Viisi kesän suosikkia

 
Kesä on mielentila.

Se on kuitenkin myös tiettyjä suosikki vaatteita joista selvästi osaa tuli pidettyä enemmän kuin toisia. Elokuu alkaa hiljalleen olemaan sekin yli puolen välin, siniset illat alkavat yhä aikaisemmin ja hiljalleen se syksy sieltä hiipiikin. Aika siis kääntää katseensa niihin kesän suosikkeihin, mitä pidin oikeasti paljon? Mitkä vaatteet olivat tämän kesän suosikkejani?

En missään nimessä voi ottaa kunniaa tästä postauksen ideasta itselleni, ihana Tuulanneli teki samaisen postauksen jokunen päivä takaperin, kiitos siis aivan ihanasta ideasta. Tekee hyvää katsoa taaksepäin ja miettiä mitkä olivat itselleni ne kaikkein rakkaimmat ja samalla myös miksi. Jokainen vaate kun tuntui olevan suosikki omista syistään.

Kukkamekko

* SININEN KUKKAMEKKO *

Rehellisyyden nimissä on sanottava että tämä alkukesän KappAhl löytö yllätti itsenikin täysin. Sovitin tätä lähinnä vitsillä, enhän minä mitään kukkamekkoa osaisaisi pitää? Silti huomasin etenkin heinäkuussa pitäväni mekko enemmän ja enemmän. Mitä lämpimämpi oli keli sen varmemmin puin tähän. Tässä mekossa seikkailin lapsen kanssa Hämeenlinnassa ja perheen kanssa Porvoossa. Mekon kanssa istuttiin rantakalliolla, mutta se päällä käytiin myös ruokakaupassa ja tehtiin arkisempiakin asioita.

Mekossa eniten viehättää sen malli, se tuntui olevan itselleni just eikä melkein. Toisaalta kukka kuosi teki siitä samalla sen verran "helpon" asukokonaisuuden että se todella ei tarvinnut kuin laukun ja kengät seurakseen jotta siitä tuli varsin toimiva kokonasuus. Blogissa toki vain kerran, jotenkin vierastin ajatusta laittaa identtisestä asusta uudelleen kuvia.

Mekkokuvat alunperin postauksessa: Kapselivaatekaappi - voisiko se toimia?

Musta kesämekko

* PUUVILLATEHTAAN MUSTA MEKKO *

Tiedän, ostin tämän Louna-mekon vasta heinäkuussa mutta sen jälkeen se on ollut kaapin ylivoimaisesti pidetyin vaate. Mekko tuntuu istuvan just eikä melkein. Tätä kirjoittaessakin se on päällä, juuri sellainen kesään sopiva musta mekko jota kaipasin. Käytännössä kaksi mekkoa vaihtelivat ylläni koko kesän, joko musta mekko (joka vakiintui nyt reilun kuukauden aikana tähän Lounaan) tai yllä oleva kukkamekko. Vähän riippuen siitä fiiliksestä, mikä kulloinkin oli. Halusinko kuviota asuihin vai en. 

Tämä on mekkona sellainen että aion pitää sen kaapissa niin kauan kun sillä vain tarkenee. Paksumpaa t-paita kangasta oleva mekko ei ole varmastikaan paras mahdollinen mitä pidemmälle syksyä mennään, mutta toistaiseksi se on ollut mainio hankinta ja nopeasti kohonnut kaapissani olemaan Se Mekko, jonka valitsen lämpimällä päälleni. Ellei satu olemaan kukkakuosin päivä.

Mekko blogissa ensimmäisen kerran: Miksi juuri mustaa?

 
* VALKOISET PELLAVAHOUSUT *

Nämä ovatkin sitten olleet ne kesän toiset housu suosikkini. Siitä saakka kun muistin näiden olemassaolon niin olen tukeutunut näihin viikottain. Mustan t-paidan kanssa yhdistettynä nämä ovat olleet se Go to - kokonaisuus kun on pitänyt lähteä mihinkään. Oli se sitten töihin tai vapaalla jonnekin niin valkoiset pellavahousut tuntuvat olevan se oikea valinta omalla kohdallani.

Pellava housut muutenkin, viime kesänä se oli marjapuuroa, sitä edeltävänä tummansinistä, ovat ehdottomasti kiinteä osa vaatekaappiani. Vaikka en pellavasta ehkä muuten välitä, lähinnä koska en jaksa silittää, niin housut ovat kyllä kerta toisensa jälkeen olleet omia suosikkejani. Vielä toistaiseksi nämä ovat kaapissa, sää nähdä koska tulee näiden aika mennä odottamaan ensi kevättä. Ei kuitenkaan ihan vielä.

Housuista mm tässä postauksessa: Pitääkö minun siis olla minimalisti?

 
* PITKÄ COLLEGE TAKKI *

Tämä Ommellisen rentoilutakki ei varsinaisesti ole mikään kesävaate, mutta jotenkin se on tullut napattua kesän aikana päälle uudelleen ja uudelleen. Se on tuntunut sopivan noiden kaikkien yllä mainittujen kanssa oikein loistavasti. Se on ollut juuri sellainen kesäiltojen pelastus jollaisena sitä myös pidin kun sen kesää vasten kaappiini jätin. Monet muut pitkäthän nostin pois kesäksi. Se on ehdottomasti vaate joka kulkee itselläni sekä kesässä että talvessa mukana, kesällä korostetusti vielä ulkovaatteena.

Tästä olen haaveillut ostavani myös harmaan version, oma kokoni oli viimeksi loppu verkkokaupasta, pitää siis jäädä kytikselle sen kanssa. Hintava tämä on, sitä en kiellä, mutta sen verran paljon käytän läpi vuoden että uskon sille toisellekin löytyvän ihan varmasti käyttöä. Pitkä hupullinen vaate kun on ehdottomasti myös minua, ollut niin kauan kun jaksan muistaa.

Takki vaikkapa tässä postauksessa: Miten tunnistaa laadukas vaate?


Mustavalkoinen kesäasu

* MUSTAT KESÄHOUSUT *


Nämä, myöskin Ommellisen, kesähousut ovat olleet käytössä jo alkukeväältä saakka, kesällä ne nousivat kuitenkin viileytensä takia pellavahousujen rinnalla toisiksi suosikeiksini. Ehdottomasti mukavat päällä ja näillä voi kyllä mennä vaikka ja missä. Ne voi oukea juuri näin asiallisemman oloisesti kun yllä olevassa kuvassa, mutta samalla ne voi pukea perus t-paidan janssa ja niillä voi mennä hiekkalaatikolle. Käytöännössähän ne voat trikoota, siis verkkarit, mutta oivallisesti leikatut verkkarit joissa on myös taskut, joka on aina valtava plussa.

Lisää kuvia housuista mm postauksessa: Täydellisen puseron salaisuus?

Kesän suosikit eivät sisällä yhtään puseroa ja se on itseasiassa ihan totta. Olen pitänyt kovin pitkälle samoja puseroita jatkuvasti. Valkoista joka yllä olevassa kuvassa, kahta mustaa perus t-apitaa ja raidallista. Useamman kerran myös kirsikankukkia, mutta ne eivät ole itselleni leimallisesti kesävaatteita. Ne ihastuttavat läpi vuoden, jonka takia säästelen niitä johonkin muuhun postaukseen. Ehkä suosikki pusesroista voisi niistäkin tehdä tällaisen omansa?

Sitten on vielä yksi floppi! Sellainen jota ajattelin pitäväni mutta totuus on että olen pitänyt vain muutaman kerran ja senkin vain koska olen oikeasti keskittynyt siihen että puen sen päälle. Kesän alussa metsästi itselleni valkoisen pitsihameen, mutta niin se vaan jäi lopulta kaappiin. En ajatellut silti luovuttaa sen kanssa, säästän keväälle, katsotaan jos siellä osaisin uudelleen pitää sitä. Toistaiseksi kuitenkin tähän kesään se ei oikein vaikuttanut kuuluvan.

Millaisia sun kesäsuosikit on?
Leppoisaa sunnuntaita!

Valkoinen pitsihame

Kommentit

 1. Ihana Pitsihame.
  Aivan ihanat ballerinat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä kun pitsihameelle tulisi oikeasti käyttöäkin eikä vain seisoisi kaapissa.

   Poista
 2. Ihania asuja kaikki ja sininen kukkamekko oijoi. Tykkään valtavasti tuosta valkoisesta mekosta. Nämä on jänniä asioita mistä vaatteesta tulee se suurin suosikki ja mistä ei, vaikka olisi kuinka ihana vaate.

  Ihania elokuun viimeisiä päiviä Satu❤️😘❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiia <3 Sininen kukkamekko on kyllä niin ihana, ensi kesänä myös aivan varmasti mieleinen. Suosikkivaate on kyllä vaikea asia, joskus vaan jotkut asiat iskee ja toiset eivät sitten niin ollenkaan.

   Ihanaa alkavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ostin mustat kesähousut ja leopardipöksyt ja ne ovat kyllä olleet tämän kesän suosikkeja. Lisäksi maximekkoja on tullut pidettyä todella paljon. Kivat kesän suosikit täältäkin löytyi <3
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on ihana kun löytyy kesäsuosikkeja ja etenkin kun niitä katsoo jälkikäteen niin näkee selvästi mitkä ovat olleet niitä omia suosikkeja ja mitkä puolestaan eivät. Onneksi sinullekin löytynyt sopivia kesäsuosikkeja <3

   Poista
 4. Moikka Satu, aivan ihana postaus. Sinä löysin kukkamekon tänä kesänä, minulta se jäi vielä löytymättä! Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli <3 ihana että annoit inspiraation tähän. Toivottavasti ensi kesänä sinullekin löytyy se oma kukkamekko :)

   Poista
 5. Ihana postaus, ja kauniita kesäsuosikkeja! Tuo pitkä collegetakki on kyllä tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Tuo collegetakki on kyllä ahkerasti menossa itkälle syksyyn vielä käyttöön, vasta loskalelit saattavat hillitä sen pitämistä :D

   Poista
 6. Voi että tuota mustaa collegetakkia. Haluaisin heti samanlaisen. Muutenkin sinulla on harkittuja kokonaisuuksia ja kauniita ajattomia vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi kiva! Ommellisella taitaa olla noita edelleen myynnissä, mustana mutta toki myös eri värisinä. En usko että tuo on lähdössä pois valikoimasta ihan heti, sen verran nopeasti tuntuvat menevän kaupaksi :)

   Ja kiitoksia! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!