se on ollut yhtälailla ahkerassa käytössä kuin viimekin vuonna.Se tuntuu toimivan jokaisen kokonaisuuden kanssa joka kaapissani on, arjessa ja juhlassa. Takki on siis itselleni sellainen, että se toimii lokakuulta maaliskuulle, aikaisemmin ja pidempään mikäli keli niin vaatii. Jos etelässä olisi kunnon pakkasia ollut niin varmasti olisin paksumpaa takkia kaivannut, mutta tällä on pärjännyt näissä lauhoissa keleissä.

Kannattiko osto silti? Itse näen sen niin että kannatti, useamman satasen maksanut takki on nyt palvellut kohta kaksi talvea ja on edelleen yhtä hyvässä kunnossa kuin ostaessa. Tottakai metalliset osat vyön päässä ovat saaneet pari naarmua, samoin nappi, mutta kokonaisuudessaan se on edelleen hyvässä kunnossa. Tässä kohdassa siis sanon että kannatti panostaa laatuun ja nimenomaan siihen laatuun.

Tämä takki kun on siitä ristiriitainen tuote että se on yhdeltä suosikkimerkeistäni ja vaikka Ted Baker pääoisin tekee hyvää laatua niin takissa painoivat enemmän sen ominaisuudet. Istuvuus, villan määrä kankaassa ja se miten usein koin sitä käyttäväni. Haluaisin uskoa että en katsonut merkkiä tämän kanssa mutta todellisuudessa en olisi todennäköisesti löytänyt takkia ellen olisi katsonut tämän merkin vaatteita muutenkin. Tässä kohtaa voikin sitten jo kysyä maksoinko merkistä vai laadusta?

Itse koen maksaneeni merkin laadusta. Bakerilla on monia kauniita ja aivan ylihinnoiteltuja vaateita omaan makuuni, mutta takkien kohdalla nämä tuntuvat osaavan tämän homman. Aleista heiltä olen ostanut vaaatteita kyllä, pidänkin niistä useampia, mutta oikealla hinnalla mukaan on tarttunut vain tämä takki. Siinä kun loksahti niin moni asia kerralla kuntoon. Vaikka siis pidän merkistä, pidän sen tyylistä niin huomaan nykyisin omistavani aika tiukat kipurajat sen suhteen mitä olen valmis maksamaan ja mitä en. Missään nimessä Baker ei eettinen ole, mutta toistaiseksi olen antanut itselleni luvan tarkastella edelleen aleja, sitä hintaluokkaa kun on että ale-puolellakin miettii kahdesti käyttääkö vaatetta oikeasti. Tähän mennessä olen aina käyttänyt jos olen ostanut.

Sanon siis että tähän takkiin investointi kannatti, tämä jatkaa toivottavasti oikein huollettuna vielä useamman talven ajan mukana.

Investoitteko te takkeihin? Millainen on teidän silmissänne hyvä takki?

Ihanaa tiistaita!

Takki: Ted Baker // Huivi: Mulberry (second hand) // Laukku: Mulberry (second hand) //
Säärystimet: Äidin tekemät // Kengät: Scandinavian outdoor

Sama takki myös näissä postauksissa:

Kommentit

 1. Tuo on kaunis ja hyvin istuva takki.
  Minä yleensä panostan takkiin, koska käytän samaa takkia monta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Takki on monesti kyllä ostos johon kannattaa panostaa juuri tuon takia, sitä käyttää parhaimmillaan monta vuotta ja silloin toki haluaa että se on hyvä myös useamman vuoden ajan.

   Poista
 2. Minusta hinta ei aina takaa hyvää laatua, mutta omasta mielestäni takki on hyvä, kun se kestää useamman vuoden käytössä.
  Sinun takkisi on kyllä aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti näin, hinta ei aina ole laadun tae. Ei missään nimessä ole, monesti kalliilla myydään markkiä jonka laatu saattaa olla hyvinkin vaihtelevaa. Tämä onneksi on osoittautunut hyväksi yksilöksi merkin sisällä. Itse laitan enemmän painoa materiaalille kuin merkille, tosin pidän osan merkkien ulkonäöstä sitten taas enemmän kuin toisten joka vaikuttaa sekin ostopäätökseen. Vähän haasteellinen homma välillä.

   Kiitos, takki on kyllä hyvä edelleen joka päivä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!